INTER - HAJDUK 2-2: / Kriza Bijelih se - nastavlja! Splićani se spasili nove blamaže iz penala u 75.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uzdrmani Hajduk u 5. kolu HNL-a nije uspio ostvariti svoju prvu ligašku pobjedu ove sezone

26.8.2018.
20:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

5. KOLO HNL-a, ZAPREŠIĆ

INTER - HAJDUK 2-2

INTER: Kelava - Čeliković, Prenga, Šimunec, Solomon - Postonjski, Ćulum - Haramustek, Rak, Vukčević - Andrić

HAJDUK: Posavec - Fomitschow, Mikulić, Vučur, Juranović - Palaversa, Hamza - Gyurcso, Jradi, Jairo - Ivanovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Andrić (14.), 1-1 Palaversa (49.), 2-1 Vukčević (57.), 2-2 Ivanovski (75.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ispadanje iz Europske lige zbog gola primljenog u 93. minuti protiv Steaue u Bukureštu, ne igranje kapetana Zorana Nižića koji je na kraju i napustio klub te postao igrač Ahmeta iz Groznog, šokantan 2-0 poraz na Poljudu od novog prvoligaša Gorice, dva boda nakon samo četiri kola, trener momčadi Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović svoje su mandate stavili na raspolaganje, a samo dan kasnije predsjednik Uprave Jasmin Huljaj odbio je njihove prijedloge...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROBLEMI U ZAPREŠIĆU: Policija ne dozvoljava Torcidi unos poruke niti izlazak sa stadiona

Dramatičnih desetak dana na Poljudu

Sve se to dogodilo u Hajduku, u posljednjih deset dana, a Bijeli su prekid, ne samo rezultatske krize nego općenite krize na Poljudu, tražili u nedjelju navečer u Zaprešiću protiv Intera. No, u toj utakmici Splićani su se dva puta spašavali poraza, odnosno nove blamaže u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter dva puta vodio, ali...

Inter je dva puta vodio, ali se Hajduk oba puta vraćao. Za Zaprešićane su golove zabijali Andrić glavom i Vukčević moćno iz blizine nogom, dok su za goste iz Splita zabili sjano Palaversa i s bijele točke Ivanovski, koji je tako zabio prvi pogodak u dresu Hajduka, od kad je ovog ljesta došao na Poljud. Hajduk je i dalje ostao na osmom mjestu dok je Inter sada na šestom.

Dinamo je sa 13 bodova vodeći, ispred Rijeke, Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Peta je Gorica sa 7 bodova, slijedi Inter sa 4. Večeras u posljednjoj utakmici 5. kola Rijeka dočekuje Istru 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Tri minute će se još igrati u Zaprešiću.

85' - Kelava sjajnom obranom spašava Inter. Silovito je tukao Palaversa s otrpilike 18 metara, a Kelava je sjajnom paradom obranio njegov pokušaj. No, nije se na tome zadržalo, lopta se odbila do Delića koji je nekim čudom uspjeo promašiti priliku za potpuni preokret Hajduka i važna tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - GOOOL: Ivanovski zabija iz penala za 2-2. Prenga je neoprezno s leđa vukao napadača Hajduka koji odmah pada na travnjak, a glavni sudac dvoboja Pejin je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Ivanovski je preuzeo odgovornost, uzeo loptu, pucao po sredini gola, a Kelava se bacio u lijevu stranu.

70' - Kopić radi još jednu izmjenu. Iz igre je izvadio raspoloženog Fomitschowa, a umjesto njega je ušao 24-godišnji Steliano Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROBLEMI U ZAPREŠIĆU: Policija ne dozvoljava Torcidi unos poruke niti izlazak sa stadiona

70' - Uzvraća Inter. Na lijevoj strani je Rak napravio dar mar, a onda unutarnjim dijelom kopačke gađao suprotni kut Hajdukovog gola, ali neprecizno.

68' - Odličnu priliku imao je sada Gyurcso iz slobodnog udarca na otprilike 17 metara udaljenosti od gola, ali je silovito opalio i otišlo je to preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Prva zamjena u Hajduku. Izašao je iz igre Jradi, a priliku je dobio mladi napadač Ivan Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - GOOOL: Uzvraća Inter. Vukčević je zabio s desne strane nakon jedne lijepe kombinacije pred golom Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - GOOOL ZA HAJDUK: I to kakav! Juranović je pokupio jednu izbijenu loptu, a onda ju dodao za Palaversa, koji s velike udaljenosti sjajno prebacuje Kelavu i šalje loptu u desne rašlje. Ovo je njegov prvi gol u dresu Bijelih.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Inter ima minimalno vodstvo zahvaljujući golu Andrića iz 14. minute, može li Hajduk doći do preokreta? Bijelima je prekid rezultatske krize imperativ. Nema promjena u sastavima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme

39' - Nekolicina navijača Hajduka pokušala je na stadion unijeti transparent, no policija im to nije dopustila, javlja 24 sata. Pretpostavlja se da je problem u sadržaju transparenta. "Kad su navijači htjeli izaći van, policija ih je opet zaustavila i ne dopuštaju im da izađu van sa stadiona", piše spomenuti medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Kakva prilika za Inter. Postonjski je tukao iz slobodnog udarca s nekih 27 metara, ali Posavec odličnom paradom spriječava njegov pokušaj. Na odbijenu loptu je naletio Šimunec na desnoj strani, odmah je loptu poslao na peterac Hajduka, a tamo je lukavo petom probao Andrić. Međutim, Posavec je još jednom obranio i spasio Bijele.

34' - Loptu je glavom za Palaversu spustio Jairo, a Palaversa je odmah tukao, no pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Jairo je prošao po desnoj strani dva igrača Intera, ali onda je naletio Ćulum te spriječio napad, uzeo mu je loptu.

30' - Opasno je bilo sad pred golom Hajduka. Zbog dvije loše reakcije u fazi obrane, izgubljene lopte, Inter je došao u priliku zabiti, ali loptu je boksao Posavec. Loše reagiraju Bijeli u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Ne predaju se Bijeli, napadaju i dalje. Gyurcso je izveo slobodni udarac s vrha šesnaesterca, izgledalo je to opasno, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Vratar Intera Kelava udarac je samo ispratio pogledom.

22' - Napada i dalje Hajduk. Sjurio se sada Fomitshow po lijevoj strani igrališta, a na leđima mu je bio Haramustek koji ga je malo povlačio ne bi li ga zaustavio. Nijemac je pao na travnjak, ali glavni sudac samo odmahuje rukom i pokazuje da se igra nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Hajdukov Jradi zbog neopreznog prekršaja nad protivničkim igračem. Splićani su nakon primljenog gola ponovno preuzeli inicijativu na terenu, ali Interova obrana je disciplinirana i sve opasnosti otklanjaju bez poteškoća.

14' - GOOOL, ŠOK ZA HAJDUK, RADOST ZA INTER: Iako su imali potpunu inicijativu na travnjaku od prve minute, imali i čisti zicer, Inter je preko Andrića ipak došao do vodstva već u 14. minuti. Odlično je po lijevoj strani prošao Čeliković, a onda poslao sjajnu loptu u kazneni prostor Bijelih. Tamo je najviši bio Andrić koji je glavom loptu zakucao u mrežu pored nemoćnog Posavca. Klupa Hajduka izgleda potreseno, Kopić gleda i ne vjeruje kakav su gol dobili.

10' - Andrić je pokušao dodati Raku u izglednoj poziciji, ali je Hamza na vrijeme presjekao tu loptu i otklonio opasnost.

3' - Kakva prilika za Bijele. Gyurcso je odlično pratio akciju, loptu je povukao Juranović, a onda ju odlično podvalio za Gyurcsa, koji se našao jedan na jedan s Kelavom, ali je neshvatljivo pucao pored golmanove desne stative. Mogao je Gyurcso pitati Kelavu gdje želi da mu puca.

2' - Odmah od samog početka Hajduk vrlo visoko stoji u liniji. Probao je sada s desne strane Jairo da Silva pronaći nekoga od svojih suigrača u kaznenom prostoru domaćih, ali obrana Intera je bila sigurna i otklonila opasnost.

1' - POČELA JE UTAKMICA U ZAPREŠIĆU

18.15 - Željku Kopiću nedostajat će suspendirani Said, te teže ozlijeđeni Duka i Beširović. U konkurenciji nisu Memolla i napadač Futacs koji su na izlaznim vratima iz kluba. Manjih zdravstvenih problema imaju Šego, Tudor i kapetan Caktaš, stoga ni oni nisu među 18 igrača za Inter.

18.00 - Rezultatska kriza na Poljudu. U zadnje četiri utakmice Hajduk je zabio samo dva gola, tek jedan iz igre, Said u Bukureštu. Makedonac Ivanovski je potrošio sve kredite, Hajduk traži prvu pobjedu u HNL-u i iskupljenje pred navijačima. Bijeli imaju samo dva osvojena boda u HNL-u.

SUDAC KOJEG NE VOLE U HAJDUKU U ZANIMLJIVOM VIDEU: Bruno Marić u transu s mikrofonom u ruci pjeva ‘Kada umren umotan u bilo’

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo