FRANCUSKA - BELGIJA 1-0: / Moćni Tricolori u finalu SP-a, čekaju boljeg iz ogleda Hrvatske i Engleske

Image
Foto: AFP

Francuska je u finalu SP-a i čeka boljeg iz ogleda Engleske i Hrvatske

10.7.2018.
21:54
AFP
VOYO logo

POLUFINALE SP-A, KRESTOVSKY STADIUM, SANKT PETERBURG

FRANCUSKA - BELGIJA 1-0

FRANCUSKA: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Kante, Pogba - Mbappe, Greizmann, Matuidi - Giroud

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Chadli, Carrasco, De Bruyne, Hazard - Lukaku

Strijelci: 1-0 Umtiti (51')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska nogometna reprezentacija prvi je finalist Svjetskog prvenstva nakon što je u polufinalu u Sankt Peterburgu svladala Belgiju sa 1-0 (0-0).

DRUŠTVENE MREŽE UPRAVO UNIŠTAVAJU GIROUDA: ‘Pa on ne može pogoditi niti usta sokom, a kamoli zabiti gol’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Samuel Umtiti u 55. minuti. Umtiti je nakon udarca iz kuta Griezmanna u skoku na prvoj vratnici nadvisio Fellainija, a od njegove glave lopta je odsklizala po Belgijančevoj ruci u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će tako u nedjelju po treći put zaigrati u finalu SP-a, 1998. godine je osvojila naslov prvaka na domaćem terenu dok je 2006. u Njemačkoj izgubila završni dvoboj od Italije nakon izvođenja 11-eraca...

Belgiji je ovo bio drugi nastup u polufinalu SP-a i drugi poraz, prije 32 godine u Meksiku je izgubila od Argentine te na kraju završila na četvrtoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 64.286 gledatelja na stadionu u Sankt Peterburgu sudio je Cunha iz Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužniki igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će se u srijedu upravo na Lužnikiju sastati Hrvatska i Engleska (20 sati). Belgija će 14. srpnja u Sankt Peterburgu od 16 sati igrati za treće mjesto protiv poraženog iz susreta Hrvatska - Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA, FRANCUSKA JE U FINALU SP-A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Što je sad promašio Griezmann: Imao je sjajnu šansu staviti točku na i, pucao s nekih 11 metara neometan, ali ravno u ruke Courtoisa.

90' - Sudačka nadoknada je 6 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Napadaju Belgijci, opsada francuskog gola.

80' - Hazard je nakon jedne minijatura i akcije s Lukakuom, na nekih 16 metara od gola završio na tlu, ali nema prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Belgija je uzela stvar u svoje ruke, 13 minuta je do kraja, moraju nešto Crveni vragovi pod hitno učiniti.

63' - Prvi žešći prekršaj i evo prvog žutog kartona. U kontru je krenuo Matuidi, no nesportski ga je povukao Hazard i požutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - KAKVA AKCIJA FRANCUSKE! Sjajna minijatura francuskih igrača u petercu Belgije na otvorenoj sceni. Matuidi je sjajno poslao petom za Mbappea, ovaj također petom proslijedio za napadača Girouda koji se sjajno okreće, no na vrijeme ga je blokirao Kompany i izbio u aut. Tricolori puno bolji u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - GOOOL, 1-0 ZA FRANCUSKU: Samuel Umtiti najviše je skočio na loptu koju je iz kornera savršeno poslao Antoine Griezmann. Njegov udarac glavom je bio precizan i završio u mreži. Golman Belgije Courtous nije imao šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG DIJELA: Krenuli su silovito Belgijci u utakmicu, ali onda su stali. Tricolori su preuzeli dominaciju i počeli prijetiti no nisu uspjeli kazniti protivnikov pad u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Griezmann je napravio oštar prekršaj na sjajnom Hazardu, ali urugvajski sudac Andrés Cunha zasad nije pokazao nikakvu opomenu. Nema još žutih kartona.

34' - Sjajna prilika za Francuze! Mbappe je izvrsno uposlio Girouda koji je s desetak metara pokušao pucati po golu, ali u zadnji čas stiže Alderweireld, izbija loptu i spašava gol.

31' - Tricolori uzvraćaju, Pavard je ubacio u kazneni prostor Belgijaca, Giroud je iz teške pozicije uputio udarac glavom, no lopta odlazi pored okvira gola.

28' - Jedan od najboljih belgijskih nogometaša De Bruyne probio je po lijevoj strani trena i uspio ubaciti u peterac, ali Umtiti još jednom u zadnji trenutak izbija ispred opasnog Lukakua.

26' - Matuidi je sad sjajno prošao po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor Francuza, ali mu lopta bježi u gol-aut.

24' - Francuska ima 48% posjed lopte, Belgijci 52%.

21' - Lloris je sjajno obranio De Bruyneu. Belgija iz kornera nije ništa napravila.

FANTASTIČNA OBRANA LLORISA: Sjajno je iz okreta pucao De Bruyne; vratar

13' - Očekivali smo pravu rapsodiju golova u ovoj utakmici, no obje reprezentacije ušle su oprezno u utakmicu svjesne da i najmanja greška može biti kobna, iako je utakmica dinamična. Obje momčadi imaju fantastične i i brze kontre, kvalitetne i brze ofenzivce što im predstavlja glavnu snagu. Poslao je sada sjajnu loptu Pogba za hitrog Mbappea, no i za njega je lopte bila prebrza. Na vrijeme je izletio Courtois i pokupio ju je. Belgija kreće u novi napad.

7' - Sad se situacija na terenu promijenila. Belgijci su preuzeli posjed i uzeli igru u svoje noge, dok su se "pijetlovi" skroz povukli i čekaju priliku iz polukontre i kontre. Solidnu priliku imali su Belgijci. Probio je lijevu stranu kapetan reprezentacije Eden Hazard i ubacio za stasitog i brzog Lukakua, no igrača Reala Varane je bio na mjestu i izbio loptu.

3' - Francuzi su preuzeli loptu, a igru vode njihovi stoperi koji pripremaju napad. Belgijci visokim presingom izlaze na polovicu Francuske kako bi ih natjerali na pogrešku, Tricolori su oprezni.

3' - Belgijci su stvorili jednu lijepu akciju, ali Hernandez izvrsno prati i presijeca dodavanje u pravom trenutku. Dobar, ambiciozni, dinamični početak dvoboja. Ako se po jutru dan poznaje...

2' - Odmah Belgija uzvraća.

1' - Odmah su se Francuzi bacili na glavu, Mbappe, brzonoga mlada zvijezda Tricolora jurnula je po desnoj strani, dodala, ali čisti to obrana Belgije.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Djelitelj pravde utakmice koja se igra na velebnom zdanju Krestovsky stadiona je urugvajski sudac Andres Cunha.

19.30 - Bit će ovo pravi, istinski nogometni spektakl. Što se tiče naših današnjih glavnih aktera ove utakmice, reprezentacija Francuske i Belgije, sastali su se čak 73 puta u svojoj povijesti. Čak 30 puta bolja je bila Belgija, Francuska je pobijedila 24 puta, a 19 puta je završilo remijem. Izašli su i službeni sastavi za današnju utakmicu. U odnosu na utakmicu s Brazilcima, izbornik Belgije Martinez je svoju momčad postavio u formaciju 3-1-4-2 i u prvih 11 stavio Moussu Dembelea umjesto ozlijeđenog Meuniera. Tricolorima se u prvi sastav nakon odrađene suspenzije vratio Blaise Matuidi... Sudac utakmice biti će Andres Cunha iz Urugvaja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo