ARSENAL UVJERLJIVO NADVISIO MILAN: / Wengerova momčad ide u četvrtfinale Europske lige, kraj za Borussiju i Lyon

Image
Foto: AFP

Ždrijeb parova četvrtfinala Europske lige održat će se u petak, 16. ožujka u Nyonu

15.3.2018.
22:55
AFP
VOYO logo

Arsenal je u uzvratnom susretu pobijedio Milan 3-1 nakon što je na San Siru slavio 2-0. Milan je poveo dalekometnim pogotkom Hakana Calhanoglua u 35. minuti, no samo četiri minute kasnije Arsenal je izjednačio iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca. Švedski sudac Jonas Eriksson je na asistenciju suca iza gola presudio kako je Ricardo Rodriguez rukom oborio Dannya Welbecka premda se čini kako nije bilo prekršaja. Welbeck je bio siguran za 1-1.

Švedski sudac je u glavnoj ulozi bio i u 41. minuti nakon što Chambersovo igranje rukom u kaznenom prostoru nije okarakterizirao kao jedanaesterac udarac za Milan. Gosti su žestoko prosvjedovali, ali Eriksson nije promijenio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je okrenuo rezultat u 71. minuti pogotkom Granita Xhake kojem je pomogla i neuvjerljiva reakcija Gianluigija Donnarumme, a konačnih 3-1 postavio je Welbeck u 86. minuti svojim drugim golom na utakmici. Nikola Kalinić je za Milan zaigrao od 67. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA i RB Salzburg kreirali iznenađenja

Nogometaši moskovskog CSKA i austrijskog RB Salzburga priredili su iznenađenje izborivši plasman u četvrtfinale Europske lige.

CSKA je u prvom susretu osmine finala u Moskvi izgubio od Lyona 0-1, ali je u uzvratu na stadionu na kojem će biti i finale, pobijedio Lyon 3-2. Poveo je moskovski sastav u 39. minuti sjajnim pogotkom Aleksandera Golovina, a Lyon je izjednačio u 58. minuti preko Maxwela Corneta. Ovaj pogodak nije trebao biti priznat jer je Jordan Ferri uputio asistenciju nakon što je lopta već prošla liniju terena. Ipak, samo dvije minute kasnije Musa dovodi Ruse u novu prednost, a u 65. minuti je Pontus Wernbloom povećao prednost na 3-1. U tim trenucima se činilo kako je pitanje pobjednika odlučeno, no 'lavovi' su se vratili u život u 71. minuti golom Mariana Diaza. U posljednjih 20 minuta Lyon je lovio pogodak koji bi ga odveo dalje, ali su Rusi izdržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Salzburg je uspio obraniti 2-1 prednost iz prve utakmice odigravši na svom stadionu 0-0 protiv Borussije Dortmund. Austrijski sastav je i ovoga puta bio bliži pobjedi, ali nije bilo golova. Najbolju priliku imao je Dabbur koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio vratnicu. Za domaći sastav je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg je ovom utakmicom produžio niz bez poraza na 19 utakmica u nizu u Europi. Austrijanci su seriju započeli 3. studenog pobjedom u Nicu 2-0. Od tada su spojili 11 pobjeda i osam neodlučenih ishoda. Rekord drži Ajax koji od rujna 1994. do travnja 1996. nije izgubio 21 utakmicu u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. travnja dok su uzvrati 12. travnja. Polufinala su 26. travnja i 3. svibnja, a finale je 16. svibnja u Lyonu.

Plasman u četvrtfinale su izborili Atletico Madrid (Špa), Lazio (Ita), Marseille (Fra), RB Leipzig (Njem), Sporting (Por), Arsenal (Eng), RB Salzburg i CSKA Moskva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ARSENAL – MILAN 3-1

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Özil, Ramsey, Xhaka, Mhitarijan – Wilshere – Welbeck

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan: Donnarumma – Borini, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez – Kessie, Calhanoglu, Montolivo - Suso, Cutrone, Silva

90+2. minuta: KRAJ UTAKMICE! ARSENAL JE SLAVIO 3-1 I S UKUPNIH 5-1 ODLAZI U ČETVRTFINALE EUROPSKE LIGE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se dvije minute sudačkog produžetka utakmice.

89. minuta: Wilshere je mogao povisiti na 4-1, nije to bilo daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86. minuta: GOOOOOOL! Arsenal vodi 3-1 u ovoj utakmici i 5-1 ukupno. Wilshere je ubacio, Ramsey pokušava glavom - obrana, glavom pokušava i Welbeck i to je 3-1.

80. minuta: Milanovi navijači pjevaju, Gattuso je utihnuo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71. minuta: GOOOOOOL! Arsenal vodi 2-1. Xhaka je uputio udarac s nekih 25 metara i činilo se da Donnarumma to ima pod kontrolom. Ipak, izmiče mu lopta i odbivši se od travnjaka pored njega pronalazi put do mreže. Zanimljivo, Xhaka je svoja četiri posljednja gola postigao nogometnim velikanima, prije ovog gola ubacivao je loptu u mrežu Chelseaju, Liverpoolu i Manchester Unitedu.

Za Arsenal su u ovom natjecanju petnaestorica različitih igrača postizali pogotke. Niti jedna momčad u Europskoj ligi ne može se pohvaliti tolikom raznovrsnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Kalinić u prvom dodiru s loptom skoro postiže gol. Bonucci je poslao sjajnu loptu na glavu hrvatskog napadača koji je naciljao, ali ju i uputio s nedovoljno snage. Ospina relativno lako kroti taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67. minuta: Cutrone je napustio igru, Gattuso će pokušati gol dobiti od Nikole Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Sada je Suso pokušao iznuditi jedanaesterac nakon kontakta sa Mustafijem. Dobio je javnu opomenu.

58. minuta: Šansa za šansom. Prvo Arsenal iz kontranapada, potom je Silva pao u šenaestercu nakon kontakta sa Chambersom. Na sve se nadovezao akrobatski pokušaj 'škaricama' Cutronea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta: Suso u prilici - pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Uzbuđenja s kraja prvog poluvremena prenesena su i u drugo. Suso je tražio Calhanoglua s malo previsokom loptom koju hvata Ospina. Uslijedila je kontra Arsenala, Özil je pronašao Mhitarijana, no ostaje 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme. Obje momčadi istrčale su u istim sastavima.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena, rezultat je 1-1. U samoj završnici uvodnog dijela Arsenal je imao nekoliko šansi za vodstvo no...

41. minuta: Tražili su sad Milanovi igrači jedanaesterac nakon što je lopta pogodila Chambersa u ruku.

39. minuta: GOOOOOOL! Samo četiri minute tinjala je nada Milanovih nogometaša, sada je 1-1 u ovoj utakmici i 3-1 ukupno za Arsenal. Strijelac je udarcem s bijele točke bio Welbeck koji je Donnarummu poslao u jednu, a loptu u drugu stranu. Prvi mu je to pogodak u europskim natjecanjima od listopada 2014. kada je zabio hat-trick Galatasarayu.

Svemu je prethodilo ovo:

35. minuta: GOOOOOOL! Milan vodi 1-0, strijelac je Calhanoglu! Sjajno je s dobrih 25 metara opalio turski nogometaš i pogodio donji lijevi kut Ospine.

30. minuta: Petnaestak minuta do kraja prvog poluvremena. Početnih 0-0 i dalje na semaforu.

25. minuta: Donnarumma zaustavlja pokušaj Welbecka.

21. minuta: Arsenal je zaprijetio preko Mhitarijana, Romagnoli otklonio opasnost.

18. minuta: Zasad bilježimo tek poluprilike, rezultat je i dalje 0-0.

10. minuta: Ozljeda Arsenalovog braniča ozbiljnije je prirode. Napustio je Koscielny igru, na travnjaku je Calum Chambers.

5. minuta: Mhitarijan je ubacio iz kuta, Koscielny glavom bez prave prijetnje. Ali čini se da se u ovom pokušaju i ozlijedio.

1. minuta: Utakmica je započela šansom Milana! Silva u vanjski dio mreže.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo