OGLAS

POTOP RIJEČANA KOD NADMOĆNOG ALKMAARA: / Primili četiri komada u sat vremena, Kulenović ih spasio od potpune katastrofe

Image
Foto: Profimedia

Riječani će pokušati što prije zaboraviti ovo gostovanje kod Alkmaara, a njihov eventualni prolazak u drugi krug Europske lige sad je ozbiljno ugrožen.

29.10.2020.
22:51
Profimedia
VOYO logo

U susretu drugog kola F skupine Europske lige Rijeka je u Alkmaaru izgubila od AZ-a sa 1:4 upisavši i drugi poraz u skupini, dok je Dinamo u susretu iz K skupine na gostovanju kod CSKA u Moskvi odigrao 0:0.

Riječani su u Alkmaaru vrlo brzo pali u veliki rezultatski zaostatak, već nakon 20 minuta bilo je 2:0 za domaći sastav koji je potom mirno držao prednost, a s još dva pogotka početkom nastavka stigao i do visoke pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rani pogotci

Plan igre koji je Rijekin trener Simon Rožman pripremio za utakmicu u Alkmaaru urušio se nakon samo pet minuta, De Wit je krenuo na jedno dubinsko proigravanje, utrčao u kazneni prostor Rijeke gdje ga je nespretno sapleo Velkovski te je ruski sudac Ivanov pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Koopmeiners za vodstvo AZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu pravu priliku za povratak u utakmicu Rijeka je imala u 12. minuti, Štefulj je ubacio s lijevog krila, do lopte je uspio doći Andrijašević, ali pokušaj Rijekinog kapetana sa 10-ak metara vratar AZ-a Bizot uspio je skrenuti u korner.

AZ je do povećanja prednosti stigao sličnom akcijom kao i kad je iznudio kazneni udarac. Midtsjo je uputio sjajno okomito proigravanje, ovoga puta se iza leđa Escovala prikrao Gudmundsson kojemu potom nije bilo teško sa 12 metara svladati Nevistića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena Rijeka je uspostavila terensku ravnotežu, no dojam je kako se to dogodilo prvenstveno jer je AZ zadovoljan rezultatom spustio svoj tempo.

Image
[VIDEO] OVAKO JE IZGLEDALO 'ŠKOLOVANJE' RIJEČANA: /

Neshvatljivo na koji su način primili neke golove; Ubili su ih u pojam - do kraja!

Image
[VIDEO] OVAKO JE IZGLEDALO 'ŠKOLOVANJE' RIJEČANA: /

Neshvatljivo na koji su način primili neke golove; Ubili su ih u pojam - do kraja!

U nastavku ništa novo

U nastavku domaćima nije dugo trebalo da povećaju prednost. Opet je odličnu dugačku loptu sa sredine terena uputio Midstsjo, ovoga puta je dijagonalom proigrao Karlssona na lijevom krilu, a švedski se napadač potom izborio za prostor za udarac pored Escovala i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Nevistića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 4:0 je svojim drugim golom na utakmici povisio Gudmundsson u 60. minuti. Koopmeiners je uputio centaršut s lijevog krila na koji je natrčao Gudmundsson i s pet metara zakucao loptu u mrežu.

Počasni pogodak za Rijeku postigao je Kulenović u 72. minuti nakon lijepog proigravanja Lončara. Sve golove s utakmice možete pogledati .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi Rijekin pogodak u natjecanju u skupini ove sezone, u 1. kolu prije tjedan dana na Rujevici je izgubila od Real Sociedada sa 0:1.

Slavlje Napolija

U drugom susretu iz skupine Napoli je na gostovanju pobijedio Real Sociedad sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Politano u 56. minuti. U trećoj minuti nadoknade Napoli je ostao bez isključenog Osimhena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi AZ sa šest bodova, dok Napoli i Real Sociedad imaaju po tri boda. Rijeka je posljednja s dva poraza.

U 3. kolu Rijeka će na Rujevici 5. studenog ugostiti Napoli, a u drugom susretu se sastaju Real Sociedad i AZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


AZ ALKMAAR - RIJEKA 4:1

AZ ALKMAAR: Bizot - Svensson, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjo, De Wit, Koopmeiners - Stengs, Gudmundsson, Karlsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj - Menalo, Pavičić, Andrijašević, Lončar - Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Smirila se sad igra, nema nekih velikih prilika.

72' Evo malog tračka nade za Riječane. Uspjeli su zabiti za 4:1. Lončar je dao sjajnu loptu za Kulenovića, a ovaj je zabio, možda i počasni pogodak. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Miksa Rožman malo sastav. Izlaze Menalo, Velkovski i Andrijašević, a ulaze Yateke, Lepinjica i Halilović.

60' Još jedan gol. Gudmundsson je zabio i nakon sat vremena je 4:0 za Nizozemce. Bila je to još jedna klasična kontra u nekoliko poteza. Koopmeiners je s lijeve strane ubacio, a Gudmundsson u sredini zakucao tu loptu u mrežu. Pogledajte gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Stižu i vijesti iz San Sebastiana. Napoli je zabio za 1:0, a to gura Alkmaar na prvo mjesto skupine. Politano je strijelac za goste.

51' Nažalost, u drugom poluvremenu ista priča kao i u prvom. Zabio je Alkmaar i treći pogodak. Karlsson je ovaj put strijelac. Bila je to jednostavna kontra, krilni napadač Alkmaara našao se na širokom prostoru protiv Escovala i pogodio za velikih 3:0. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krećemo u drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Rožman mora nešto zaista posebno izvući iz rukava ako misli nešto napraviti. U drugoj utakmici skupine nemamo još golova. Real Sociedad - Napoli 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Mini-inicijativa Rijeke izrodila je kontru Alkmaara. Pucao je na kraju s lijevog krila Karlsson, ali Nevistić je spreman na taj udarac.

34' Ivanov nema milosti. Menalo je također dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Strijelac Gudmundsson zaradio je žuti karton zbog grubog prekršaja u kaznenom prostoru Rijeke.

30' Umirila se malo igra zadovoljan je Alkmaar ovim startom, ne čini se kao da će srljati po treći gol, bar ne još. Treba im mali predah, a Riječani u ovom trenutku izgledaju kao da nisu dorasli protivnicima. Nadajmo se da će se to promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Alkmaar vodi 2:0. Gudmundsson je zabio. Midtsjo je poslao jednu odličnu dubinsku loptu i pronašao svog suigrača koji je pravovremeno ušao u prostor i hladnokrvno pogodio za udvostručenje vodstva nizozemskog kluba. Pogledajte njegov gol OVDJE.

13' Žuti karton za Kulenovića nakon jednog žestokog duela. Mogao je i gore tu proći napadač Rijeke.

10' Uzvraća Rijeka preko Andrijaševića, ubačaj je bio s desne strane, nekako se više odbila ta lopta od Franka nego što je pucao, ali je izvukao to Bizot predivnom bravurom.

6' Nažalost, nakon samo pet punih minuta Rijeka je u zaostatku. Koopmeiners je zabio s bijele točke. Penal je suđen nakon što je Velkovski srušio protivničkog veznjaka De Wita u kaznenom prostoru. Nije tu bilo puno kontakta, no bio je u dobroj prilici za gol i nije sudac Ivanov tu puno dvojio. Prekršaj za penal i gol pogledajte OVDJE.

2' Odmah su Nizozemci stisnuli Riječane na njihovoj polovici, a zanimljive scene događaju se izvan stadiona gdje su navijači Alkmaara priredli vatromet svom klubu. Ne mogu ući na stadion pa su morali ovako izraziti svoju podršku.

1' Počela je utakmica.


19:40 - Izašli su sastavi. Rožman se na kraju odlučio za istu formulu kao i protiv Sociedada, samo što je sada u momčad upao Luka Menalo. U momčad se vratio i uvijek neugodni Franko Andrijašević i nastupit će od prve minute, a jedini veliki hendikep zapravo je izostanak Lepinjice.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo