NEZABORAVNA NOĆ U MAKSIMIRU! / Dinamo je srušio moćni Arsenal!

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Nogometaši Dinama kreirali su ogromnu senzaciju u 1. kolu skupine F Lige prvaka. Na svome su Maksimiru, pred oko 17.000 gledatelja, srušili moćni engleski Arsenal.

16.9.2015.
22:54
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

DINAMO - ARSENAL 2:1

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Antolić (Rog, 82), Ademi, Machado - Soudani, Pjaca (Benković, 88), Fernandes (Ćorić, 73)

ARSENAL: Ospina – Debuchy, Gabriel, Koscielny, Gibbs (Campbell, 65)– Cazorla, Arteta (Coquelin, 64), Özil, Sanchez, Giroud, Oxlade-Chamberlain (Walcott, 64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Pivarić (24), 2:0 Fernandes (58), 2:1 Walcott (79)

Bila je to prva pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 16 godina. Posljednji put Modri su u elitnom natjecanju Starog kontinenta slavili 29. rujna 1999. protiv Sturma (3:0). Nakon te utakmice Dinamo je nanizao 15 dvoboja bez pobjede, pri čemu je upisao čak 13 poraza. Večerašnjim je slavljem, međutim, produžio i niz bez poraza na 42 utakmice u svim natjecanjima. Zadnji put hrvatski prvak je poražen 27. listopada 2014. od Astre Giurgiu (0:1) u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je iskoristio sve slabosti engleskog velikana koji je na Maksimiru odigrao očajnu utakmicu, a Arsenal je dodatno šokiralo isključenje Girouda, koji je već u prvom dijelu zaradio dva žuta kartona. No, to ne umanjuje veliku pobjedu hrvatskog prvaka, čiji su igrači nagrađeni za veliku trku i trud protiv slavne momčadi.

Giroud dobio dva žuta do poluvremena

Dvoboj je započeo velikom šansom Girouda koji je gađao glavom iz blizine, ali je Eduardo obranio. U 19. je minuti francuski napadač iz gužve pogodio vratnicu Dinamova gola, a pet minuta kasnije momčad Zorana Mamića je stigla do senzacionalnog vodstva. Soudani je proigrao Pivarića koji se zavukao iza obrane Arsenala i pucao iz blizine, Ospina je obranio njegov udarac, ali lopta se ponovno od Pivarića odbila u mrežu. Pogodak se najprije vodio kao autogol Oxlade-Chamberlaina, ali je UEFA naknadno ipak pripisala gol Dinamovom braniču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 40. minuti Arsenal je ostao s igračem manje nakon što je Giroud napravio neoprezni prekršaj nad Pintom, a kako je već imao žuti karton iz 23. minute, rumunjski sudac mu je pokazao crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wenger napravio tri izmjene odjednom

Već u prvoj minuti nastavka grandiozna prilika za Dinamo - Soudani je s glavom s dva metra pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Sigali nije uspio sprovesti u praznu mrežu. U 48. minuti Gibbsov udarac iz blizine obranio je Eduardo, a u 57. minuti Dinamo je izveo protunapad koji je u zadnji trenutak zaustavio Debuchy. No, Dinamo je nagrađen samo nekoliko sekundi kasnije, Machado je izveo udarac s kuta, a na prvoj vratnici Junior Fernandes glavom zakucao za nestvarnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 64. minuti je trener Arsenala Arsene Wenger napravio sve tri izmjene, no njegova momčad se isprva nije uspijevala nametnuti sve do 79. minute kada je neoprezna Dinamova obrana ostavila samog Walcotta koji je poslao loptu pored Eduarda i smanjio na 2:1. Zadnje minute su prošle u Arsenalovoj opsadi vrata Dinama, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade Ćorić izbio sam ispred Ospine, koji je branio umjesto Petra Čecha, ali nije uspio zabiti za još uvjerljiviju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju ove skupine Bayern je slavio u Pireju protiv Olympiacosa s 3:0. Dva gola je zabio Thomas Müller, a među strijelce se upisao i Mario Götze. U drugom kolu, 29. rujna, Dinamo gostuje na Allianz Areni kod Bayerna, dok će Arsenal u Londonu ugostiti Olympiacos.

Image
JEDAN LJEPŠI OD DRUGOG: /

Müller briljirao u Pireju, Bayern uvjerljiv protiv Olympiakosa

Image
JEDAN LJEPŠI OD DRUGOG: /

Müller briljirao u Pireju, Bayern uvjerljiv protiv Olympiakosa

http://net.hr/sport/nogomet/liga-prvaka-u-zagrebu-osjetite-dasak-atmosfere-s-maksimirskog-stadiona/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo