Nema popusta

UZALUD VAM TRUD: U FIFA-i se samo nasmijali i pokazali figu Barceloni

Pokušaj Barcelone da pronađe rupu u kazni koja joj je nametnuta neslavno je propao. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) po kratkom je postupku odbacila zahtjev Katalonaca.

Podsjetimo, iz aktualnog su europskog prvaka tražili od FIFA-e da im odobri registraciju Arde Turana odmah, umjesto da čekaju s postupkom do siječnja. Kao razlog su naveli tešku ozljedu svoga veznjaka Rafinhe i potrebu da nadoknade gubitak koji je nastao u momčadi.

Debi će ipak pričekati

Naravno, ne treba zaboraviti da je Barcelona pod zabranom registracije novih igrača do siječnja, a na ovaj je način poklušala zaobići sankciju i tražila da se napravi iznimka. No, u FIFA-i nisu nasjeli na to i ekspresno su odbili zahtjev s Camp Noua.

Unatoč zabrani, Katalonci su tijekom ljeta u svoje redove doveli Turana iz Atletico Madrida i Aleixa Vidala iz Seville, ali imaju ih pravo registrirati tek u siječnju. No, u klupskom su vodstvu protumačili da im je kazna istekla s posljednjim danom ljetnog prijelaznog roka, te da im FIFA sada može izaći u susret na temelju svoga pravila da se u iznimnim slučajevima, poput teških ozljeda, može dozvoliti klubovima dovođenje novih igrača i izvan transfernog razdoblja.

No, iz krovne svjetske nogometne udruge im je stigao odgovor da je kazna na snazi sve do siječnja i da ne postoji nikakva iznimka koja bi im omogućila registraciju novih igrača. Drugim riječima, Turan će morati pričekati još koji mjesec na debi u novom dresu.

Povratak na Net.hr