CHELSEA - MANCHESTER CITY 0-2: / Građani osvojili svoj prvi trofej sezone; fantastična utakmica Agüera

Image
Foto: AFP

Manchester City osvojio je u nedjelju poslijepodne engleski Superkup, svoj prvi trofej sezone

5.8.2018.
17:54
AFP
VOYO logo

CHELSEA - MANCHESTER CITY 0-2


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep Guardiola, menadžer aktualnog prvaka Engleske Manchester Cityja, osvojio je svoj prvi trofej sezone. Njegovi izabranici su u nedjelju poslijepodne, na Wembleyju, pobijedili Chelsea 2-0. Junak pobjede bio je argentinski napadač Sergio Agüero koji je zabio oba gola na utakmici. Agüero je tako postao prvi igrač Cityja koji je zabio 200 golova za Manchester City, ukupno je postigao 202 gola u 292 odigrane utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phil Foden je dodao loptu koju je pokupio Sergio Agüero i sa ruba šestnaesterca uputio odličan udarac lijevom nogom u desnu stranu, golmanovu lijevu, po podu, za svoj 200. gol u dresu Cityja. Agüero je bio proglašen i igračem susreta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zgoditka Agüero, City se primirio, Guadriola je povukao momčad i više ih usredotočiona obranu, a Chelsea je uspio uspostaviti posjed lopte, no do kraja poluvremena, rezultat se nije mijenjao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog dijela je još jednom obilježio City što je opet rezultiralo golom Agüero u 58. minuti nakon čega je Chelsea potonuo i postalo je jasno da će Guardiola uzeti novi trofej. Mogao je Agüero u ovoj utakmici zabiti još poneki gol, ali nije uspio iskoristiti sve svoje šanse pa je tako utakmica završila rezultatom 2-0 u korist Cityja. Posebno se pamti njegova prilika u 73. minuti, Agüero je propustio ogromnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski napadač imao je puno prostora oko sebe i sjajno pucao iz neposredne blizine. Njegov pokušaj iz prve je išao prema lijevoj strani gola, ali je Wilfredo Caballero fantastično obranio i zadržao loptu izvan svoje mreže...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola je sezonu počeo isto onako kako je prošlu završio, s novim trofejem, a novi trener Chelsea Maurizio Sarri je iz prve ruke vidio djelić moćnog stroja koji je prošle godine dominirao engleskom Premierligom i koja će mu u nadolazećoj sezoni biti rival za engleski vrh.

Cityu je to peti osvojeni superkup, a prekinuli su i seriju u kojem su na ovim utakmicama zadnje četiri godine pobjeđivali osvajači FA Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Sergio Aguero ide iz igre, zamijenit će ga Vincent Kompany .

73' - Kakav promašaj Cityja: Sergio Aguero propustio je ogromnu priliku. Argentinski napadač imao je puno prostora oko sebe i sjajno pucao iz neposredne blizine. Njegov pokušaj iz prve je išao prema lijevoj strani gola, ali je Wilfredo Caballero fantastično obranio i zadržao loptu izvan svoje mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOL: Sergio Aguero je došao do lopte na rubu šestnaesterca i pucao iz prve bez oklijevanja, te zabio u desni kut za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Phil Foden je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao u desnu stranu gola, ali je golman Chelsea Caballero je bio spreman i sjajno mu obranio taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Sergio Aguero se namjestio na šut nakon što je primio precizan pas i pucao, ali je lopta otišla desno od gola. Napada City.

49' - Benjamin Mendy je nabacio s boka u šesnaesterac, ali ništa od prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme: Izmjena u Cityju, Sane je izašao, Gundogan ušao u igru.

45' - ZAVRŠILO JE PRVO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Hudson Odoi loše je tukao s desne strane s nekih 23 metra od gola, daleko je to otišlo od gola.

30' - Leroy Sane je nabacio iz kornera, ali je obrambeni igrač Chelsea to čisti.

29' - Riyad Mahrez poslao je kvalitetan pas u šesnaesterac, ali čisti to netko od igrača Chelsea.

24' - Leroy Sane je driblao do šesnaesterca, ali je Wilfredo Caballero istršao s gola i zaustavio pokušaj.

13' - GOOOL: City vodi 1-0. Nije se dugo čekalo na pogodak u ovoj utakmici. Phil Foden je dodao loptu koju je pokupio Sergio Aguero i sa ruba šestnaesterca uputio odličan udarac lijevom nogom u desnu stranu, golmanovu lijevu, po podu. Dobro su odigrali građani. Aguero je postao prvi ikad nogometaš koji je zabio 200 golova za City.

6' - Mahrez je pucao snažno iz slobodnjaka, ali samo u živi zid Chelsea.

3' - Leroy Sane je primio točan pas i raspalio s velike udaljenosti, ali odlazi to pored lijeve stative.

2' - Riyad Mahrez, pojačanje pristiglo iz Leicestera ovog ljeta, izborio se za prostor na rubu šesnaesterca i ispalio projektil prema golu koji je blokirao igrač Chelsea.

1' - Počela je utakmica. Početni udarac će izvesti Chelsea.

15.55 - Današnju utakmicu će suditi poznati sudac Jonathan Moss.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo