BELGIJA - TUNIS 5-2: / Pogoci su padali kao na traci, petarda u mreži Tunižana, Lukaku i društvo na pragu osmine finala

Image
Foto: AFP

Belgija praktički u osmini finala

23.6.2018.
16:00
AFP
VOYO logo

Nogometaši Belgije pobijedili su u 2. kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi Tunis s 5-2 (3-1) i praktički se plasirala u osminu finala. Dvostruki strijelci za Belgiju bili su 1-0 Eden Hazard (6-11m, 51) i Romelu Lukaku (16, 45+3), zabio je i Mitchy Batshuayi (90), dok su strijelci za Tunis bili Dylan Bronn (18) i Wahbi Khazri (90+2).

Sjajna utakmica

U sjajnoj utakmici, u kojoj je Belgija pokazala zašto je jedan od favorita za naslov prvaka, Tunižani su platili cijenu otvorene igre i izgubljenih lopti, koje su belgijski igrači pretvarali u pogotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je povela već u 6. minuti kada je Hazarda srušio Ben Youseff, a američki sudac odmah pokazao najstrožu kaznu. Hazard je sam izveo penal i lako pogodio za vodstvo. Hazard je mogao postići i drugi gol u 13. minuti, ali s pet metara nije uspio pogoditi loptu kako je želio. No, u 16. minuti Belgijanci su ipak došli do drugog gola - Hazard je proigrao Lukakua, a snažni napadač ulazi u šesnaesterac Tunižana i provlači loptu pored Ben Mustaphe. U sjajnoj otvaranju utakmice Tunižani su u 18. minuti smanjili. Khazri je ubacio iz slobodnog udarca, a najviše je skočio Bronn i glavom poslao loptu u mrežu. Duboko u trećoj minuti sudačke nadoknade Meunier krade lopte Malaloulu, a lopta dolazi do Lukakua kome nije bilo teško prebaciti istrčalog vratara za 3-1. Tunižani u prvom dijelu nisu imali sreće ni s ozljedama jer su čak i strijelac Bronn i Ben Youseff morali biti iznešeni s terena i zamijenjeni.

https://streamable.com/8htlo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse Tunižana su minimalne

Već u 51. minuti Belgijanci vode s 4-1. Ponovno su Tunižani izgubili loptu na sredini terena, Alderweielde upošljava Hazarda, koji prolazi vratara i lako pogađa mrežu. U 76. minuti Batshuayi prolazi i vratara, ali je njegov udarac prema praznoj mreži preslab, pa Meriah čisti s crte. Batshuayi ipak nakon četiri propuštene prilike dolazi do gola u 90. minuti na dodavanje Tielemansa, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Khazbi glavom postiže i drugi utješni gol za Tunižane.

Belgijanci sada imaju 6 bodova i gol razliku 8-2, a potvrdu plasmana u osminu finala mogu osigurati već nakon druge utakmice 2. kola ove skupine u kojoj se u nedjelju sastaju Engleska i Panama. Tunis je drugim porazom šanse za plasman dalje sveo na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

STADION SPARTAKA, MOSKVA, SKUPINA G SP-A

BELGIJA - TUNIS 5-2

BELGIJA: Courtois; Vertonghen, Alderweireld, Boyata; Carrasco, Witsel, De Bruyne, Meunier; Hazard, Lukaku, Mertens

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TUNIS: Hassen, A. Maaloul, S. Ben Youssef, Bronn, Meriah, Skhiri, Sassi, Sliti, Ben Youssef, Badri, Khazri

Tekst se nastavlja ispod oglasa


KRAJ UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: GOOOOOL! Sedmi gol na utakmici, Khazri za 2-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: GOOOOOL, Belgija je zabila i peti put, rezultat je 5-1, a Batshuayi je napokon dočekao svoj trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81. minuta: Nove vije šanse Batshuayija, prva od njih s dva metra odsjela je na gredi.

76. minuta: Sjajna prilikla za Batshuayija. Izbio je sam pred golmana, prošao ga i pucao na prazan gol. Meriah spašava izbacivanje sa crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Utakmica se malo smirila, a napustio ju je i drugi dvostruki strijelac Eden Hazard.

59. minuta: Umjesto Lukakua Fellaini, umjesto Sassija Sliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: GOOOOOOL, Belgija povećava prednost na 4-1, strijelac je Hazard. Fantastično primanje prsima, potom lijevom nogom u praznu mrežu iza istrčalog Hassena. Drugi pogodak Hazarda na ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45+4. minuta: Kraj prvog poluvremena! Belgija - Tunis 3-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+3. minuta: GOOOOOOL! Ovaj put bez greške, 3-1 vodi Belgija, strijelac je ponovno Lukaku. Četvrti mu je to gol na ovom SP-u i ukupno sedmi na velikim natjecanjima, postao je time Lukaku i belgijski rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2. minuta: Sjajna, baš sjajna šansa Belgije za povećanje vodstva. Lukaku i De Bruyne stvorili su matnu situaciju, ali je Lukaku malo kasnio na odličnu povratnu loptu suigrača pred vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41. minuta: Ponovno igrač na nosilima, pononvo iz reprezentacije Tunisa. Umjesto Youssefa na travnjaku je Benalouane.

31. minuta: Sassi je pokušao iz daljine, ostaje 2-1 za Belgiju-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. minuta: Strijelac zasad jedinog gola za Tunis iznesen je na nosilima s travnjaka. U igri je Nagguez.

18. minuta: GOOOOOOOL! Tunis se ne predaje, strijelac za smanjenje rezultata na 1-2 je Bronn. Zabio je glavom na ubacivanje iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. minuta: GOOOOOOL! Lukaku povisuje na 2-0, asistent je Mertens. Pogodio je sjajni strijelac Manchester Uniteda kroz noge braniča od lijeve vratnice suparnikova gola.

13. minuta: Hazard u prilici da povisi na 2-0. Čekat ćemo drugi gol ipak još neko vrijeme.

6. minuta: GOOOOOOOL! Belgija vodi 1-0. Otvaranje iz snova za jaku europsku reprezentaciju. Strijelac s bijele točke je Eden Hazard. Bio je to deseti precizno izvedeni jedanaesterac na ovom SP-u.

5. minuta: Belgija traži jedanaesterac nakon što je Hazard srušen na ulasku u kazneni prostor Tunisa. Odlučit će VAR.

3. minuta: Bolje otvaranje belgijske reprezentacije. Lukaku brži od svog čuvara prijeti prvi, Meunier s vrha kaznenog prostora cilja donji lijevi kut golmana Hassena. Čuvar mreže bio je siguran.

1. minuta: Utakmica je započela!

Belgija nakon pobjede u 1. kolu skupine G protiv Paname i uvjerljivih 3-0, u ovoj utakmici traži potvrdu drugog kruga natjecanja.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo