REMI HRVATSKE U21 REPREZENTACIJE: / Mali Vatreni se u Gruziji propustili primaknuti na korak do Eura

Image

U susretu skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine, koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, u utorak je Hrvatska u gostima kod Gruzije odigrala 2-2.

6.9.2016.
17:38
VOYO logo

Gruzija je povela već u 2. minuti, a strijelac je bio Papunašvili. Nakon početnog šoka uslijedilo je pritisak Hrvatske koji je urodio plodom pred kraj prvog poluvremena. Antonio Milić i Nikola Vlašić su duplim pasom izigrali obranu domaćina, a napadač talijanskog Udinesea Stipe Perica u 43. minuti sa deset metara zabija za 1-1.

U 45. minuti Ante Ćorić je imao stopostotnu priliku, sam je izašao pred vratara, ali je pucao točno u njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzijci su nas ponovno šokirali na startu drugog poluvremena, kada je u 50. minuti Kačarava pogodio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 61. minuti Hrvatska je opet izjednačila. Marko Rog izveo je korner, a strijelac ponovno Stipe Perica. U posljednjih 15 minuta Hrvatska je imala još tri gol-šanse, ali ih nije iskoristila. U 79. minuti neprecizan je bio Josip Brekalo, u 85. Milić, a u 87. je promašio Rog.

Dan ranije Švedska i Španjolska su odigrale 1-1, pa je Hrvatska ostala na prvom mjestu sa 20 bodova, druga Švedska ima 18, a treća Španjolska 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši mladi nogometaši će posljednju utakmicu za plasman na EP igrati 10. listopada u Trelleborgu protiv Švedske. Švedska će četiri dana prije susreta protiv Hrvatske gostovati u Estoniji, dok mlade Španjolce očekuju još gostovanje u San Marinu 5. listopada i domaća utakmica protiv Estonije 10. listopada.

Plasman na EP izborit će svih devet pobjednika skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane u dodatne kvalifikacije za preostala dva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: 1. Hrvatska 9 6 2 1 22-7 20 2. Švedska 8 5 3 0 17-5 18 3. Španjolska 8 5 2 1 23-9 17 4. Gruzija 10 4 1 5 17-17 13 5. Estonija 8 1 1 6 3-18 4 6. San Marino 9 0 1 8 1-27 1 Raspored preostalih utakmica: San Marino - Španjolska (5. listopada) Estonija - Švedska (6. listopada) Švedska - Hrvatska (10. listopada) Španjolska - Estonija (10. listopada)

GRUZIJA - HRVATSKA 2-2

KRAJ UTAKMICE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade utakmice.

89. minuta: Sjajan udarac Vlašića s ruba kaznenog prostora. Ipak, malo pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86. minuta: Novi konkretniji napad Gračanovih igrača, ovaj put po lijevoj strani. Milić puca pored vratiju.

80. minuta: Lijepa akcija hrvatskih nogometaša po desnoj strani terena. U šansi za postizanje gola Brekala lijepom intervencijom zaustavlja domaći vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. minuta: Nekoliko polušansi s obje strane, a sad i ozbiljnija opasnost pred hrvatskim vratima. Rezultat je i dalje 2-2.

61. minuta: GOOOOOL! Hrvatska je izjednačila, rezultat je 2-2. Baš kao i kod prvog pogotka Gračanovih igrača, asistent je bio Milić, a strijelac Perica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: GOOOOOL! Ponovno loša reakcija hrvatske obrane i novi rezultatski zaostatak. U šansi za gol našao se Kačarava koji prebacuje i matira Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme i to dobrom šansom u kojoj se našao Ćaeta-Car. Ostaje 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minuta: Mogla je Hrvatska na odmor i s prednošću, no Ćorića u solo-akciji i izglednoj prilici zaustavlja golman Kupatadze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: GOOOOOOL! Hrvatska je izjednačila nakon kombinacije Milić - Vlašić iz koje je Milić ubacio za Pericu koji ne promašuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Pritisak hrvatskih nogometaša traje već neko vrijeme. Ipak, i dalje je 1-0 za domaćina.

25. minuta: Nakon uvodnih 25 minuta utakmice može se konstatirati da baš i nema neke igre, pa je i razlog više za tugu onako primljeni pogodak sa samog starta utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15. minuta: Propuštena prilika za izjednačenje rezultata. Najviši u skoku nakon jednog ubačaja bio je Tudor, no lopta je, nakon njegova pokušaja glavom, otišla pored gola.

12. minuta: Hrvatski nogometaši možda su se i oporavili od šoka s početka utakmice, no loš teren ne dopušta im da razviju igru kakvu žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. minuta: GOOOOOL! Nevjerojatno loš ulazak hrvatskih nogometaša u utakmicu. Loša reakcija obrane, s desetak metara udaljenosti od gola precizan je bio Papunašvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 minuta: Utakmica je započela!


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osam odigranih utakmica Hrvatska je vodeća momčad ljestvice, a to znači i da sudbinu plasmana na Euru drži sama u svojim rukama. Da bi do europske nogometne smotre igrači Nenada Gračana i stigli trebat će pobijedit Gruziju, a potom u sljedećem kolu odigrati barem nerješeno protiv trenutačno drugoplasirane Švedske.

Za očekivati je da bi Hrvatska u tom slučaju bila bodovno izjednačena sa Španjolskom, kojoj predstoje susreti protiv dvije najslabije momčadi u grupi (Estonija, San Marino), a protiv koje ima bolji međusobni omjer.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo