IRAN - PORTUGAL 1-1: / Luda završnica u skupini B, Španjolska i Portugal izborili drugi krug: svašta se događalo u Saransku i Kalinjingradu

Image
Foto: AFP

Španjolska u osminu finala ide kao prva u skupini B, Portugal kao drugi

25.6.2018.
21:55
AFP
VOYO logo

MORDOVIA ARENA, SARANSK

IRAN - PORTUGAL 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KALINJINGRAD ARENA

ŠPANJOLSKA - MAROKO 2-2


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometne reprezentacije Španjolske i Portugala plasirale su se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji iz skupine B, Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini zahvaljujući 2-2 (1-1) remiju protiv Maroka u Kalinjingradu, dok je Portugal završio kao drugi odigravši 1-1 (1-0) protiv Irana u Saransku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE KAKO JE IRANSKI VRATAR BACIO RONALDA U OČAJ: Ovako je Beiranvand obranio penal

Španjolska i Portugal natjecanje u skupini okončali su sa po pet bodova, jednim više od trećeg Irana, dok je Maroko završio na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Dramatične završnice

Vrlo dramatično je bilo u završnicama obje utakmice, Španjolska je do izjednačenja protiv Maroka stigla pregledom video-snimke nakon gola Iaga Aspasa u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok je Iran protiv Portugala izjednačio u trećoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca zbog igranja rukom što je također dosuđeno pregledom snimke. U susretu Španjolske i Maeoka dva puta je vodioMaroko golovima Boutaiba (14) i El-Nesyrija (81), a za Španjolsku su izjednačavali Isco (19) i Aspas (90+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘KRVNIK HRVATSKE’ ZABIO MOŽDA I NAJLJEPŠI POGODAK PRVENSTVA: Ovako nešto uistinu se rijetko viđa

Portugal je protiv Irana poveo prekrasnim udarcem Quaresme (45), a poravnao je Karim (90+3-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska će tako u osmini finala igrati 1. srpnja u Moskvi protiv domaćina Rusije, koja je zauzela drugo mjesto u skupini A, dok će Portugal 30. lipnja igrati u Sočiju protiv pobjednika skupine A Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVE SU UTAKMICE:

90'+5: Kakva prilika za Iran! Veliku prili su sada promašili Iranci za pobjedu i osminu finala. Taremi je izbio sam pred golmana i pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 - Karim Ansarifard je moćno realizirao penal preciznim šutem u desne rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+1: Penal za Iran nakon konzultacije suca s VAR-om.

81' - GOOOL, MAROKO VODI 2-1: Youssef En Nesyri se upisao na listu strijelaca kada je korner pretvorio u gol glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Ronaldo je dobio žuti karton nakon što se sudac konzultirao s VARO-om. Zasluženo, udario je CR7 Iranca rukom po licu prilikom jednog duela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Prijete Iranci: Odličnu priliku imao je Ghoddos. Pucao je sa ruba šesnaesterca, no otišlo je za malo pored desne stative vratara Portugala.

70' - Portugal radi zamjenu: Igru je napustio Ricardo Quaresma, a zamijenio ga je Bernardo Silva. Izmjena kod Irana, izlazi Alireza Jahanbakhsh, a ulazi Ghoddos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Odličnu utakmicu sada gledamo u Saransku. Kako smo i očekivali, Iranci su se otvorili nakon primljenog gola u želji da uspiju preokrenuti rezultati i zasad su jako blizu tome. Portugalu nije lako u ovim trenucima. Napadaju Iranci.

57' - Isključen je izbornik Irana Carlos Queiroz, inače bivši izbornik Portugala. To je sve došlo nakon dosuđenog penala za Portugal, nakon čega je Iranska klupa potpuno poludjela, kao i igrači na travnjaku koji su žestoko protestirali kod suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Ronaldo nije uspio svladati golmana Irana Alireza Beiranvanda sa bijele točke. Predvidio je namjeru Iranac i Ronaldo se hvata za glavu. Pucao je Cristiano Ronaldo u lijevu golmanovu stranu, no Beiranvand to je maestralno obranio.

POGLEDAJTE KAKO JE IRANSKI VRATAR BACIO RONALDA U OČAJ: Ovako je majstorski obranio penal Beiranvand

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Nakon što je sudac zatražio pomoć VAR-a, dosudio je kazneni udarac za Portugal nakon rušenja Ronalda.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme: 71 % lopte u nogama Portugalaca u prvom dijelu sve govori tko je imao inicijativu u dosadašnjem dijelu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA

45' - GOOOL, Quaresma, čovjek koji nam je zabio na Euru u Francuskoj u 119. minuti za 1-0 Portugala i četvrtfinale turnira, fantastično je zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘KRVNIK HRVATSKE’ ZABIO MOŽDA I NAJLJEPŠI POGODAK PRVENSTVA: Ovako nešto uistinu se rijetko viđa

35' - Nova prilika za Iran: Ubacio je opasni Amiri iz slobodnog udarca, a loptu je dočekao Azmoun koji je tukao glavom, ali lopta odlazi ravno u vratara Portugala Rui Patricija.

26' - Nastavljaju Portugalci i dalje s velikim pritiskom prema golu Irana. Iranci se, pak, uzdaju u kontre i polukontre i nekoliko su puta već pokazali da su opasni. Tranzicija im je brza, nemaju straha od aktualnog europskog prvaka i neće Portugalcima biti lako doći do bodova u ovom susretu.

19' - GOOOL, ŠPANJOLSKA JE EKSPRESNO IZJEDNAČILA: Samo pet minuta nakon primljenog gola. Španjolci preko Isca izjednačuju na 1-1.

14' - GOOOL, VODI MAROKO 1-0: Kakav šok za Španjolsku u Kalinjingradu, Maroko je poveo i ovim rezultatom Furija ispada s turnira. Strijelac gola je Boutaib u 14. minuti.

No, nedaju Španjolci da dođe do senzacije. Samo pet minuta nakon primljenog gola. Španjolci preko Isca izjednačuju na 1-1

8' - Iranci niti malo nisu bezazleni, sad su imali munjevitu kontru. Odlično je loptu povukao Alireza Jahanbakhsh, dodao u sredinu za Taremija, koji pak s nekih 16 metara loše puca i lopta odlazi daleko od gola Portugala.

4' - Odlična prilika za Portugal. Odličnu loptu poslao je Moutinho za Joaa Marija, ovaj je petom produžio za Ronalda. Pucao je napadač Reala, no odlično je to pročitao golman Irana koji uz male poteškoće to brani. Brzo su odigrali ovo Portugalci.

1' - POČELE SU UTAKMICE

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo