DINAMO SE OD LIGE PRVAKA U MAKSIMIRU OPROSTIO - PORAZOM: / Lyon slavio nakon gluposti Modrih u obrani

Image
Image

U 5. kolu skupine H Lige prvaka, Dinamo je u utorak navečer na Maksimiru izgubio od Lyona rezultatom 0-1.

22.11.2016.
22:36
VOYO logo

Dinamo - Lyon 0:1

DINAMO: Livaković - Matel, Sigali, Benković, Pivarić - Pavičić, Knežević, Gojak - Šitum, Ćorić, Fernandes.

LYON: Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel - Ferri, Gonalons, Darder - Cornet, Lacazette, Valbuena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Lacazette (72.)

Ovim porazom Dinamo je izgubio i teoretske izglede za nastavak igranja u europskim kupovima na proljeće. Ostao je posljednji bez bodova, dok treći Lyon sada ima sedam bodova. Osim što nije osvojio niti bod, Dinamo nije postigao niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETEV PROGOVORIO O NAJVEĆOJ TAJNI MAKSIMIRSKE SVLAČIONICE: ‘Ovo nas je ohrabrilo’

Jedini pogodak za francuski sastav postigao je Lacazette u 72. minuti, a svemu su prethodile greške u obrani zagrebačkog sastava. Najviše ovaj pogodak ide na dušu Sigaliju koji nije pratio liniju. Pivariću je, pak, na desnoj strani pobjegao igrač Lyona Rafael koji je ubacio u sredinu gdje je u naletu bio Lacazette i zabio za vodstvo svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri bili blizu prvom bodu u LP, ali...

Šteta, Dinamo je 18. minuta dijelilo od boda u ovosezonskoj Ligi prvaka. Inače, hrvatski prvak odigrao je dobru utakmicu. Dinamovi klinci hrabro su se postavili trupama trenera Lyona Brune Génésija koji je iznenadio postavom i ponio se, možemo slobodno kazati, malo podcijenjivački. Naime, na klupi Lyona ostavio je četiri igrača iz prvih 11. Radi se o Diakhabyju, Fekiru, Tolissu i Rybusu.

I Petev iznenadio postavom

I strateg Dinama Ivajlo Petev iznenadio je svojom postavom. U veznom redu nije bilo najavljenih Machada i Jonasa, a umjesto njih zaigrali su Pavičić i Knežević. Uz njih je od prve minute započeo Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je zaigrao lijevo, desno je bio Šitum, a naprijed u špici Fernandes. Ovakvu postavu Modrih još nismo vidjeli. I takva postava je u prvom dijelu odreagirala dobro. Bila je ovo najbolja predstava Dinama u LP ove sezone. Posebno je impresivan bio u prvom dijelu.

Ćorić propustio sjajnu priliku

Tijekom prvih 45 minuta Dinamo je uputio sedam udaraca prema golu Lyona, a u drugom poluvremenu niti jedan. Hrabra igra zagrebačkom sastavu mogla je donijeti i prvi gol u Ligi prvaka ove sezone već na samom otvaranju, ali Ćorić u 12. minuti nije bio precizan da bi pokušaj Šituma s vrha kaznenog prostora u 15. minuti obranio Lopes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljede poremetile planove Petevu

Petevu su se poremetili planovi u 15. minuti kad je iz igre zbog ozljede nosa morao izvaditi Matela. Rumunj je u 10. minuti pao na travnjak nakon jednog sudara s igračem Lyona, potekla je i krv i najvjerojatnije se radio o lomu nosa.

Lyon je imao veći posjed lopte, ali je prvu pravu akciju izveo tek u 28. minuti kada je Valbuena prošao po desnom krilu proslijedio loptu do Ferrija čiji udarac sa 20-ak metara zaustavlja greda, a na odbijenu loptu Darder nije uspio kvalitetno reagirati. Sljedeću prigodu francuski sastav imao je u 38. minuti, ali u gužvi nakon kornera njegovi igrači nisu uspjeli gurnuti loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici prvog dijela Dinamo dva puta zaprijetio

U samoj završnici prvog poluvremena Dinamo je dva puta zaprijetio, ali Gojak u 42. minuti nije uspio dobro pucati glavom s četiri metra, dok je vratar Lyona Lopes uspio izbiti loptu ispred Henriqueza.

https://streamable.com/0tow

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme proteklo u dominaciji Lyona

Veznjak Lyona Ferri početkom drugog poluvremena još je jednom oprobao udarac, ali njegov snažan pokušaj sa 15-ak metara uspio je odbiti Livaković. Kako je utakmica odmicala tako je Lyon sve više pritiskao obranu Dinama koja je popustila u 72. minuti.

Rafael se uspio ubaciti iza leđa neopreznog Pivarića na desnom boku i nakon ulaska u kazneni prostor poslati oštru prizemnu loptu u peterac, a strijelcu Lacazetteu nije bilo teško neometanom s dva metra poslati loptu u mrežu. Petev je u drugom poluvremenu bio doživio još jedan udarac. U 52. minuti, Petev je iz igre izvadio Ćorića koji je šepajući, uz ovacije polupraznih maksimirskih tribina, napustio travnjak. Umjesto njega u igru je ušao Jonas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve svladao Sevillu

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je kao gost svladao Sevillu sa 2-1 (1-1) i tako osigurao prolazak u osminu finala. Treći pogodak za Juventus postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Dinamo se oprašta od LP u Torinu

Kolo prije kraja natjecanja Juventus je vodeći sa 11 bodova, druga Sevilla ima 10, Lyon je treći sa sedam, a Dinamo posljednji bez bodova. Dinamo će u posljednjem kolu 7. prosinca gostovati kod Juventusa u Torinu, dok će Lyon i Sevilla u međusobnom susretu u Francuskoj odlučivati koji će se sastav pridružiti talijanskom prvaku u osmini finala iz ove skupine, a koji će europski put nastaviti u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA E

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA Moskva - Bayer Leverkusen 1-1 (Natcho 76pen/Volland 15)

Monaco - Tottenham 2-1 (Sidibe 48, Lemar 53/Kane 52. Promašeni penal: Falcao (Mon, 7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 Monaco 5 3 2 0 9 4 11 2 Bayer Leverkusen 5 1 4 0 5 4 7 ------------------------- 3 Tottenham Hotspur 5 1 1 3 3 5 4 ------------------------- 4 CSKA Moskva 5 0 3 2 4 8 3 SKUPINA F

Borussia Dortmund - Legia 8-4 (Kagawa 17, 19, Sahin 20, Dembele 29, Reus 32, 52,90, Passlack 80/Prijović 10, 24, Kucharczyk 57, Nikolić 83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting - Real Madrid 1-2 (Silva 80pen/Varane 29, Benzema 87). CK: Pereira (Spo, 64)

1 Borussia Dortmund 5 4 1 0 19 7 13 2 Real Madrid 5 3 2 0 14 8 11 ------------------------- 3 Sporting 5 1 0 4 5 7 3 ------------------------- 4 Legia Waršava 5 0 1 4 8 24 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA G

Kopenhagen - Porto 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester - Club Brugge 2-1 (Okazaki 5, Nahrez 30pen/Izquierdo 52)

1 Leicester City 5 4 1 0 7 1 13 2 Porto 5 2 2 1 4 3 8 ------------------------- 3 FC Copenhagen 5 1 3 1 5 2 6 ------------------------- 4 Club Bruges 5 0 0 5 2 12 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H

Dinamo - Lyon 1-0 (Lacazette 72)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla - Juventus 1-3 (Pareja 9/Marchisio 45pen, Bonucci 86, MANDŽUKIĆ 90+4). CK: Vaszquez (Sev, 36)

1 Juventus 5 3 2 0 9 2 11 2 Sevilla 5 3 1 1 7 3 10 ------------------------- 3 Olympique Lyon 5 2 1 2 5 3 7 ------------------------- 4 Dinamo Zagreb 5 0 0 5 0 13 0


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

90' - ČETIRI MINUTE JE SUDAČKA NADOKNADA.

88' - Dvije minute do kraja. Dinamo se otvorio, no Lyon je bliže drugom golu, nego Dinamo izjednačenju. Šteta, nije ovo bila loša predstava Modrih. Upravo suprotno.

80' - Jonas je dobio žuti karton što znači da neće moći nastupiti u posljednjoj ovosezonskoj utakmici za Modre u Ligi prvaka. Protiv Juventusa u Torinu.

72' - GOL ZA LYON! Pogodak ide na dušu Sigaliju koji nije pratio liniju. Pivariću je, pak, na desnoj strani pobjegao igrač Lyona Rafael koji je ubacio u sredinu gdje je u naletu bio Lacazette i zabio za 0-1. Ponovno se događaju te "dječje" bolesti u igri Modrih. Neopreznost, pad koncetracije na trenutak koji kumuje pogotku protivničke ekipe.

66' - Dvostruka zamjena kod Lyona. Cornet i Darder su izašli iz igre, Fekir i Tolisso su na travnjaku.

63' - Livaković odlično brani na golu Dinama večeras.

60' - Lyon u drugom dijelu ima 64 % loptu u nogama, Modri 36. Uz to, Francuzi su uputili 12 udaraca, 6 u okvir, a Dinamo od 7 samo dva poslao u francuska vrata.

58'- Pivarić pada u šesnaestercu, češki sudac odmahnuo je rukom.

57' - Dinamo u ovom srazu pokazuje dinamičnost u igri. Zagrepčani se puno više kreću nego u prijašnjim dvobojima. Zato i igraju najbolju utakmicu u Ligi prvaka ove sezone.

51' - Petev iz igre vadi Ćorića koji šepa prilikom izlaska iz igre. Umjesto njega na travnjaku je Jonas.

48' -'Livaković fantastično brani! Ferri je pucao, ali mladi Dinamov golman večeras briljira na vratima Modrih.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' + 2: GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME! Dinamo nije izgledao loše, imao je nekoliko dobrih prilika, bio je konkretniji od Lyona. Pomoćni trener Dinama Marko Marić izjavio je za Arenu Sport kako su zadovoljni viđenim na travnjaku, kako su imali nekoliko dobrih šansi i u drugom poluvremenu se očekuje dobar Dinamo i probuđeni Lyon jer Francuzi love osminu finala ovog natjecanja.

45' - Sudačka nadoknada je dvije minute.

POTEKLA I KRV NA MAKSIMIRU: Pomoćni trener Dinama otkrio što se dogodilo braniču Modrih

42' - JOŠ JEDNA VELIKA ŠANSA ZA DINAMO! Opet brza tranzicija dovela je zagrebački sastav u izglednu priliku. Šitum je izbacio Fernandesa na desnoj strani, Čileanac je ubacio, a Gojak je promašio s pet metara!

36' - Gojak je prvi požutio na ovom susretu.

Galerija

Image
POTEKLA I KRV NA MAKSIMIRU: /

Pomoćni trener Dinama otkrio što se dogodilo braniču Modrih

34' - Dinamo nikad u Ligi prvaka nije igrao s mlađom postavom.

LIGA PRVAKA UŽIVO: Sevilla golčinom šokirala Mandžukića i Juventus, luda utakmica u Dortmundu

28' - GREDA SPAŠAVA DINAMO!Valbuena je dodao Ferri koji tuče s 17 metara po sredini, lopta se na putu prema golu odbila od nogu Benkovića i završila na gredi. Darder nije pogodio u nastavku akcije.

27' - 65 % lopta u nogama Lyona, 35 % Dinama. Ali opasniji su bili pokušaji zagrebačkog sastava.

25' - U ovih prvih dvadeset i pet minuta na Maksimiru, Modri su pokazali kako i s ovom postavom može parirati Lyonu.

22' - Dinamo sve bolje igra! Fernandes je sjajno prošao i dodao Pavičiću koji se ubacio iz drugog plana. No njegov udarac je obranio Lopes koji ima sve više posla na Maksimiru.

15' - Šitum je odlično opalio sa 16 metara po golu, a Lopes je to obranio.

15' - Matel neće moći, umjesto njega je ušao Čileanac Henriquez. Petev sad mijenja strategiju. Šitum ide na lijevi bok, Henriquez u špicu, a Fernandes desno.

13 - PRVA ŠANSA ZA DINAMO! Modri su po lijevoj strani napravili pomutnju u obrani Lyona, Gojak je prošao dvojicu u kaznenom prostoru, lopta je došla do Ćorića koji je tukao s nekih 11 metara, ali preko gola.

10' - Matel je nastradao u sudaru s protivničkim igračem. Dinamov desni bek ostao je ležati, a potekla je i krv.

9' - Knežević radi prekršaj u opasnoj zoni. Modri su se u potpunosti povukli na svoju polovicu. Samo je Fernandes isturen u napadu.

5' - Počelo je s očekivanim pritiskom Lyona. Dinamo se u ovih prvih pet minuta brani, ako bude tako i u nastavku ovog dvoboja, Lyon bi mogao lako proći gostovanje u Zagrebu. Ovo za sad ne izgleda dobro, ali još je rano za kritike. Inače, Arena Sport javlja kako je ozlijeđeni kapetan Dinama Domagoj Antolić uoči susreta kazao kako je samopouzdanje na niskom nivou u svlačionici Modrih.

3' - Rafael je probao ubaciti s desne strane, ali bez uspjeha.

1' - Francuzi odmah kombiniraju na sredini.

1' - POČELA JE UTAKMICA.


20.42 - Maksimirom odzvanja službena himna Lige prvaka. Inače, na Maksimiru se očekuje do 10 000 ljudi.

20.30 - Utakmicu sudi 39-godišnji Čeh Pavel Královec koji je u karijeri podijelio 293 žuta kartona. U prosjeku je to 3,81 po utakmici. U pet sezona koliko je sudac dao je samo šest crvenih kartona. Ovaj sudac je 2011. sudio Dinamu u Lyonu kad je utakmica završila 2-0 za Francuze. Bilo je to 2011 godine. Isto tako, sudio je i na Euru proteklog ljeta.

19:56 - Ivajlo Petev sve je iznenadio sastavom za susret protiv Lyona! U veznom redu nema najavljenih Machada i Jonasa, a umjesto njih igraju Pavičić i Knežević. Uz njih bi trebao biti i Gojak. Ćorić bi trebao igrati lijevo, desno je Šitum, a naprijed u špici Fernandes. Ovakvu postavu Modrih još nismo vidjeli. I trener Lyona Bruno Génésio iznenadio je sastavom. Pa je tako na klupi Lyona ostavio četiri igrača iz prvih 11. Radi se o Diakhabyju, Fekiru, Tolissu i Rybusu. Dosta podcijenjivački od Lyona.

19.00 - Tri utakmice, tri poraza, jedan zabijeni gol i čak 12 primljenih. To je statistika Dinama protiv Lyona. Ove dvije momčadi prvi put su igrali u rujnu 2011. godine u Francuskoj i Lyon je dobio 2-0. Potom je uslijedila blamaža u zagrebu i 7-1. Pet godina kasnije, Dinamo je u Francuskoj izgubio 3-0. Jedini Dinamov gol protiv Lyona zabio je Mateo Kovačić u tom 7-1 porazu u Zagrebu. Sve u svemu, statistika i povijest apsolutno je na strani Francuza.


Dinamo se polako oprašta od još jedne europske jeseni, a san o proljeću u Europi opet će ostati nedosanjan. Osim, dakako, u slučaju čudesnog raspleta u koji ne vjeruju ni u Maksimiru: Modri bi za treće mjesto u skupini i plasman u Europsku ligu morali večeras pobijediti Lyon, pa za dva tjedna napraviti senzaciju protiv Juventusa u Torinu i još dočekati kiks Francuza protiv Seville.

'Nećemo se olako predati'

Takve bajke se baš i ne događaju često, pa je dinamovcima minimalni cilj da se ne osramote. Pogotovo ne onako kao prije pet godina kad je Lyon u Zagrebu slavio sa 7-1! U prvom kolu aktualne sezone Francuzi su pred svojim navijačima pokazali malo više milosti, pa su pobijedili 'samo' s 3-0. Dinamo ni nakon te utakmice nije osvojio ni bod, a nije zabio ni gol po čemu je jedinstven ove sezone u Ligi prvaka.

"Imamo nešto za reći u večerašnjoj utakmici, nećemo se olako predati, imamo već određeno iskustvo iza sebe. Kod nas postoji velika želja, želimo demonstrirati da nismo samo promatrači u Ligi prvaka. Nogomet je specifičan posao u kojem se stalno morate dokazivati. Treba zaboraviti što je bilo jučer, okrenuti se budućnosti. Analizirali smo sve greške, vjerujemo da ih nećemo ponoviti, spremni smo za novo dokazivanje. U svoje ime obećavam da ću uvijek, kada god i koliko god igrao, pružati sve od sebe. A siguran sam da i moji suigrači tako razmišljaju", najavio je Mario Šitum.

'Moramo pobijediti Dinamo'

Lyon je u Zagreb došao pun ambicija, odlučan još jednom srediti Dinamo i ostati u igri za plasman u drugi krug Lige prvaka.

"Sudbina je u našim rukama, vjerujem u pobjedu i da ćemo se kvalificirati dalje u Ligi prvaka. Smatram da smo sada spremni, moramo pobijediti Dinamo i otići korak dalje", poručio je kapetan Lyona Maxime Gonalons.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo