Sudac je kao da ga je birala Hrvatska: 'Sjajno! Nema boljeg!'

Utakmicu trećeg kola skupine A Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Meksika sudit će Uzbekistanac Ravšan Irmatov.

21.6.2014.
16:51
VOYO logo

"A eto, ja sam ga i spomenuo, da bi bilo najbolje za nas da nam on sudi. Od svih ostalih sudaca koji nisu iz Europe, on je najbolji sudac na Svjetskom prvenstvu. Pokazao je izvanredno suđenje na utakmici Švicarske i Ekvadora u prvom kolu kad je pustio Švicarskoj prednost u 94. minuti i pao je gol za 2:1, a radilo se o osvajanju tri boda. Kažem, boljeg od njega nema, boljeg do sada izvan Europe nismo vidjeli. On je elita. Jer znate, sad bi bilo možda malo i čudno da drugu utakmicu zaredom dobijemo suca iz konetinentalne federacije odakle smo i mi, nakon što nam je protiv Kameruna sudio Portugalac Proenca, i to izvanredno.

Nakon onog Japanca koji nas je zeznuo, nema boljeg od ovog, ovaj je totalna suprotnost", izjavio je Mateo Beusan u analizi za Sportski.net i još detaljnije opisao karijeru bez mrlje uzbekistanskog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"To je sudac koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu sudio najveći broj utakmica, čak pet, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. On je sudio je polufinalnu utakmicu SP-a u Južnoj Africi između Urugvaja i Nizozemsske 2:3, i to mu je bila peta utakmica na prvenstvu. Sudio je utakmicu za treće mjesto na Olimpijskim igrama 2012. godine, pa finale azijske Lige prvaka 2013. godine, i još dosta velikih susreta. Dakle, već sa 36 godina ima toliko iskustva, ima čak 115 međunarodnih utakmica, i pored Howarda Weba je daleko najiskusniji sudac na prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li 'lagan na obaraču'? Prosjek žutih kartona mu je čak manji od tri i pol, 3,43 po utakmici, prosjek crvenih kartona 0,2, a kaznenih udaraca svega 0,12. To dovoljno govori, s obzirom kakve utakmice sudi. Bio je i sudac godine u Aziji 2008., 2009., 2010,, 2011,, a drugi je bio 2012. godine. Bio je Zlatna zviždaljka FIFA-e 2011. godine. Recimo, zanimljivo je da prije svakog prvenstva, a i nakon napornog rada odmor traži u odlasku na jezero u planine Chimgan, to je ovako jedan detalj. A inače kad je u svom rodnom radu u Taškentu, hobi mu je tenis".

//www.youtube.com/embed/aQUa_1-qBNI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči presavršeno, samo da i Meksikancima ne pusti prednost u 94. minuti. Ha-ha-ha-ha-ha. A dobro, ja to gledam sa stručnog stajališta, mislim to je stvarno bio dosad najbolji sudački potez na prvenstvu.

Znači, sve suprotno od Nishimure... Baš sve suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo