TRICOLORI POTVRDILI DRUGU FAZU NATJECANJA: / Mbappe se upisao u francusku nogometnu povijest

Image
Foto: AFP

U 2. kolu skupine C u Jekaterinburgu Francuska je slavila protiv Perua 1-0 i potvrdila plasman u drugi krug natjecanja

21.6.2018.
18:52
AFP
VOYO logo

JEKATERINBURG, 17.00, SKUPINA C, SP

FRANCUSKA - PERU 1-0

Strijelci: 1-0 Mbappe (34')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi nisu u četvrtak poslijepodne protiv Perua nešto biriljirali, ali upisali su tri boda s kojim su nakon dvije utakmice izborili drugu fazu natjecanja, točnije osminu finala. Junak pobjede Tricolora je Mbappe koji je s 19 godina i 6 mjeseci postao najmlađi strijelac francuske reprezentacije u povijesti na SP-ima.

AUSTRALIJA – DANSKA 1-1: Sjajni Schmeichel sačuvao bod Skandinavcima, ključno je viđeno korištenjem VAR-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peruanci su, s druge strane, nakon dva kola izgubili sve izglede za plasman u nokaut fazu. Ni u drugoj utakmici nisu uspjeli zatresti mrežu suparnika i tako su ostali bez mogućnosti za plasman u drugi krug U prvoj utakmici današnjeg programa u skupini C Danska i Australija su odigrale neodlučeno 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola Francuska je vodeća sa šest bodova, Danska je druga sa četiri, Australija treća s jednim, a Peru zadnji bez bodova. U posljednjem kolu, 26. lipnja, Francuska će igrati protiv Danske, a Peru protiv Australije koja još može u osminu finala, uz uvjet da pobijedi, a Danci izgube od Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SP 2018., skupina C - 2. kolo Francuska - Peru 1-0 (Mbappe 34)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska - Australija 1-1 (Eriksen 7 / Jedinak 38-11m)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Četiri minuta je duga sudačka nadoknada.

88' - Guerrero slabo puca iz slobodnog udarca s 23 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Zamjena kod Francuza, umjesto strijelca jedinog gola Mbappea, u igri je Ousmane Dembele.

74' - Farfan je nakon sjajno ubačene lopte i izigrane akcije, iz teške situacije iz kosa, pogodio vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Tricolori su sad pali u igri, ali i dalje vode

60' - Prošlo je 15 minuta drugog poluvremena. Peru nije bezopasan i utakmica je otvorena, ali ovo je neka druga, duplo bolja Francuska od one sive i bezidejne momčadi kakvu smo gledali na otvaranju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Kakva "bomba" Pedra Aquina, lopta je dirala okvir gola! Sa 25 metara potegnuo je peruanski veznjak beskompromisno, Lloris nemoćno samo pogledom pratio gdje ide lopta koja je na kraju odsjela na spoju grede i vratnice. Fenomenalan šut i velika prilika za Peru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2: Gotovo je prvo poluvrijeme: Francuska zasluženo vodi 1-0 golom Mbappea. Tricolori su uspavano započeli susret, pa su nakon 10. minute zaredali s prilikama i onda se ponovno "uspavali". No, Mbappe je spasio Tricolore nervoze zabivši gol u 34. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Sudačka nadoknada je dvije minute

42' - Hernandez je sad promašio čistu priliku, ušao je u kazneni prostor, imao putanju, neometan prostor za udarac, bio na sedam, osam metara od gola, ali tukao je ravno u ruke vrataru Perua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - GOOOL: Tricolori vode 1-0. Mbappe je zabio svoj prvi gol na SP-ima u karijeri, a postao je i najmlađi igrač (19 godina i šest mjeseci) koji je zabio za Francusku na velikom turniru, na SP-u. Bila je to akcija Pogba-Giroud, lopta je ušla u prostor na peruanski peterac, Južnoamerikanci nisu dobro reagirali, a Mbappe lagano prebacuje Gallesea za vodstvo Tricolora, zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Guerrero je promašio čistu priliku s nekih 8 metara malo iz kosa, sjajno je to obranio Lloris.

24' - Peruanci pariraju Francuzima koji su imali izraženije prilike do sad.

Image
Image

18' - Peru se smirio u igri, igraju sad od noged o noge, mirno, bez forsiranja.

14' - Varane je tukao glavom, ali otišlo je to pored gola, iako je udaljenost bila nekih 5, 6 metara.

11' - Prva prilika za Francuze: Griezmann se na desnoj strani našao u prilici, tukao s nekih 13 metara, ali otišlo je to pored gola.

5' - Peru je odlučio hrabro ući u utakmicu, pokušavaju i s centra igrališta, niti malo nisu impresionirani nogometnom veličinom Francuske.

1' - Počela je utakmica u Jekaterinburgu! Francuska sa Giroudom u samom vrhu napada lovi pobjedu koja bi im značila prolaz skupine, a Peru bod(ove) da ne ispadne iz svih kombinacija nakon samo dva kola natjecanja. Tko će imati više sreće, znanja? Francuska je favorit, Tricolori su jedni od favorita turnira, ali nešto će se pitati i Peru u ovom dvoboju.

BUNDESLIGA OBJAVILA URNEBESNU NAJAVU HRVATSKE: Nijemci se narugali Messiju, Pjaca, Jedvaj, Kramarić i Rebić umiru od smijeha

1' - POČELA JE UTAKMICA

U odnosu na 1. kolo izbornik Tricolora Didier Deschamps je napravio dvije promjene. Umjesto Dembelea i Tolissoa od prve minute igraju Giroud i Matuidi. To znači da Francuzi kreću u 4-2-3-1 formaciji sa Griezmannom na poziciji polušpice iza najisturenijeg Girouda. I Gareca je posegnuo za dvostrukom rotacijom u svojoj momčadi. U startnih 11 nisu Farfan i Tapia nego u vezi počinje Aquino, a na središnjoj špici igra kapetan Paolo Guerrero.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo