DVA DANA JE HRVATSKOJ TREBALO DA POBIJEDI KOSOVO: / Mučili smo se do 74. minute, a onda se ukazao heroj Vida

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Reprezentacija Hrvatske slavila je u 7. kolu skupine I u nedjeljnoj utakmici protiv Kosova s 1-0.

3.9.2017.
15:55
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - KOSOVO 1-0

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić – Kovačić, Modrić – Brozović, Rakitić, Perišić – Mandžukić. IZBORNIK Ante Čačić.

KOSOVO: Ujkani – Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli – Alushi, Kryeziu – Rashica, B.Berisha, Y. Berisha – Avdijaj. IZBORNIK Albert Bunjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Vida (74.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu prekinuta u 22. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila je sa 1-0 (0-0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

ČAČIĆ NAKON DVODNEVNE UTAKMICE: ‘Neću reći da smo oštećeni, ali… Mi ne igramo u istim uvjetima kao ostale momčadi’

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro, nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pegleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

HRVATSKA - KOSOVO DRUGI DIO: Nastavak nastavka utakmice koja se nije mogla odigrati u subotu

Image

HRVATSKA - KOSOVO DRUGI DIO: Nastavak nastavka utakmice koja se nije mogla odigrati u subotu

Pravilnik nalaže nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju

Uzimajući u obzir Pravilnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između FIFA-e, dva saveza i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je odluka o nastavku utakmice donijeta tek u nedjelju ujutro, na maksimirskom stadionu prisustvovao je sasvim, za ovu situaciju, pristojan broj navijača, a bili su smješteni na istočnoj i donjem dijelu zapadne tribine.

JUČER SVJEDOČILI VATERPOLU, DANAS NOGOMETU: Evo koliko je hrabrih hrvatskih navijača gledalo susret na Maksimiru

Nastavak je započeo od 22. minute, kada je i prekinuta. Hrvatska je bila nadmoćna, iako je i gostujuća reprezentacija stvorila nekoliko obećavajućih situacija pred vratima Danijela Subašića. Ipak, sve do 74. minute nije bilo pogodaka. Tada je Luka Modrić iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Domagoj Vida iskoristio statičnost gostujuće obrane te glavom sa šest metara svladao kosovskog kapetana Samira Ujkanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima 16 bodova

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa 4, a posljednje Kosovo s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva dana, u utorak, 5. rujna, Hrvatska će gostovati u Esikšehiru, gdje će protiv Turske odigrati utakmicu 8. kola. U posljednjem kvalifikacijskom terminu za natjecanje u grupnoj fazi, hrvatska će reprezentacija 6. listopada ugostiti Finsku u osječkom Gradskom vrtu, a 9. listopada gostovati u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90'+3 - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Tri minute je sudačka nadoknada.

90' - Pivarić zbog povlačenja u jednoj kontri Jashanicau zaradio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Curi vrijeme, sve je manje vremena za Kosovo.

84' - Gužva u petercu Kosova, Ujkani je bio najbrži. I Kalinić je igrao rukom. Ništa od akcije Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

81' - Hrvatski nogometaši se ne povlače, nego nastoje dati i drugi gol. Kramarić i Mandžukić su najistureniji naprijed. Mandžo u samoj špici, Krama malo povućenije stoji prema desno. Mo, svi sudjeluju u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - GOOOL - Hrvatska vodi 1-0. Domagoj Vida pogodio je glavom nakon slobodnog udarca kapetana momčadi Luke Modrića. Luka je odlično pogodio glavu stopera iz slobodnjaka nakon faula kojeg je sam izborio. Uh, lakše se diše, ne bi bilo dobro da se bodovi prospu u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Posljednja zamjena u Hrvatskoj. Iz igre izlazi Brozović, a ulazi Nikola Kalinić koji nije bio spreman za svih 90. minuta, ali može pomoći u ovih 17 minuta koliko ima do kraja ovog nastavka utakmice.

71' - Hrvatska ima posjed lopte 58% u svojim nogama u odnosu na 42% Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70'- Kramarić ima ulogu razvlačenja obrane Kosova po desnoj strani terena i ubacivanje iza linija.

67' - Na stadionu je nešto manje od sedam tisuća ljudi. Nije to loše, ako se uzme u obzir kad se saznalo da će se utakmica ipak odigrati u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Zaigrala je Hrvatska onako kako zna. Brže Vatreni sad mijenjaju strane, lopta ide brže po terenu. Sad je nastala velika gužva u šesnaestercu Kosova, Kramarić, nogometaš koji je tek ušao u igru, je dobio loptu na pet metara, ali uspio ju je promašiti. Kako bi sad dobro sjeo taj gol, bude se gledatelji i traže ofenzivu naših.

62' - Napokon akcija vrijedna pljeska publike u Maksimiru. Dosad nevidljivi Brozović uputio je tek drugi udarac u okvir naših.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - 51 sat preostaje Hrvatskoj za oporavak i spremit se za sras s Turskom. Šteta, jučerašnji potop sve je poremetio.

55' - Čačić se odlučio na dvostruku zamjenu. Ulazi Badelj umjesto Kovačića te Kramarić umjesto Rakitića.

52 - Valjon Berisha je sad uzvratio. Odlična šansa za Kosovo, moglo je ovdje svašta biti.

50' - Prošlo je to blizu desne vratnice! Perišić je s distance, s nekih 17 metara od gola oštro po podu, prizemno, pucao lijevom nogom. Šteta...

48' - Naši su odlučno započeli nastavak nastavka utakmice. Pogodak se mora zabiti što prije.

46' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME NASTAVKA OVOG DVOBOJA

Sređuje se travnjak, još ga se popravlja da u drugom dijelu bude tečnije igra, da lopta još bolje odskače. Iako i sad teren izgleda dosta solidno.

45' - KRAJ PRVOG DIJELA: Nije Hrvatska uspijela u naumu da u ovoj nadoknadi zabije gol i odvede susret u mirne vode. Ovako ćemo strepiti u drugom dijelu, morati maksimalno koristiti kapacitete pred vrlo važnu i zahtjevnu utakmicu u utorak u Turskoj.

43' - Evo konkretne prilike za Hrvatsku. Sjajno je ušao u prostor naš krilni napadač, napravio fintu Rrahmaniju, otišao malo previše u stranu, pucao, ali blokirao je to najbolji kosovski nogometaš u prvom dijelu Rrahmani.

38' - Hrvatska mirno plete mrežu, Modrić se nalazi svuda po travnjaku, prekida napade Kosova, navlači igrače na sebe... Uf, sad je to bilo blizu. Modrić je ubacio u kazneni prostor, pada tamo igrač Vatrenih u jednom duelu, sudac pokazuje korner za Hrvatsku. Johansson je samo odmahnuo rukom. Čini se da je i imao pravo, kosovski nogometaš odnio je loptu.

35' - Obrambeni bedem Kosova Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli pritišće veznu liniju Hrvatske i nedopušta Modriću i Rakitiću distribuciju lopte prema Mandžukiću i Perišiću na krilu.

33' - Kosovo se ohrabrilo i krenulo odlučno naprijed. Potegao je maločas Zeneli iz daljine. Srećom, nije bio precizan. Otišlo je to daleko iznad gola prema južnoj tribini.

30' - Perišić je loše pucao iz slobodnog udarca s 25 metara. Pogodilo je to živi zid.

27' - Au, ovo je bilo blizu! Moglo je ovo biti kobno za Hrvatsku! Korner na drugoj strani terena Muriqi je proslijedio na drugu stativu gdje je dinamovac Amir Rrahmani mogao donijeti veliku radost za Kosovo.

27' - Javljaju se i kosovski navijači.

ŠPANJOLSKA IMA NOVOG KRALJA: Ovako je Isco školovao zvijezde Italije, sramotio Verrattija i bacio Santiago Bernabeu u trans

24 - Uh, što je promašio Ivan Perišić! Korner s desne strane Lovren je odlično glavom spustio na peterac gdje je Perišić neometan promašio loptu. Šteta, bila je ovo sjajna šansa. Nećemo ih imati baš previše...

25' - Hrvatska mirno gradi svoju igru, lopta ide od Vide do Modrića, vežu se linije. Strpljivosti će trebati protiv Kosova. U ovim okolnostima i minimalna pobjeda protiv Kosova bila bi dobra.

23' - Naši su više podignuli liniju. Ovo je neka druga priča sad. Lopta se lijepo kreće po travi, Vatreni dominiraju odmah od početka nastavka dvoboja.

22' - NASTAVLJA SE UTAKMICA KAKO JE I STALA. KOSOVO ĆE IZVESTI AUT.

14.28 - Igrači su izašli na travnjak koji izgleda dobro. Suho. Nema vode... Na stadionu ima onih navijača koji su pokisnuli jučer, koju stotinu manje nego jučer jer su neki doputovali u Zagreb samo zbog utakmice. Počinje se od 23. minute.


Kiša je u subotu poremetila planove i Hrvatskoj i Kosovu i ljudima u Fifi, kao i onim malobrojnim hrabrim navijačima koji su imali namjeru pogledati nogometnu utakmicu, ali su gledali - vaterpolo!

PREOKRET, HNS POTVRDIO: HRVATSKA – KOSOVO IGRA SE DANAS! Fifa nema drugog termina, susret počinje u 14:30

Travnjak kao bazen

Drugim riječima, pala je kiša i pošteno natopila travnjak u najgore vrijeme. Nije se stigao urediti travnjak za 90 minuta normalnih nogometnih uvjeta. Nogometaši Hrvatske i Kosova u nedjelju su opet na maksimirskom terenu. Pred njima je 70-ak minuta nastavka susreta. Igrat će se od trenutka kad je stalo. Dakle, Vatreni imaju manje vremena za postizanje gola.

UTAKMICA HRVATSKE I KOSOVA PREKINUTA ZBOG VATERPOLSKIH UVJETA: Odluka o datumu nove bit će donesena naknadno

Sastavi, prema propozicijama, ne mogu se mijenjati, pa su na terenu: Subašić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić - Modrić, Kovačić - Brozović, Raktiić, Perišić - Mandžukić.

Očekivalo se da će utakmica biti odigrana u nekom kasnijem terminu

HNS nije smio ponovno puštati ulaznice u prodaju, pa je na tribinama samo dio navijača koji je imao ulaznice za subotu. Dio njih nije se uspio organizirati da opet dođe u Zagreb, pa će im biti vraćen novac.

Iako se očekivalo da će utakmica biti odigrana u nekom kasnijem terminu, na kraju se ipak igra u nedjelju, a ovakva odluka ne ide na ruku "vatrenima" koji u utorak (5. rujna) gostuju u Turskoj.

Naime, HNS je objavio kako su u nedjelju ujutro Fifin delegat, suci te predstavnici momčadi pregledali maksimirski travnjak te da je ustanovljeno kako se na njemu može igrati i zbog toga je odlučeno da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati od 22. minute, kada je prekinuta.

Hrvatski nogometni savez napomenuo je da je odluka o nastavku susreta u nedjelju donijeta uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice.

Subotnja utakmica između nogometaša Hrvatske i Kosova prekinuta je zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena na stadionu u Maksimiru. Zbog kišovitog vremena teren je bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.


Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo