[VIDEO] CHELSEA - BAYERN 0:3, NAPOLI - BARCELONA 1:1; / Ludo je bilo u Londonu i Napulju, bio je to atomski nogomet

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši Bayerna protutnjali su Londonom, dok je Barcelona odigrala 1:1 u Napulju s Napolijem

25.2.2020.
22:51
Profimedia
VOYO logo

CHELSEA - BAYERN 0:3

CHELSEA: Caballero - Alonso, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta - James, Jorginho, Kovačić, Barkley - Mount, Giroud

BAYERN: Neuer - Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba - Davies, Alcántara, Gnabry, Coman - Müller, Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOLI - BARCELONA 1:1

NAPOLI: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mário Rui - Fabián, Demme, Zielinski - Callejón, Mertens, Insigne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Junior - De Jong, Busquets, Rakitic - Vidal - Messi, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bayernu je trebalo jedno poluvrijeme da na proste faktore rastavi Chelsea, ono drugo, dok je Barcelona uspijela izjednačiti protiv Napolija u drugom poluvremenu i sa San Paola otići neporažena! Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 3:0 (0:0) u utorak navečer svladali Chelsea na londonskom Stamford Bridgeu i jednom nogom već zakoračili prema četvrtfinalu Lige prvaka, dok je Barcelona izvukla 1:1 (1:0) na gostovanju Napulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mertens zabio za 1:0 Napolija

Napoli je na San Paolu od 30. minute vodio pogotkom Driesa Mertensa, a konačnih 1:1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.

Image
MERTENS SE UPISAO U POVIJEST: /

Ovo što je napravio nije uspjelo niti velikom Maradoni

Image
MERTENS SE UPISAO U POVIJEST: /

Ovo što je napravio nije uspjelo niti velikom Maradoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je Barceloni prepustio loptu i aktivno se branio, što je rezultiralo velikom prednošću gostiju u posjedu lopte, ali i samo jednim udarcem Katalonaca u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, domaća momčad je bila znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama.

Koliko je opasan i precizan, u 30. minuti je pokazao Dries Mertens. Zielinski se sjajno izborio za loptu, sjurio se po desnoj strani i prebacio na suprotnu, gdje je potpuno neometan bio najbolji strijelac Napolija. Namjestio se i s ruba kaznenoga prostora uputio precizan udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Marc-Andrea ter Stegena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manolas u izglednoj situaciji poslao loptu pokraj gola

Napoli je u prvom poluvremenu mogao udvostručiti vodstvo, ali je u 43. minuti Manolas u izglednoj situaciji poslao loptu pokraj vrata.

Griezmann zabio za 1:1

Barcelona je nešto konkretnija postala u nastavku utakmice, a poklopilo se da je neposredno prije izjednačujućeg pogotka gostujući trener Quique Setien zamijenio Ivana Rakitića Brazilcem Arthurom. U 57. minuti akcija Barcelone je bila na granici zaleđa: od dodavanja Busquetsa prema Semedu, do ubačaja Portugalca prema strijelcu Antoineu Griezmannu. VAR se nije oglasio i pogodak je priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci bili blizu pogotku u 66. minuti, ali je Messi ostao prekratak

Marc-Andre ter Stegen spasio je svoja vrata obranama udaraca Callejona i Insignea koji su najopasnije zaprijetili Barceloni u drugom poluvremenu, dok su Katalonci bili blizu pogotku u 66. minuti, ali je Leo Messi ostao malo prekratak te na kraju umjesto pogotka zaslužio žuti karton zbog opasnog starta na domaćeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidal zaradio drugi žuti, odnosno crveni

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog "žutih kartona". OVDJE možete pogledati što se sve večeras događalo u Napulju.

Bayern jednom nogom u četvrtfinalu

U Londonu je Bayern prebrinuo gotovo sve brige oko prolaza u četvrtfinale pobijedivši domaći Chelsea sa 3:0. Robert Lewandowski je bio igrač utakmice, dvaput u ulozi asistenta i strijelac posljednjeg pogotka. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu i bio jedan od najboljih igrača domaće momčadi, iako se i on izgubio u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici visokog tempa Bayern je u prvom poluvremenu stvarao bolje prilike, ali argentinski vratar Willy Caballero bio je na vrhunskoj razini i dobio dva izravna dvoboja s najboljim strijelcem Bavarca Robertom Lewandowskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 16. minuti obranio udarac poljskog napadača iz neposredne blizine, da bi u 28. minuti pravovremenim istrčavanjem i padom u noge zaustavio drugi pokušaj Lewandowskog.

Mateo Kovačić - glavni pokretač kontri Chelsea

Najbliže pogotku Bayern je došao u 35. minuti, kad je Thomas Muller udarcem glavom s ruba peterca uzdrmao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je uglavnom prijetio iz kontranapada, a glavni pokretač tih akcija bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Najbolju priliku domaća momčad stvorila je u 43. minuti, kad je Kovačić odličnom loptom izbacio Marcosa Alonsa koji se sjurio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, 'lažnjakom' prevario Pavarda i pucao prizemno sa 12-13 metara, ali je njegov udarac Manuel Neuer obranio te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gnabri prvo ime utakmice i večeri u Ligi prvaka s dva gola u razmaku od 3 minute

No, samo nešto više od osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Bayernu da dođe do dva pogotka, oba u režiji istog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad nije mogao svladati Caballera, Robert Lewandowski se u 51. minuti odlučio prometnuti u asistenta. Akcija je krenula od Sergea Gnabrija, koji je izbacio loptu prema Lewandowskom na lijevu stranu. Umjesto udarca, Poljak je odlučio poslati povratnu loptu u sredinu na koju je natrčao Gnabry i sa 11 metara poslao ju u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute poslije Lewandowski je dobio zračni dvoboj na sredini igrališta s domaćim kapetanom Azpilicuetom i prebacio loptu do Gnabryja. Ovaj je ponovno odigrao do Lewandowskog i krenuo prema kaznenom prostoru, gdje ga je Poljak idealno poslužio, a Nijemac preciznim prizemnim udarcem pretvorio u svoj drugi pogodak.

Bayern svoju nadmoć okrunio i trećim pogotkom

Bayern je svoju potpunu nadmoć okrunio i trećim pogotkom. Nakon dvije asistencije Robert Lewandowski je dočekao priliku za svoj 11. pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Po lijevoj strani je prošao 19-godišnji Kanađanin Alphonso Davies i ubacio u sredinu gdje je loptu dočekao Lewandowski i lakoćom pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcos Alonso dobio izravni crveni

Osim što je primio tri gola, Chelsea je za uzvrat ostao i bez Marcosa Alonsa, jer je španjolski lijevi bočni zaradio izravni crveni karton, zbog opasnog starta u 83. minuti.

Uzvratne utakmice u Barceloni i Muenchenu na rasporedu su 18. ožujka.

U srijedu će biti odigrane preostale dvije prve utakmice osmine finala Lige prvaka u kojima će Lyon ugostiti Juventus, a Real Madrid biti domaćin Manchester Cityju. OVDJEmožete pogledati najzanimljivije trenutke dvoboja.


PRVI SUSRETI OSMINE FINALA Utorak, 18. veljače Atletico Madrid (Špa) - Liverpool (Eng) 1-0 (Saul Niguez 4) Borussia Dortmund (Njem) - PSG (Fra) 2-1 (Haaland 69, 77 / Neymar 75)

Srijeda, 19. veljače Tottenham (Eng) - RB Leipzig (Njem) 0-1 (Werner 58-11m) Atalanta (Ita) - Valencia (Špa) 4-1 (Hateboer 16, 63, Iličić 42, Freuler 57 / Čerišev 66)

Utorak, 25. veljače Chelsea (Eng) - Bayern München (Njem) 0-3 (Gnabry 51, 54, Lewandowski 76) Napoli (Ita) - Barcelona (Špa) 1-1 (Mertens 30 / Griezmann 57)

Srijeda, 26. veljače Lyon (Fra) - Juventus (Ita) Real Madrid (Špa) - Manchester City (Eng)

UZVRATNI SUSRETI OSMINE FINALA Utorak, 10. ožujka Valencia (Špa) - Atalanta (Ita) RB Leipzig (Njem) - Tottenham

Srijeda, 11. ožujka: Liverpool - Atletico Madrid (Špa) PSG (Fra) - Borussia Dortmun (Njem)

Utorak, 17. ožujka Manchester City (Eng) - Real Madrid (Špa) Juventus (Ita) - Lyon (Fra)

Srijeda, 18. ožujka Bayern Munchen (Njem) - Chelsea (Eng) Barcelona (Špa) - Napoli (Ita)


96' - KRAJ I U NAPULJU.

94' - KRAJ U LONDONU.

89' - Evo crvenog i u Napulju. Arturo Vidal završit će utakmicu jer je dobio drugi žuti i sudac Felix Brych iz svog džepa vadi crveni.

84' - Marcos Alonso zbog nesportskog udaranja Lewandowskog dobio je izravni crveni.

76' - GOOOL: Sad je gotova priča u Londonu, ako je ikakvih nedoumica i bilo nakon drugog gola Bayerna. Robert Lewandowski stavio je točku na i. Ponovno su Nijemci izigrali Chelsea. Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

70' - Domaćini su se potpuno ugasili nakon tog drugog primljenog gola, Bayern čeka da nešto napravi Chelsea, znajući da su dotučeni.

62' - Uzvraća Napoli, vrlo opasno je to bilo, podiže se sad tempo utakmice. Insigne je odlično prošao po lijevoj strani, izradio si sam poziciju i prostor za šut, pucao nisko ali je Ter Stegen to nekako obranio.

57' - GOOOL i u Napulju. Barcelona je izjednačila na 1:1. Griezmann je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije i maestralno zabio. Nekoliko brzih dodavanja Barcelone u njenom stilu i protrčavanja izbacila su Semeda na desnoj strani, sve je pratio u 16-ercu Griezmann i sa sedam metara pogodio. Di Lorenzo je zaspao kod preuzimanja igrača. OVDJE pogledajte akciju i gol Barce. Taman prije gola, igru je napustio Rakitić, a umjesto njega ušao Arthur.

54' - GOOOL opet Serge Gnabry, ali ovog je puta izvanredno završio akciju. Robert Lewandowski je poslao fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Serge Gnabry koji je izvanredno reagirao za 2:0. OVDJE pogledajte kakva je igračina Gnabry, koji je sad na 6 golova za Bayern u Londonu u samo dva nastupa. Samo za usporedbu, kad je igrao za Arsenal u periodu od 2012. do 2014., niti jednom od svojih devet odigranih utakmica u Londonu nije zabio.

51' - GOOOL u Londonu. Serge Gnabry zabio je nakon što mu je asistirao Robert Lewandowski. OVDJE možete pogledati pogodak.

45' - Počela su druga poluvrremena

Gotova su prva poluvremena i u Londonu i u Napulju.

45'+1 - Za kraj prvog dijela odlazimo u London. Tamo je upravo Joshua Kimmich loše nabacio iz kornera i Wilfredo Caballero je to bez problema pokupio za novi napad Chelsea, ako uopće za njega bude vremena.

40' - Barcelona se vratila svojoj igri, ali nemaju uspjeha. Napoli je kreativni i konkretniji.

30' - GOOOOL: Napoli je u Napulju poveo s 1:0. Kakav goil, kakva akcija, ludnica je na San Paolu. Mertens se izjednačio s Hamšikom na mjestu najboljeg strijelca u povijesti kluba sa 121 golom. Mertens je odigrao dupli pas sa suigračem malo izvan šesnaesterca i pucao s nekih 15 metara, neobranjivo za Ter Stegena. Njegov senzacionalni gol možete vidjeti - OVDJE.

26' - Vraćamo se odmah na San Paolo, na kojem Barcelona ima 65 % posjed lopte u svojim nogama. Stoperi Barcelone dosta se usko brane, praktički su spojeni s centarhalfovima.

25' - U Londonu se također igra bez konkretnih prilika, čini se kako su današnje momčadi odlučile taktičkim putem doći do cilja, bez previše rizika.

21' - Maksimović i Mario Rui odlično čuvaju Griezmanna.

17' - Što je sad propustio Napoli. Poslana je jedna lopta Callejonu skroz u napadu na desnoj strani, ali on kao da ju nije očekivao, pa je doslovno dodao Ter Stegenu. Bilo je to nešto između udarca i ubačaja u peterac, sa strane. Rakitić se za sad i nije nešto posebno istaknuo.

16' - Wilfredo Caballero dobio je pljesak Stamfprd Bridgea. Fenomenalno se bacio da zaustavi opasni udarac sa ruba peterca. Robert Lewandowski bio je u prilici, ali nije supio ništa više od kornera za Nijemce.

11' - U Londonu se Nijemci opuštaju. Kingsley Coman je sad napravio mjesta u šestnaestercu za udarac, ali njegov pokušaj je otišao pored desne stative. Nije to b bilo loše.

9' - Vraćamo se na trenutak u Napulj. Messi je sad, nakon jedne kombinacije, pucao s nekih 18 metara, ali otišlo je to visoko iznad gola. U tom trenutku ultrasi Napolija opet su mu zviždali, počastili su ga i, kako stvari stoje, častit će ga zvižducima čitavu utakmicu.

5' - Idemo do Londona, tamo gledamo gledamo isto taktički nogomet. Obje momčadi žele nametnuti posjed, ali velika bitka vodi se na sredini terena gdje će naš Kovačić imati važnu ulogu.

2' - Čim Messi primili loptu, navijači Napolija mu zvižde toliko jako da grmi s tribina. Zaglušujuće je na San Paolu za svakog igrača Barcelone, koji igraju mirno, od noge do noge. Nema pretjeranih izlijetanja, dugih lopti.

1' - Počele su utakmice.

20.58 - Na San Paolu ultrasi Napolija grmili su "Maradona, Maradona", dok su pristalice Barcelone uzvratile povicima "Messi, Messi".

20.47 - Prema OptiFranz, specijaliziranom portalu za statističke nogometne podatke, Neuer večeras igra svoju 107 utakmicu u Ligi prvaka, čime je pretekao Victora Valdesa. Među golmanima, jedino Iker Casillas (177), Gianluigi Buffon (123) i Petr Čech (111) imaju više nastupa od njega.

20.39 - Dobra vijest za sve hrvatske ljubitelje nogometa je da će Mateo Kovačić krenuti u sastavu Franka Lamparda od prve minute. Rakitić će od početka krenuti u sastavu Barcelone.

Nogometni svijet večeras čeka uzbuđenja u nokaut fazi najelitnijeg klupskog svjetskog nogometnog natjecanja, Ligi prvaka. Lionel Messi večeras po prvi put gostuje na mitskom San Paolu u vrućem Napulju, gdje je njegov sunarodnjak, legendarni Diego Maradona stekao status božanstva i ikone.

Nema Suareza i Dembelea, kao ni Sergija Roberta

Domaći navijači, poznati kao jedni od najboljih ultrasa u Italiji, nadaju se, bolje rečeno sanjaju, kako će njihovi junaci konačno proći osminu finala LP. Barcelona je favorit u ovom dvoboju, bez obzira što joj nedostaju napadači Luis Suarez i Ousmane Dembele i što je trener Setien ostao i bez SergiJa Roberta, polivalentnog igrača.

Gennaro Gattuso ima svoje probleme

Gennaro Gattuso, s druge strane, neće moći računati na stopera Koulibalyja, koji je trebao imati važnu ulogu u pokušaju zaustavljanja Messija. No, on još nije spreman, trebao bi zaigrati tek u idućem kolu Serie A protiv Torina i u uzvatu na Camp Nouu. Milika i Mertens u izboru su Gattusu za mjesto centralnog napadača.

Lampard ima više problema u momčadi od Flicka

Zanimljivosti nas čekaju i na Stamford Bridgeu, na kojem Frank Lampard i njegovi plavci dočekuju bavarskog giganta Bayern iz Munchena. Prema najavama, čak četiri igrača koja su igrala u Pragu u Europskom superkupu, posljednjem dvoboju ovih dviju momčadi, trebala biti u početnoj postavi momčadi Hansa Dietera Flicka. Radi se o golmanu Manuelu Neueru, Thomasu Mülleru, Davidu Alabi i Kevinu PrinceuBoatengu.

Bavarci ne mogu računati na trojac Süle, IvanPerišić i Martinez, dok je Lampard u puno težoj situaciji. Ostao je bez bitnog igrača u veznoj liniji Kantea, nema ni Hudson-Odoija, te odličnog Amerikanca hrvatskih korijena Christiana Pulisica i Van Ginkela, dok je Loftus-Cheek upitan.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo