USPJEH O KOJEM ĆE PRIČATI GENERACIJE: / Hrvatski trener uveo mali klub u prvu ligu, euforija na ulicama

Image

Nogometaši Crotonea koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić po prvi su se put u 93-godišnjoj klupskoj povijesti plasirali u prvu talijansku ligu.

29.4.2016.
22:46
VOYO logo

Već je i uoči 39. kola Serije B bilo jasno da Crotone samo nekom ludom teorijom može ostati bez promocije, ali i ta je teorija pala u vodu poslije remija na gostovanju kod Modene (1-1). Domaći su poveli pogotkom Davidea Luppija u 17. minuti, a izjednačio je Raffaele Paladino u 44. minuti s bijele točke.

Velika uloga Budimira

Crotone je na prvom mjestu u Seriji B sa 78 bodova i više ni matematički ne može završiti lošije plasiran od drugog mjesta. Fantastičan je to doseg za klub koji ima jedan od najmanjih proračuna u ligi i koji se prošle godine jedva spasio od pada u treći rang talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporod je počeo lanjskim dolaskom Ivana Jurića koji je svojedobno i sam nosio dres Crotonea. Nakon završetka igračke karijere nekadašnji je hrvatski reprezentativac bio pomoćni trener Intera i Palerma, te prvi trener mlade momčadi Genoe, a sada je s klubom iz Kalabrije došao do najvećeg uspjeha otkad sjedi na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnu je ulogu u uspjehu Crotonea imao i hrvatski napadač Ante Budimir (24) koji je sa 16 golova trenutno na trećem mjestu ljestvice strijelaca Serije B. Budimir je na posudbi iz njemačkog St. Paulija gdje se nije proslavio, ali zato je procvao na Apeninskom poluotoku. Nekad je igrao za Inter iz Zaprešića i Lokomotivu, a iza sebe ima nastupe i za hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo