Real Madrid je svladao Malmö 8-0 u utakmici koja je ponudila nekoliko fascinantnih podataka, točnije njih 8

Nikada nitko nije postigao više golova od Ronalda u fazi po skupinama

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) kicks the ball  during the UEFA Champions League Group A football match Real Madrid CF vs Malmo FF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 8, 2015.   AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Četiri pogotka Cristiana Ronalda, tri Karima Benzeme i prvijenac Matea Kovačića u dresu madridskog Reala iskovali su uvjerljivu 8-0 pobjedu Real Madrida u posljednoj utakmici skupine A nogometne Lige prvaka. Suparnik je bio Malmö, posljednjeplasirana momčad grupe.

Santiago Bernabeu bio je poprište nevjerojatne utakmice čiji konačan rezultat djeluje pomalo nestvarno za nogometne prilike, a ovdje su neke od zanimljivosti iz te utakmice:

1. Rekordna pobjeda Reala

Ovim rezultatom Real je ispisao rekordnu pobjedu u Ligi prvaka u kojoj je do sada najuvjerljivije slavlje kluba bilo ono protiv Genka iz 2002. Završila je ta utakmica 6-0.

Inače, najuvjerljivija pobjeda ovog španjolskog kluba u europskim utakmicama iznosi i dalje 9-0. Ostvarena je protiv Odensea 1961.

2. Benitez ponovio uspjeh

Samo su dvije momčadi prije uspjele postići ovoliko pogodaka. Raspoloženi Monaco (uz četiri gola Dade Prše) 2003. i Liverpool 2007. godine. Zanimljivo, kada je engleska momčad to napravila na njenoj je klupi sjedio današnji Realov trener Rafael Benitez, a suparnik je bio sastav Beşiktaşa. Tih 8-0 predstavljali su i rekordnu pobjedu u Ligi prvaka.

3. Santiago Bernabeu uvijek dočeka gol

Ova pobjeda znači i produžetak niza utakmica u kojima je Real na svom travnjaku postigao barem jedan gol. Trenutačno su na brojci 27.

4. Nitko kao Cristiano Ronaldo

Postigao je četiri pogotka i njima stigao do nekoliko povijesnih dosega. Najboljem strijelcu Lige prvaka svih vremena (88 golova) za hat-trick je bilo potrebno tek 11, a za četiri gola samo 19 minuta i time je došao do jedanaest golova u utakmicama po skupinama Lige prvaka. Nikome prije njega to još nije pošlo za rukom.

5. Pet sezona barem deset golova

Također, ovo je već peta sezona u nizu u kojoj sjajni portugalski nogometaš prebacuje dvoznamenkast broj pogodaka u Ligi prvaka, a treći puta da ih ima minimalno jedanaest na kontu. Ušao je tako u društvo koje čine Messi, Gomez i Van Nistelrooy.

6. U odabranom društvu

Ušao je i u društvo koje čine Ferenc Puskas, Alfredo di Stefano i Hugo Sanchez kao jedini igrači kluba dosad koji su zabili četiri puta na jednoj utakmici Europskog kupa/Lige prvaka.

7. Ronaldo i Benzema za povijest

Nikada se do ovog utorka nije dogodilo da su dvojica igrača istoga kluba postigla hat-trick na utakmici. Ronaldo je danas četiri puta bio strijelac, a Malmö je tri puta na centar vraćao Karim Benzema.

8. Kovačićev prvijenac

Utakmicu će posebno rado pamtiti i hrvatski nogometaš Mateo Kovačić kojem je ona bila prva u kojoj se upisao među strijelce. Pogodio je za 7-0.

https://vine.co/v/i7QKtarhLUz