GORICA - HAJDUK 3-0: / Goričani ostvarili važnu pobjedu u lovu na Europu u potpunosti razbivši pogubljene Bijele

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Goričani ostvarili važnu pobjedu u lovu na Europu

27.4.2019.
18:23
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

31. kolo HNL-a, Velika Gorica

GORICA - HAJDUK 3-0

Gorica: Gorica: Kahlina - Mčedlišvili, Čagalj, Jovičić, Čabraja - Maloča, Suk - Dvorneković, Miya, Lovrić - Zwolinski

Hajduk: Posavec - Tudor, Svatok, Ismajli, Bradarić - Jurić, Nejašmić, Barry - Caktaš - Jairo, Gyurcso

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Miya (12.), 2-0 Zwolinski 2-0 (45.), 3-0 Miya (46.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici 31. kola Prve HNL Gorica je na svom stadionu pobijedila Hajduk sa 3-0 (2-0) i time maksimalno zakomplicirala borbu za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Gorice po drugi su put ove godine slavili su u susretima s Hajdukom, kojeg su pobijedili i u 4. kolu na Poljudu sa 2-0, dok dok su preostala dva prvenstvena susreta završila bez pobjednika.

Gorica sad ima samo bod manje od Hajduka

Ovom pobjedom Gorica sa 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka koji u 19 sati na Gradskom vrtu dočekuje Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

GORIČANI POMELI SPLIĆANE U 46. MINUTA: Ovako je to izgledalo u Velikoj Gorici

Image

GORIČANI POMELI SPLIĆANE U 46. MINUTA: Ovako je to izgledalo u Velikoj Gorici

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih od 2-0 pretvara Poljak Zwolinski.

Miya zabio dva, Stanko Jurić pogodio stativu

U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli "majstorima s mora" nanijeti i uvjerljiviji poraz. Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića sa udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Susret je odigran na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a sudio je pred 1.200 gledatelja Batinić iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


93' - Gotova je utakmica. Gorica je uvjerljivo pobijedila Hajduk 3-0 i stigla do jako bitne pobjede u borbi za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Susret se približava kraju, pa se i utakmica primirila. Hajduk ima dominaciju i tri gola u mreži.

72' - 'Iz igre je izašao danas neprimjetni Mijo Caktaš, a umjesto njega šao je Francesco Tahiraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

60' - Gorica ima 3-0 i u miru su se povukli. Ne žele srljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Ovo nije ni sjena onog Hajduka koji je pobijedio Rijeku 4-0 na Poljudu.

50' - Hajduk se raspao, ne mogu sastaviti normalnu akciju na terenu. Domaći navijači plješću svojim igračima za ovu sjajnu predstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - GOOOL, 3-0 za Goričane! Čini se da je ovdje sve gotovo, Hajduk je potpuno potopljen. Miya je na samom početku zabio treći gol Gorice, svoj drugi an utakmici, i osigurao im jako bitnu pobjedu u lovu na Europu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme

45' - GOOOL: Zwolinski sigurno pod prečku iz penala za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Penal za Goricu! Kristijan Lovrić uletio je u kazneni prostor Hajduka, a tamo ga je po nozi zakačio Fran Tudor. Sudac Batinić odmah je pokazao na udarac s bijele točke.

43' - "Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu", odjekuje s tribine na kojoj su smješteni torcidaši koji cijelo vrijeme navijanjem pokušavaju probuditi svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Evo nam čarki na terenu. Stanko Jurić srušio je Čabraju, a sudac Batinić u toj situaciji nije niđta sudio. Čabraja je poludio na to, a onda je došao urigirati za sad nevidljivi Caktaš. Došlo je do malog naguravanja između igrača, ali na koncu je Batinić sve to riješio.

25' - Hajdukovi napadači su nevidljivi, Caktaš kao da nije došao na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Kristijan Lovrić prolazi pokraj Tudora kada god to poželi, hajdukovci su neprepoznatljivi.

16' - Gorica ne odustaje nego i dalje napada. Sad je Kristijan Lovrić ubacio iz slobodnog udarca na prvu stativu, tamo je bio Suk koji je lagano zahvatio loptu, a Posavec je to obranio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' - Vrijedi spomenuti kako je oko 300 torcidaša na stadionu. Ovog su puta ušli na tribinu, za razliku od zadnjeg puta kad nisu iz solidarnosti prema onima koji nisu mogli kupiti ulaznice.

12' - GOOOL: Gorica vodi 1-0. Miya je zabio s nekih 5 metara.

10' - Čagalj sad sjajno reagira u obrani.

9' - Evo sad Goričana. Što je sada promašio Miya, nevjerojatno. Svatok je neoprezno vodio loptu, nju je ukrao Zwolinski i odjurio u kontru, pa je nakon toga u petercu dodao Miyi, ali lopta je otišla dva metra od gola.

Mogli su domaćini šokirati goste na samom početku, ali napadač Gorice se pobrinuo da tako ne bude nevjerojatnim promašajem na dva metra od gola...

6' - Dvorneković šalje jednu lošu loptu. Hajduk ima napad.

5' - Bez konkretnih situacija za zgoditak do sad, imali su Splićani jedan korner i to je to. Za sad Bijeli imaju blagu dominaciju na terenu u posjedu lopte, ali još je rano. Tek je dvoboj počeo...

2' - Lijepo su na lijevoj strani kombinirali Jairo i Bradarić, Brazilac je ubacio u peterac gostiju, ali Suk je to spasio ispred Caktaša...

1' - Počela je utakmica u Velikoj Gorici između Gorice i Hajduka. Na tribinama gradskog stadiona se okupilo oko 1200 gledatelja, a glavni sudac utakmice je Damir Batinić iz Osijeka.

16.03 - Hajduk počinje utakmicu u istom sastavu kao protiv Rijeke, Oreščanin nije htio ništa mijenjati.

Hajduk gostuje u Gorici kod momčadi pred kojom ima četiri boda više. Izgledno je da će Splićani ući u Europu, a Gorici je ova utakmica jedan od posljednjih vlakova za kontinentalna natjecanja. Gorica je neporažena već četiri utakmice zaredom, ali i Hajduk na krilima pobjede nad Rijekom 4-0 na Poljudu ima dobro raspoloženje u svlačionici.

Image
Image

20.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. 2-0. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ove sezone Goričani i Splićani igrali su međusobno tri puta. U Gorici su remizirale 1-1, a dvije utakmice na Poljudu završile su 2-0 za Goričane u kolovozu prošle godine, te 0-0 u veljači ove godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo