LIONEL MESSI OSVOJIO ŠESTU ZLATNU LOPTU: / Luka Modrić dobio ovacije, Cristiano Ronaldo se opet nije pojavio

Image
Foto: Screenshot

Čudesni Argentinac još je jednom proglašen najboljim igračem svijeta, a nagradu je preuzeo od Luke Modrića

2.12.2019.
21:33
Screenshot
VOYO logo

Izgleda da su glasine bile točne. Argentinac Lionel Messi proglašen je u Parizu na ceremoniji France Footballa najboljim igračem svijeta te je primio Zlatnu loptu.

Messi je tu nagradu osvojio šesti puta, a preuzeo ju je od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića koji je prošle godine prekinuo vladavinu njega i Cristiana Ronalda. Uz Messija su u četiri najizglednija kandidata za Zlatnu loptu ušli još i Virgil Van Dijk, Cristiano Ronaldo i Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] LUKA MODRIĆ DOBIO OVACIJE NA DODJELI ZLATNE LOPTE: /

'Plakao sam, morao sam šutjeti, a htio sam svima reći'

Image
[VIDEO] LUKA MODRIĆ DOBIO OVACIJE NA DODJELI ZLATNE LOPTE: /

'Plakao sam, morao sam šutjeti, a htio sam svima reći'

Spomenuti Cristiano Ronaldo nije se pojavio na dodjeli, baš kao ni prošle godine kad je nagradu osvojio Luka Modrić. Portugalac je ostao u Italiji, gdje je otišao na dodjelu nagrade za najboljeg igrača talijanske Serie A.

„Htio bih zahvaliti svim novinarima koji su glasovali za mene. Naravno, i mojim kolegama i prijateljima iz kluba koji su puno doprinijeli ovoj nagradi", rekao je Messi nakon što je preuzeo nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alisson za povijest

U ženskoj konkurenciji očekivano je pobijedila veznjakinja svjetskih prvakinja Amerikanka Megan Rapinoe, koja je na tronu naslijedila lanjsku pobjednicu Norvežanku Adu Hegerberg. Druga je bila Engleskinja Lucy Bronze, a treća Amerikanka Alex Morgan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužna sam jer nisam s vama u ovoj nevjerojatnoj večeri. Ne mogu vjerovati da sam pobijedila," poručila je Rapinoe, koja igra za Reign.

Drugu godinu zaredom dodijeljen je i Trofej "Kopa" za najboljeg mladog nogometaša do 21 godine. Prvi dobitnik je bio francuski napadač Kylian Mbappe, a večeras je slavio branič Juventusa Nizozemac Matthijs de Ligt. Drugo mjesto osvojio je Englez Jadon Sancho, a treći je bio Portugalac Joao Felix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se zahvaliti mom bivšem klubu Ajaxu, ali i sadašnjem Juventusu. Ponosan sam zbog ove nagrade i hvala svima," poručio je mladi Nizozemac.

Ove godine prvi put je dodijeljena i nagrada "Lev Jašin Trophy" za najboljeg vratara, a dobitnik je Brazilac Alisson Becker, koji je na vratima Liverpoola osvojio Ligu prvaka, a s Brazilom Copa America. Becker je pobijedio ispred Nijemca Marca-Andrea Ter Stegena i sunarodnjaka Edersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam na ovu nagradu jer je konkurencija bila žestoka, sve su to vrhunski vratari. Posebna je čast biti ovdje i osvojiti priznanje", kazao je Alisson.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:30 Lionel Messi je osvojio Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:23 - Predstavljena su četiri kandidata za osvajanje Zlate lopte. Oni su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Virgil Van Dijk i Sadio Mane.

21:20 - Megan Rapinoe je najbolja nogometašica svijeta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:05 - Trofej Jašin za najboljeg vratara svijeta uzeo je golman Liverpoola Alisson Becker. Prvi put u povijesti France Football dodijelio je ovu nagradu i Brazilac tako ulazi u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:55 - Znamo i imena trojice igrača koji neće izaći sa Zlatnom loptom. To su Robert Lewandowski, Riyad Mahrez i Bernardo Silva. Poljak je bio osmi, Silva deveti, a Mahrez deseti po glasovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:45 - Dobili smo i prvog pobjednika večeri. Matthijs De LIgt osvojio je trofej Kopa za najboljeg mladog igrača prople godine. De LIgt je izjavio da je ponosan na ovu nagradu i zahvalio svojim suigračima i obitelji te poželio ugodnu večer svim gostima na dodjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:43 - Nevjerojatnu priču ispričao je Didier Drogba. Kad je Kylian Mbappe imao 10 godina, Drogba mu je obećao da će se fotografirati s njim nakon jedne utakmice, ali je otišao kući odmah i nije to učinio. Veliki napadač odlučio mu se sad iskupiti i fotografirati se s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:40 - Podsjetimo, večeras će se podijeliti četiri nagrade. Dobit će ih najbolji nogometaš, najbolja nogometašica, najbolji vratar i najbolji mladi igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:35 - Drogba je predstavio, između ostalih gostiju, i Luku Modrića koji je dobio ovacije pune dvorane.

20:30 - Počela je ceremonija, a na pozornici je legendarni Didier Drogba. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:20 - Gotova je šetnja po crvenom tepihu. Uskoro počinje dodjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:10 - Lionel Messi je najveći kandidat za nagradu, a navodno su procurile i liste na kojima je on prvi po glasovima. Pročitajte više: POJAVIO SE POPIS PORETKA ZA ZLATNU LOPTU: Vidljivo je tko je pobjednik, nećete vjerovati na kojem se mjestu nalazi Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:00 - Cristiano Ronaldo nije stigao na dodjelu, a zna se i razlog. Naime, otišao je na dodjelu nagrade za najboljeg igrača talijanske Serie A jer tu u parizu najvjerojatnije naće profitirati.


U pariškom “Theatre du Chatelet” održava se svečanost dodjele “Zlatne lopte” koju francuski magazin France Football dodjeljuje najboljem nogometašu i nogometašici godine. Nagradu je ustanovio novinar France Footballa Gabriel Hanot, koji je 1956. zamolio kolege da glasuju za igrača godine u Europi, a prvi pobjednik bio je Stanley Matthews iz Blackpoola.

Posljednji dobitnik “Ballon d’Or bio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je slavio ispred Portugalca Cristiana Ronalda i Francuza Antoinea Griezmanna.

Ove godine najveći kandidat za ovu prestižnu nagradu je argentinski majstor Lionel Messi, premda dio europskih medija nagađa kako bi mogao slaviti i Nizozemac Virgil van Dijk.

Zanimljivo, branič Liverpool je u kolovozu proglašen najboljim u izboru UEFA-a, dok je Messi koncem rujna pobijedio u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Messi može na prvo mjesto

Messi je do sada pet puta osvojio “Zlatnu loptu” (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), baš kao i Cristiano Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016, 2017), dok su Francuz Michael Platini, te Nizozemci Johan Cruyff i Marco van Basten po tri puta bili najbolji.

U ženskoj konkurenciji lani je slavila Norvežanka Ada Hegerberg, no ove godine glavni kandidat je kapetanica svjetskih prvakinja Amerikanka Megan Rapinoe.

Ove godine nema hrvatskih predstavnika među kandidatima za nagradu.

KANDIDATI ZA ZLATNU LOPTU: Sadio Mane (Sen/Liverpool), Sergio Aguero (Arg/Manchester City), Frenkie de Jong (Niz/Barcelona), Hugo Lloris (Fra/Tottenham), Dušan Tadic (Srb/Ajax), Kylian Mbappe (Fra/PSG), Trent Alexander-Arnold (Eng/Liverpool), Donny van de Beek (Niz/Ajax), Pierre-Emerick Aubameyang (Gab/Arsenal), Marc-Andre ter Stegen (Njem/Barcelona), Cristiano Ronaldo (Por/Juventus), Alisson (Bra/Liverpool), Matthijs de Ligt (Niz/Juventus), Karim Benzema (Fra/Real Madrid), Georginio Wijnaldum (Niz/Liverpool), Virgil van Dijk (Niz/Liverpool), Bernardo Silva (Por/Manchester City), Son Heung-min (J.Kor/Tottenham), Robert Lewandowski (Polj/Bayern Munich), Roberto Firmino (Braz/Liverpool), Lionel Messi (Arg/Barcelona), Riyad Mahrez (Alž/Manchester City), Kevin De Bruyne (Bel/Manchester City), Kalidou Koulibaly (Sen/Napoli), Antoine Griezmann (Fra/Barcelona), Mohamed Salah (Egi/Liverpool), Eden Hazard (Bel/Real Madrid), Marquinhos (Bra/PSG), Raheem Sterling (Eng/Manchester City), Joao Felix (Por/Atletico Madrid);

KANDIDATKINJE ZA ZLATNU LOPTU: Sam Kerr (Aus/Chelsea), Ellen White (Eng/Manchester City), Nilla Fischer (Šve/Linköpings), Amandine Henry (Fra/Lyon), Lucy Bronze (Eng/Lyon), Alex Morgan (SAD/Orlando Pride), Vivianne Miedema (Niz/Arsenal), Dzsenifer Marozsan (Njem/Lyon), Pernille Harder (Dan/Wolfsburg), Sarah Bouhaddi (Fra/Lyon), Megan Rapinoe (SAD/Reign), Lieke Martens (Niz/Barcelona), Sari van Veenendal (Niz/Atletico Madrid), Wendie Renard (Fra/Lyon), Rose Lavelle (SAD/Washington Spirit), Marta (Braz/Orlando Pride), Ada Hegerberg (Nor/Lyon), Kosovare Asllani (Šve/Tacon), Sofia Jakobsson (Šve/Tacon), Tobin Heath (SAD/Portland Thorns).

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo