HAJDUK - RIJEKA 4-0: / Bijeli razbili Rijeku i prekinuli poljudsko prokletstvo protiv društva s Kvarnera staro gotovo 8 godina

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Hajduka odigrali su najbolju utakmicu ove sezone i razbili Rijeku

20.4.2019.
20:50
PIXSELL
VOYO logo

30. kolo HNL-a; Stadion Poljud: 14.752 gledatelja; Split

HAJDUK - RIJEKA 4-0

HAJDUK: Posavec - Tudor, Svatok, Ismajli, Bradarić - Nejašmić, Jurić, Hamza, Caktaš - Gyurcso, Jairo

RIJEKA: Sluga - Kvržić, Escoval, Župarić, H. Smolčić - Lepinjica - Čolak, Murić, Acosty, Halilović - Puljić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka u derbiju du 30. kola Prve HNL na Poljudu deklasirali Rijeku sa 4-0 (3-0), a u subotu je pobjedu ostvarila i Lokomotiva koja je sa 2-1 (1-1) kao gost bila bolja od posljednjeg Rudeša, dok su Inter i Gorica u Zaprešiću remizirali 2-2 (1-1).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SKINI SE STANKO, ILI MOŽDA IPAK NE: Ono kad Jurić 'vodi' navijanje Torcidi

Image

SKINI SE STANKO, ILI MOŽDA IPAK NE: Ono kad Jurić 'vodi' navijanje Torcidi

Furiozno prvo poluvrijeme

Hajduk je furioznom igrom prvom poluvremenu stigao do prednosti od 3-0 golovima Jurića (2), Hamze (30) i Caktaša (45), a prednost domaćih mogla je biti i veća jer je Jurić osim pogotka u prvih 15 minuta još pogodio i vratnicu te gredu.

Image
Image

20.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Do vodstva su Splićani stigli u samom otvaranju kada riječka obrana nije dobro raščistila Gyurcsov udarac iz kuta pa je Jurić sa 10-ak metara nogom poslao loptu u mrežu. Hajdukov veznjak niti 10 minuta potom je nakon lijepe akcije pucao iskosa s lijeve strane, ali novi pogodak zaustavila je vratnica, da bi u 15. minuti jurić glavom nakon kornera zatresao i gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić je bio sjajan

Bolju igru Hajduk je okrunio drugim golom u 30. minuti, Jurić i Gyurcso su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je povratna lopta za Hamzu koji je sa 13 metara pogodio za 2-0. U samoj završnici prvog poluvremena stigao je i treći gol, opet je Gyurcso nabacio s desne strane, Jairo je glavom pogodio vratnicu, ali se lopta odbila do Caktaša koji ju je s metra pospremio u mrežu.

Konačnih 4-0 postavio je Caktaš svojim drugim golom već u 50. minuti. Još je jednom asistent bio Gyurcso koji se sjurio po desnom krilu i poslao prizemnu povratnu loptu za Caktaša koji je sa 10 metara pogodio mrežu iza Sluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

20.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prva je to domaća pobjeda Hajduka protiv Rijeke nakon gotovo osam godina.

Četvrti Hajduk sada ima 50 bodova, kao i treći Osijek, dok je Rijeka druga sa 56 bodova. Na vrhu je Dinamo koji je sa 79 bodova osigurao naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva stigla na peto mjesto

Lokomotiva je stigla na peto mjesto 2-1 (1-1) pobjedom protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Lokomotivu je u vodstvo doveo Karačić (19) z slobodnog udarca, na 1-1 izjednačio je Štrkalj (32-11m) iz kaznenog udarca, da bi tri boda gostima osigurao Rakić (80) nakon lijepog ubacivanja Uzunija.

Lokomotiva sada ima 47 bodova, jedan više od šeste Gorice, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa 10 bodova, 11 manje od devete Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zaprešiću su gledatelji vidjeli četiri pogotka i podjelu bodova. Domaće je u vodstvo doveo Serderov (12), gosti su preokrenuli s dva gola iz kaznenih udaraca koje su realizirali Lovrić (23-11m) i Zwolinski (59-11m), da bi konačnih 2-2 postavio Šimunec (80).

Inter je sedmi sa 28 bodova, dva više od osmog Slavena Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 30. KOLA:Petak: Istra 1961 - Osijek 1-0 (Mierez 88) Slaven Belupo - Dinamo 0-1 (Gojak 48) Subota: Rudeš - Lokomotiva 1-2 (Štrkalj 32-11 / Karačić 19, Rakić 80) Inter - Gorica 2-2 (Serderov 12, Šimunec 80 / Lovrić 23-11m, Zwolinski 59-11m) Hajduk - Rijeka 4-0 (Jurić 2, Hamza 30, Caktaš 45, 50)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - GOTOVA JE UTAKMICA:

85' - Bliži se kraj utakmice. I jedni i drugi doslovno formalno odrađuju završne minute susreta. Bijeli su tako prekinuli skoro 8 godina star poljudski post bez pobjede nad Rijekom, a kao jedno od težih 'stradavanja' Riječana u zadnjih 7-8 godina, ne samo u Splitu nego uopće u eri predsjednika Miškovića, ostat će zapisana ova utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Evo i službene brojke. Jadranski derbi sa poljudskih tribina prati: 14.752 gledatelja.

67' - Zamjena i u momčadi Rijeke. Bišćan vadi iz igre Stjepana Lončara umjesto Lepinjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Izmjena u momčadi Hajduka: Francesco Tahiraj umjesto Jaira je sad na travnjaku.

54' - Hajduk će ovom pobjedom doći na šest bodova od Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - GOOOL: Bijeli stroj ne staje, tribine su u deliriju. Caktaš je povisio na 4-0, Rijeka je pred totalnom rezultatskom katastrofom. Bio je to ubačaj zdesna, Caktaš potpuno sam, bez ikakve riječke pratnje u obliku suparničkog igrača, utrčava na 12 metara pa lako zabija u donji desni kut nemoćnog Sluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

20.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Igor Biscan. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

48' - Pavičićevim ulaskom Rijeka se vratila u 4-1-4-1 formaciju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Zamjena u momčadi Rijeke. Domagoj Pavičić ulazi umjesto Čolaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

48' - GOOOL: Caktaš je potvrdio sjajno prvo poluvrijeme Bijelih. Jairo se vinuo u zrak na centaršut s desna, pucao je glavom, dotaknuo je loptu Sluga, lopta se od vratnice odbila u polje za gol. Nigdje nema Riječana, Caktaš je bio sam kao duh.

47' - "Ruke ćemo skupa, za Bile dići", ori se s tribina.

37' - Hajduk ne popušta.

30' - GOOOL: Bijeli razbijaju riječku obranu, potpuna dominacija Hajduka na današnjoj utakmici! Na prvu šansu Rijeke Hajduk je odgovorio golom. Bila je to sjajna akcija Splićana, ubačaj s desne strane danas nezadrživog Jurića, a Hamza u naletu, posve sam sa 15 metara pogađa desne Slugine rašlje za 2-0.

POLICIJA TORCIDI ZABRANILA KOREOGRAFIJU: A onda su s tribina počeli odjekivati – užasi! ‘Sve su nam uzeli, trebale su dvije ići…’

20' - Hajduk je goropadan, na dobrom je putu da sruši tu neugodnu tradiciju. Punih 8 godina nema pobjede Bijelih nad Rijekom na Poljudu.

15' - Jurićev udarac s 14 metara završio je u okviru gola. Jurić je pucao s ruba kaznenog prostora, ali lijeva Slugina vratnica je spasila Rijeku. Minutu kasnije Jurić glavom s 5 metara pogađa gredu! Hajduk je apsolutni gospodar situacije na poljudskome travnjaku, ovo je najboljih prvih 15 Hajduka ove sezone. Rijeka ne može složiti dva, tri točna dodavanja i ništa u ovih prvih 15 minuta napraviti prema golu Posavca.

7' - Hajduk je daleko bolje ušao u utakmicu. Rijeka je stisnuta na 30 m od svog gola, Za sad Splićani dominiraju. Grme s tribina uvrede Torcide prema Riječanima i Zagrepčanima.

4' - Sigurno da će sad igrači Bišćana pokušati visoko napasti Bijele. Da, to je taj moderni nogomet, odmah visoki presing.

2' - GOOOL, Prva akcija Splićana. Ubačaj Jaira, jedna svijeća je padala, pala je lopta u jedan skram, buket igrača, Jurić je opalio i Sluga kroz šumu nogu nije vidio loptu. Fantastičan početak za Bijele, gotovo 8 godina Hajduk nije svladao Rijeku na Poljudu.

1' - Počela je utakmica. Počeo je 153. Jadranski derbi! Hajduk i Rijeka igraju pred otprilike 15 tisuća gledatelja, po prekrasnom sunčanom vremenu u Splitu. U 16.00 je bilo 23 stupnja, gotovo ljetno vrijeme je u gradu pod Marjanom.

Stigli su sastavi pred večerašnju utakmicu. Zanimljivo, ali oba trenea, i Bišćan i Oreščanin, napravili su po dvije važne promjene u odnosu na najavljene sastave. Strateg Bijelih ponovno je na klupi ostavio najskupljeg igrača umjesto kojeg starta Hamza, a trener Riječana se umjesto Pavičića odlučio za Čolaka. Glavni sudac dvoboja bit će Zagrepčanin Fran Jović, s pomoćnicima Petrovićem i Krmarom.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo