BIŠĆANOVI MOMCI PREGAZILI ABERDEEN: / Riječani kontrama ubili škotske 'drvosječe', Armada glasnija od 15 tisuća domaćih navijača

Image
Foto: Profimedia

Aberdeen je htio utakmicu dobiti na mišiće, igrajući klasični otočki nogomet s puno duela i centaršuteva, no Riječani su imali rješenje za sve njihov pokušaje

15.8.2019.
22:45
Profimedia
VOYO logo

3. pretkolo Europske lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pittodrie Stadium, Aberdeen, 20:45

ABERDEEN - RIJEKA 0:2 (0:4 agg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aberdeen: Lewis, Logan, McKenna, Considine, Leigh, Hedges, Ojo, Ferguson, Gallagher, McGinn, Cosgrove

Rijeka: Prskalo, Raspopović, Župarić, Punčec, Kvržić, Lepinjica, Capan, Halilović, Acosty, Lončar, Čolak

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rijeka se lagano plasirala u doigravanje Europske lige. Momčad Igora Bišćana doslovno je protutnjala Aberdeenom i pobjedom 0:2 potvrdila da je bolja momčad. Sve je riješeno već u prvom dijelu, a strijelci su bili Stjepan Lončar i Antonio Mirko Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoti su u utakmicu krenuli žustro. iako je trener McInnes najavljivao da neće igrati njegov udarni napadač Cosgrove, on se ipak našao u početnom sastavu. Aberdeen je htio utakmicu dobiti na mišiće, igrajući klasični otočki nogomet s puno duela i centaršuteva.

Image
NAVIJAČI RIJEKE NAPRAVILI ČUDO U ŠKOTSKOJ: /

Armada ostavila domaćina u nevjerici

Image
NAVIJAČI RIJEKE NAPRAVILI ČUDO U ŠKOTSKOJ: /

Armada ostavila domaćina u nevjerici

Kontre ubojice

No dobro su Riječani reagirali na takvu igru. Jedna je takva akcija Škota završila izbacivanjem lopte do Acostyja pred kojim se otvorio velik prostor. Sjurio se riječki napadač po desnoj strani i sjajno ubacio pred gol gdje je u punom naletu na loptu došao Stjepan Lončar koji šalje loptu pored Lewisa za vodstvo Rijeke usred Pittodriea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Šokirani su bili Škoti ovakvim razvojem događaja. Svi su im planovi pali u vodu, a nervoza je ušla u njihove redove. nastavili su igrati preoštro, a obilo im se to o glave u 20. minuti kad je Ojo zbog starta na Capanu zaradio svoj drugi žuti karton i praktički je to bio kraj priče u Aberdeenu.

Domaćini nisu više imali snage ni kvalitete za ozbiljniji napad, a Riječanima je još jedna odlična kontra u 32. minuti bila dovoljna za povećanje vodstva. Acosty je opet ostao na širokom prostoru, došla je lopta do Kvržića na desnoj strani, a ovaj jednim "balonom" našao Čolaka na drugoj vratnici. Čolak je glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Rijeke 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Slijedi Gent

Drugo poluvrijeme prošlo je relativno mirno. Rijeka je kontrolirala posjed protiv rasute McInnesove vojske koja je samo čekala posljednji sučev zvižduk da bi se mogla okrenuti nekim novim pohodima.

Pohvalu je zaslužilo i 50-ak pripadnika Armade koji su u nekim trenucima bili glasniji od 15-ak tisuća domaćih navijača kojima nije bilo do pjesme i već su 10-ak minuta prije kraja utakmice počeli napuštati stadion Pittodrie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječane u doigravanju Europske lige čeka Gent koji je u uzvratnom susretu kod kuće slavio rezultatom 3:0 protiv ciparskog AEK-a. Prva utakmica igrat će se već za tjedan dana u Belgiji.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je! Rijeka je u doigravanu Europske lige! Zaslužena pobjeda u Škotskoj za Riječane, mogu im igrači Aberdeena samo čestitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


82' Dvostruka promjena u redovima Rijeke. Izašli su Halilović i Acosty, a ušli Inglesias i Vuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


80' Kako sad stoje stvari, Rijeka će u doigravanju Europske lige igrati protiv Genta koji vodi 1:0 protiv ciparskog AEK-a. U međuvremenu su gledatelji počeli napuštati Pittodrie. Dosta im je ove utakmice, a izbjeći će tako i gužvu. Dobar potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


74' Navijači Rijeke napravili su pravi show na tribinama Pittodriea. Više o time pročitajte

Tekst se nastavlja ispod oglasa


66' Rijeka kontrolira utakmicu i ne žuri nikamo. Čeka se zapravo samo posljednji sučev zvižduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


62' Čudna pojava na Pittodrieu. Ptice lete vrlo blizu travnjaka i izgleda kao da bi mogle zasmetati u igri. Izgleda to kao scenarij iz Hitchcockovog poznatog horora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


57' Zoran Kvržić pronašao je Capana na drugoj vratnici, a ovaj glavom pucao u blok. Bit će to korner za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


53' Iz igre izlazi Cosgrove koji je plesao po rubu crvenog kartona, a ušao je Main.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


48' Lončar je ispremiješao škotsku obranu i pao u kaznenom prostoru, no nije Lechner ni pomišljao o jedanaestercu.


46' Krenuli smo u drugo poluvrijeme. Nije bilo dodatnih zamjena na odmoru.


HT Prolomio se zvižduk na Pittodrieu, a to znači da je gotovo poluvrijeme. Rijeka vodi zasluženo 0:2 pogotcima Lončara i Čolaka. Oba gola pala su nakon kontranapada. Aberdeen je od 20. minute bez igrača. Ojo je dobio drugi žuti karton.


40' Armada je sad nadglasala škotske navijače. Pjevaju vlastitu obradu hita Dražena Zečića "Boem u duši".


35' Bio je prisiljen napraviti zamjenu već u 1. dijelu trener Aberdeena McInnes. U igri je Campbell, a ušao je McGinn.


32' Novi gol Rijeke, opet iz kontre! Acosty je opet ostao na širokom prostoru, došla je lopta do Kvržića na desnoj strani, a ovaj jednim "balonom" našao Čolaka na drugoj vratnici. Čolak je glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Rijeke 0:2.


30' Rijeka izgleda kao Barcelona pored Aberdeena. Kombiniraju i dobro se kreću po terenu. Tibor Halilović nanizao je poput Lionela Messija sad nekoliko škotskih igrača, a od svega je nastao samo korner koji Rijeka nije iskoristila.


26' Škoti igraju stvarno ružan nogomet. Cosgrove je brutalno uklizao i zaradio samo žuti karton. Može biti sretan da je samo tako kažnjen.


22' Škotima obila u glavu njihov gruba igra. vrlo su nervozni. Teško da će moći proći dalje iz ovakve teške pozicije, ali veliko je pitanje hoće li riječki igrači završiti utakmicu bez ozljeda.


20' Ojo je uspio u 20 minuta skupiti dva žuta kartona i neće moći nastaviti utakmicu. Njegov zakašnjeli start na Capanu kaznio je sudac Lechner drugim žutim.


17' Škoti kao da su šokirani ovim brzim pogotkom. Vidi se to na njihovoj igri. Ne mogu povezati nekoliko smislenih dodavanja.


10' Rijeka vodi 0:1! Gol je zabio Stjepan Lončar nakon munjevite kontre. Škoti su s puno igrača otišli u napad, ali nakon lošeg centaršuta lopta je došla do Acostyja koji se sjurio prema golu Aberdeena te u šesnaestercu pronašao Lončara koji pogađa za povećanje vodstva Rijeke.


5' Škoti pritišću u početnih pet minuta. Igra se čvrsto, uz puno duela, baš onako kako Aberdeen hoće.


1' Kreće utakmica u Aberdeenu. Sretno, Rijeka!


20:40 Momčadi su izašle na teren i uskoro počinje utakmica u Aberdeenu. Nije stadion pun, ali atmosfera je sjajna na tribinama.


20:20 Kladionice kažu da je u ovoj utakmici Aberdeen blagi favorit. Koeficijent na pobjedu Škota vrti se oko 2,40, dok je na pobjedu Rijeke oko 2,90.


20:15 Ako uspije proći Aberdeen, Rijeka će u sljedećem pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja koji u isto vrijeme igraju AEK Larnaca i Gent. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1


20:05 Malo zanimljive golgeterske statistike:


20:00 Legendarni hrvatski napadač Ivan Klasnić poslao je Riječanima uoči utakmice pokuku podrške. Više o tome možete pročitati .


Nogometaši Rijeke večeras će u Aberdeenu protiv istoimenog domaćina pokušati obraniti dva pogotka prednosti iz prve utakmice odigrane na Rujevici i tako se plasirati u doigravanje za grupnu fazu Europske lige.

“Rezultat je dosta povoljan za nas, ali svjesni smo da nas u Aberdeenu čeka drugačija utakmica. Oni će nas stisnuti i pokušati dati gol što prije. Moramo biti spremni se obraniti na početku i poslije odvesti utakmicu u našem smjeru”, izjavio je stoper Riječana Roberto Punčec u srijedu uoči polaska za Aberdeen.

Unatoč velikoj prednosti oprezan je i trener Igor Bišćan.

“Prednost se možda čini velikom, ali ne dopušta ti da prespavaš neki period utakmice, jer onda si gotov. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje moramo iskoristiti. Bit će još intenzivnije, čvršće i brže. Velik je to test. Igrat ćemo u specifičnom ambijentu, ali vjerujem u igrače”, rekao je strateg Rijeke koji u uzvratu neće na raspolaganju imati ozlijeđene Alexandera Gorgona i Ivana Tomečaka, što znači da će na desnom boku priliku dobiti Crnogorac Momčilo Raspopović.

Škoti van forme

Škoti su, poput Riječana u Velikoj Gorici, za vikend doživjeli poraz u domaćem prvenstvu na gostovanju kod St. Mirrena (1:0). Unatoč lošem rezultatu u tom dvoboju, kao i zaostatku koji će njegova momčad pokušati uhvatiti, McInness ne misli kako je pred Aberdeenom “nemoguća misija”.

“Želimo da se ova utakmica dugo pamti i da se o njoj govori po dobrome. Ne mislim da je pred nama nemoguća zadaća. Poštujemo hrvatskog suparnika, njegovu momčadsku i pojedinačnu kvalitetu. Priznajemo im da su bili favoriti i prije prve utakmice, a pogotovo sada, ali priča još nije završena”, poručio je Derek McInnes.

Riječani spremni za ofenzivu

No, Riječani su spremni za agresivnost Škota, što potvrđuju i riječi Tibora Halilovića, kojemu je upisana asistencija za pogodak Roberta Murića za 2:0 u smiraj prvog dvoboja.

“Aberdeen će napasti, vjerujem da će biti prilike da ugrozimo gol i iskoristimo njihovu ofenzivu i da se otvori prostor za našu igru. Pokazali smo u prvoj utakmici da se možemo i fizički nositi s njima, vjerujem da kada spustimo loptu na travnjak da će nam biti lakše igrati”, Halilovićev je recept za prolaz u posljednje kolo kvalifikacija.

Utakmica na stadionu Pittodrie u Aberdeenu započinje u 20,45 sati po srednjoeuropskom vremenu, a sudit će Austrijanac Harald Lechner. U slučaju povoljnog rezultata i plasmana Riječana u doigravanje, tamo će čekati boljeg iz dvoboja belgijskog Genta i ciparskog AEK-a iz Larnace. Prvi dvoboj na Cipru završio je 1:1, a utakmica u Gentu na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 20.30 sati.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo