ATALANTA - REAL 0:1, BORUSSIA M. - MAN CITY 0:2: / Mendy junak; Luka asistirao za gol - Građani uvjerljivi u Budimpešti

Image

Real i Man City stekli prednosti u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka

24.2.2021.
22:54
VOYO logo

Atalanta - Real Madrid 0:1

Atalanta Bergamo: Gollini; Djimsiti, Romero, Toloi; Gosens, Freuler, De Roon, Maehle; Pessina, Zapata, Muriel

Real Madrid: Courtois; Mendy, Nacho, Varane, Vazquez; Kroos, Casemiro, Modrić; Vinicius, Isco, Asensio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Mönchengladbach - Manchester City 0:2

Borussia Mönchengladbach.: Sommer; Zakaria, Elvedi, Ginter; Lainer, Neuhaus, Kramer, Hofmann, Bensebalni; Plea, Stindl

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; Gündogan, Rodrigo, Foden; Silva, Jesus, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su u srijedu navečer u Budimpešti Borussiju Moenchengladbach s 2:0 u Budimpešti, a Real Madrid je s 1:0 svladao Atalantu u Bergamu, u posljednje dvije utakmice prvog kruga osmine finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAL MADRID NAKON DUGOG MUČENJA PROBIO ATALANTU: /

Modrić asistirao Mendyju za golčinu vrijednu pobjede

Image
REAL MADRID NAKON DUGOG MUČENJA PROBIO ATALANTU: /

Modrić asistirao Mendyju za golčinu vrijednu pobjede

Galerija

Moćni City došao do svoje 19. uzastopne utakmice bez poraza

U vrlo nadmoćnoj predstavi Manchester City su do pobjede na Puskas Areni, gdje ih je Borussia ugostila zbog epidemioloških mjera koje su na snazi u Njemačkoj, doveli Portugalac Bernardo Silva, strijelac vodećeg pogotka u 29. minuti, i Brazilac Gabriel Jesus koji je na asistenciju Silve pogodio mrežu u 65. minuti. Bila je ovo 19. uzastopna utakmica za Građane bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji poraz momčad Pepa Guardiole doživjela je 21. studenog prošle godine od Tottenhama (0:2), a nakon toga nanizala 19 utakmica bez poraza, pri čemu ima 17 pobjeda i dva remija.

Uzvrat na Etihadu je na rasporedu 16. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću svih 90. minuta

U Bergamu je Atalanta ugostila Real Madrid i od 17. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Freulera. No, gosti su brojačnu prednost uspjeli iskoristiti tek u 86. minuti kad je Francuz Ferland Mendy preciznim udarcem s dvadesetak metara pogodio lijevi donji kut domaćeg gola.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio jedan od istaknutijih pojedinaca u pobjedničkoj momčadi, a Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 30. minute kad je zamijenio ozlijeđenog Zapatu. Kapetan Vatrenih predvodio je Real, kreirao, bio vođa i uz Mendyja možda i najbolji igrač Kraljeva u ovom dvoboju.

Uzvrat u Madridu na stadionu Alfredo di Stefano bit će odigran 16. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice 16. veljače Barcelona - PSG 1-4 (Messi 27-11m / Mbappe 32, 65, 85, Kean 70) RB Leipzig - Liverpool 0-2 (Salah 53, Mane 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. veljače Porto - Juventus 2-1 (Taremi 2, Marega 46 / Chiesa 82) Sevilla - Borussia D. 2-3 (Suso 7, L. de Jong 84 / Dahoud 19, Haaland 27, 43)

23. veljače Atletico M. - Chelsea 0-1 (Giroud 71) Lazio - Bayern 1-4 (Correa 49 / Lewandowski 9, Musiala 24, Sane 42, Acerbi 47-ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. veljače Borussia M. - Man. City 0-2 (B. Silva 29, G. Jesus 65) Atalanta - Real Madrid 0-1 (Mendy 86)

Liga prvaka, osmina finala - uzvratne utakmice 9. ožujka Borussia D. - Sevilla (21.00) Juventus - Porto (21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. ožujka Liverpool - RB Leipzig (21.00) PSG - Barcelona (21.00)

16. ožujka Man. City - Borussia M. (21.00) Real Madrid - Atalanta (21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. ožujka Bayern - Lazio (21.00) Chelsea - Atletico M. (21.00)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Gotove su utakmice.

85' - GOOOL - Mendy je zabio za 1:0. Modrić je asistent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Atalanta se otvorila, ali evo sad Španjolaca. Ništa, kao da su se umorili i oni...

80' - Napadaju Madriđani, pritišću. Brane se Talijani. Hoće li izdržati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Modrić pokušava, trudi se, sad je poslao jednu loptu ali ona nije pronašla nikog.

69' - Isco pokušava kombinirati s Kroosom. Luka povezuje linije ubacivanjem između njih i dijeleći loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOL u Budimpešti. Tamo vode Građani protiv Borussije Monchengladbach 2:0. Bernardo Silva je glavom dodao loptu, a dočekao ju je Gabriel Jesus i glavom i on ju dirao, ali i poslao u mrežu. OVDJE pogledajte i pročitajte kako je to izgledalo.

65' - Luka i treći put pokušava ugroziti vrata Atalante. Odlazi to iznad gola, Zidane mu pljeska.

62' - Atalanta se zatvorila i brani rezultat. Luka je sad napravio jedan prekršaj kojeg sudac nije svirao.

50' - Realovci su krenuli čini se u napad zaključiti utakmicu.

48' - Još jedna dobra prilika za Real u ovoj utakmici. Odlučio se vanjskom stranom kopačke pucati naš Luka Modrić, ali nije uspio pogoditi jer je blokirala to domaća obrana. Dobio je Real korner, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti i napad je za Atalantu.

46' - Počela su druga poluvremena.

Gotova su prva poluvremena.

45' - Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade u Bergamu, a Real je imao najveću priliku na utakmici. Nijemac Kroos je ubacio, a najviši je u skoku bio Casemiro, ali Gollini je to odlično obranio i tako spasio Atalantu od gola.

41' - Vraćamo se u Bergamo, Atalanta igra hrabro iako ima igrača manje, sad se dobro okrenuo Muriel na 17 metara od gola 'kraljeva', opalio i promašio. Otišlo je to pokraj desne Courtoisove stative, ali nije bilo bezopasno. Atalanta prijeti iz kontre, ali isto tako se dosta otvara.

40' - Odličan pokušaj Joaa Cancela, Građani su mogli povesti s 2:0. Uputio je snažan udarac prema protivničkom golu, ali lopta je preletila prečku i završila na tribinama.

36' - Vraćamo se u Budimpeštu. Tamo se nakon gola Citya igra smirila, ali Guardiolina momčad i dalje nastavlja kombinirati te su svojom igrom u potpunosti blokirali protivničku momčad.

30' - Zapata izašao, Mario Pašalić ušao.

29' - GOOOL u Budimpešti - Lijep pogodak glavom jednog od manjih igrača Cityja Bernarda Silve za 1:0 na asistenciju Joao Cancela za prednost gostiju u ovom dvoboju. OVDJE pogledajte taj gol.

24' - Pašalić se pridigao, bio na mjestu za izmjenu, ali onda ga je Gasperini posjeo na klupu.

23' - Casemiro je dobio žuti zbog starta.

20' - Sprema se ući Mario Pašalić za Atalantu. Mora popuniti prazninu u veznom redu.

19' - Isco je izveo slobodnjak, ali je lopta završila u živom zidu Atalante.

17' - Crveni karton za Atalantu. Nevjerojatno. Je li ovo bilo prestrogo? Freuler, važan igrač vezne linije je isključen. Freuler je očito bio preoštar ali sad baš tako za crveni, ne bi baš rekli... No, bio je zadnji igrač u momčadi te mora napustiti teren. Atalanta će 72 minute morati igrati s igračem manje! OVDJE pogledajte tu situaciju.

16' - Za sad nema puno rizika u obje utakmice, igra se dvije u ovoj fazi pa sukladno tome nema ni nekih strateških rizika, nije toliko otvorena igra kao u natjecanju po skupinama.

13' - Luka je za sad vrlo agilan, rastrčan, maštovit s loptom. No, domaćini igra disciplinirano, nemaju pukotina u obrani.

10' - Kroos je iz slobodnog udarca ubacio u kazneni prostor, lopta je izbijena.

9'- Rafael Toloi je nespretno startao na protivnika, te je sudac Tobias Stieler svirao faul za Madriđane na nekih 20 metara od gola malo u lijevo. Real Madrid će dobiti slobodan udarac na obećavajućoj poziciji.

7' - Kroos stoji dosta visoko u veznoj liniji, Atalanta ne dopušta Kroosu i Modriću puno dodavanja s loptom.

6' - Talijani uzvraćaju po lijevoj strani, ubačaj u kazneni prostor, blizu je to bilo, neugodna lopta. Atalanta je opasna, u to nema sumnje.

2' - Realovci su sad pokušali po desnoj strani, ali čisti to obrana Atalante.

1' - Počele su večerašnje utakmice.


NAJAVA

Real Madrid neće imati niti malo lagan posao protiv Atalante u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Gasperini je zasigurno Zidaneu pripremio klopku i puno toga će ovisiti kako će biti raspoložene najveće zvijezde momčadi. Također, svi igrači Reala morat će još više zapeti ne bi li nadoknadili izostanak kapetana Sergija Ramosa, Karima Benzeme i Edena Hazarda. Očekuje se, prema službenoj stranici Lige prvaka, kako će za Kraljeve od prve minute zaigrati najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Realovci muku muče

Joe Walker, izvjestitelj Real Madrida koji prati kraljevski klub za službenu stranicu Lige prvaka, piše kako su Real Madrid posljednjih mjesec dana poharali problemi s ozljedama, a čak devet redovnih igrača ima probleme i neće ih biti, uključujući inspirativnog vođu i lidera momčadi Sergija Ramosa i napadače Karima Benzemu i Edena Hazarda.

Inače, Zinedine Zidane je kontinuirano bez pola momčadi što mu stvara ozbiljne probleme, kroničari Reala ne pamte da je ikad vladala ovakva situacija s ozljedama u klubu. Teško je objasniti zašto Madriđani bilježe ozljede kao na traci, zašto ostaju bez igrača. Pred gostovanje u Bergamu Zidane je popis igrača morao opet krpati s igračima iz druge momčadi.

Što se tiče drugog reprezentativca Hrvatske u ovoj utakmici, Mario Pašalić čekat će svoju šansu s klupe. Splićanin se još vraća nakon operacije prepone. Boško Šutalo, treći Hrvat u ovom dvoboju, također će priliku čekati s klupe.

Nijemci traže senzaciju, Građani 19. utakmicu u nizu bez poraza

Borussia M'gladbach u Budimpešti će u drugoj večerašnjoj utakmici ugostiti Manchester City gdje će se pokušati oduprijeti jakoj momčadi Pepa Guardiole. Marco Rose uvjeren je da je njegova momčad apsolutno spremna, ali itekako je svjestan kako igraju protiv momčadi s 18 pobjeda u nizu.

Guardiola je u početni sastav vratio veznjaka Phila Fodena i napadača Gabriela Jesusa nakon što su za nedjeljnu pobjedu od 1:0 protiv Arsenalu u Premier ligi bili zamjena.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo