BAYERN - SEVILLA 2:1: / Bayern drugi puta u povijesti osvojio Superkup; Rakitić iznudio penal za Sevillu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bayern je osvojio Superkup nakon produžetka

24.9.2020.
23:33
Profimedia
VOYO logo

Superkup u Budimpešti

BAYERN - SEVILLA 2:1

Bayern: Neuer, Pavard, Sule, Alaba, Hernandez, Kimmich, Goretzka, Gnabry, Muller, Sané, Lewandowski.

Sevilla: Baunou, Escudero, Kounde, Diego Carlos, Navas, Fernando, Jordan, Rakitić, Suso, Ocampos, De Jong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Bayerna po drugi puta u povijesti su pobjednici UEFA Superkupa svladavši u finalu u Budimpešti Sevillu nakon produžetka 2:1 (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bayern je zabio Leon Goretzka (34) i Javi Martinez (104), a za Sevillu Lucas Ocampos (13pen). Ivan Rakitić je igrao za Sevillu do 56. minute, a na njemu je napravljen jedanaesterac u 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. izdanje UEFA-ina Superkupa

Bayern i Sevilla su na Puskas Areni u Budimpešti odigrali 45. izdanje UEFA-ina Superkupa, a UEFA je dopustila po prvi puta od početka pandemije nazočnost gledatelja, pa je ispunjena dopuštena trećina kapaciteta stadiona.

Pobjednik Europske lige Sevilla se pokazala kao vrlo tvrd orah za Bayern, koji je u Budimpeštu došao na krilima impresivne 8-0 pobjede nad Schalkeom u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je počela šokantno za europskoga prvaka, u 12. minuti Alaba u šesnaestercu rukama ruši Rakitića, a Argentinac Lucas Ocampos pogađa iz penala za vodstvo Seville.

Mueller i Lewandowski su potom imali sjajne prilike za poravnanje, koje je zbog puno bolje igre Bayerna došlo u 34. minuti. Dugu loptu Pavarda Lewandowski je leđima okrenut prema vratim ostavio loptu za Leonu Goretzku koji s deset metara pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti priliku je propustio De Jong, a tri minute kasnije zbog zaleđa je poništen gol Lewandowskog. Bayern je tijekom cijelog drugog dijela napadao i bio bolja momčad, a poništen im je još jedan gol zbog prekršaja Lewandowskog.

U 104. minuti Bavarci došli do pobjede golom jokera s klupe

Obrana Seville je izdržala sve napade i dvije minute prije kraja španjolska momčad je dočekala svoju veliku šansu. Marokanac Nesyri je sam krenuo prema Neueru, koji zaustavlja njegov udarac i dvoboj je otišao u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 104. minuti Bavarci su došli do pobjede golom jokera s klupe Javia Martineza, koji je nakon udarca Alabe i obrane vratara Bounoa glavom pogodio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni bavarski i andaluzijski klub dosad nisu bili previše uspješni u ovom natjecanju, oba su do večeras slavila tek jednom, Bayern 2013. uz tri prethodna poraza, a Sevilla 2006. nakon čega je poražena u sljedećih pet finala.

Večerašnji trijumf Bayernu je donio pet milijuna eura, a Sevilli 3,8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

118' - Davis je pokušao sam, ali bez uspjeha.

115' - Sevilla pokušava nešto napraviti. Pet minuta je do kraja drugog produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

112' - Bayern sad drži stvar pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi produžetak

105' Kraj prvog produžetka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

104' GOOL Martinez je stigao na odbijenu loptu na otprilike 11 metara i glavom je pospremio glavom u lijeve rašlje. Gol pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100' Muller je ubacio, Kimmich je tukao iz blizine, ali pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Elmeziri baš nema sreće, pogodio je sad vratnicu.

91' - Počinje prvi produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Gotov je regularni dio. Igrat će se produžeci.

87 - AJOOOJ: Yusuf Elmeziri je promašio jedan na jedan. Neuer je to majstorski obranio. Sevilla je promašila gol za možda i Superkup.

74' - Sevilla igra pametno. Sad je izvela korner.

63' - Nema gola. Drugi puta da se oglasio Taylor. Lewandowski je napravio prekršaj u napadu.

58' - Seviila ima napad.

51' Lewandowski je gurnuo loptu u mrežu, ali VAR se oglasio i pokazao da je tu ipak bilo zaleđe.

50' Sevilla opasna na samom startu. De Jong je bio u sjajnoj situaciji u šesnaest metara, pucao je dobro, ali Neuer je bio na mjestu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Poluvrijeme u Budimpešti.

34' - GOOOL za Bayern. Leon Goretzka je unutar šestnaesterca uputio udarac iz prve i svladao golmana.

30' - Velika prilika za Bayern. Robert Lewandowski je dobro utrčao u šesnaesterac na centaršut i pucao po golu Seville, ali je golman Baunou to fantastično obranio.

22' - Kakva je ovo šansa bila za Bayern. Thomas Muller je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut i izbio loptu u korner. Lopta je izvan granica igrališta. Bayern ima priliku zabiti iz kornera.

13' - GOOOL: Lucas Ocampos je lagano realizirao penal točnim udarcem u donji lijevi kut gola za 1:0 Seville. Na Rakitiću je bio penal. OVDJE pogledajte i pročitajte kako je to izgledalo.

9' - Evo nam i bivšeg dokapetana Vatrenih. Ivan Rakitić je napravio faul u napadu i sudac Anthony Taylor ga istog trenutka svira.

6' - Lucas Ocampos se bori s protivničkim igračem za loptu, ali je na kraju napravio faul u napadu i lopta je za Bayern.

2' - Polušansa za Bayern. Serge Gnabry je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Bono dobro reagirao i prekinuo napad Nijemaca.

1' - Počela je utakmica.

Ova utakmica Superkupa dolazi nakon najčudnije sezone u povijesti, sezone koju je naprasno bila prekinula pandemija koronavirusa, i u poodmaklo vrijeme. Dosad smo se naviknuli Superkup gledati u kolovozu. No eto, i to se promijenilo.

Image
RAKITIĆ ŠPANJOLCIMA OBJASNIO PRAVI RAZLOG ZBOG KOJEG VIŠE NE IGRA ZA HRVATSKU: /

Ovo se neće baš svima svidjeti

Treći ogled Seville i Bayerna u Europi

Bayern je u finalu Lige prvaka u Lisabonu pred praznim tribinama pobijedio bogati Paris Saint-Germain golom Comana u 59. minuti s 1:0. Sevilla je, pak, do šestog trijumfa (Kup UEFA/Europska liga) stigla svladavši milanski Inter 3:2 u Kölnu. Stoga, očekuje nas zanimljiva utakmica.

Dvoboj Superkupa u Budimpešti bit će treći ogled Seville i Bayerna u Europi. Dvaput su se susreli u četvrtfinalu Lige prvaka, u sezoni 2017./2018. Bavarci su slavili 2:1 u Sevilli, a nakon remija 0:0 u Münchenu dalje je prošao Bayern.

Bit će to i poseban dvoboj za Ivana Rakitića, koji se nakon šest godina provedenih u Barceloni vratio u Sevillu. Frankfurter Allgemeine Zeitung uoči utakmice je čitav članak posvetio sad već bivšem dokapetanu Vatrenih...

'Sevilla je Rakitićev dom'

"Svoje mjesto je Rakitić pronašao na sredini terena, osjetljivom mjestu na kojem su u povijesti kluba igrali izvanserijski igrači poput Bernda Schustera, Pepa Guardiole, Xavija ili Inieste. Rakitić ne pripada u grupu ovih stratega, ali je bio taj koji je skrbio za ravnotežu unutar momčadi. Onaj koji je uvijek bio tu kada je postalo škakljivo i koji je svojom dinamikom povukao i druge. I koji je postizao i zgoditke...Sada kada se s 32 godine približava kraju svoje profesionalne karijere, u njemu se pojavila potreba vratiti se na mjesto koje zove domom i gdje je njegova karijera uzela zamaha", prenosi Deutsche Welle Rakitićeve riječi...

"U igri je važna titula, odnosno pobjeda. Želimo pokazati da smo velika momčad, a ja imam posebno veliku želju osvojiti taj trofej jer će mi to biti 150. utakmica za Sevillu u koju sam se vratio, pa se nadam da ću na kraju i podići pehar", dodao je Rakitić.

Inače, Bayern je jedina njemačka momčad koja je osvojila Superkup. Do naslova su stigli prije sedam godina, 2013., svladavši londonski Chelsea 5:4 nakon udaraca s bijele točke (nakon produžetaka bilo je 2:2). Bavarci su u Superkupu igrali još triput, a bolji od njih bili su kijevski Dinamo 1975., belgijski Anderlecht 1976. te Liverpool 2001. godine.

Jedini naslov u Superkupu Sevilla osvojila 2006.

Također, Sevilla je šesta momčad koja će se šesti put boriti za Superkup. Barcelona je devet puta nastupila u Superkupu, Milan i Real Madrid sedam puta, a šest puta je dvoboj Superkupa igrao Liverpool.

Jedini naslov u Superkupu Sevilla je osvojila 2006. pobijedivši s 3:0 Barcelonu, a u preostala četiri susreta slavili su Milan 2007., Real Madrid 2014. i 2016. te Barcelona 2015.

Sjajan niz neporaženosti ima sastav iz Andaluzije koji nije izgubio u 21 utakmici u svim natjecanjima, što je klupski rekord. Zadnji poraz doživjeli su Španjolci u veljači ove godine u dvoboju kod Celte.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo