Uraganski Hajduk odigrao najbolju utakmicu sezone!

Hajduk je u Kranjčevićevoj odigrao vjerojatno najbolju utakmicu u sezoni i u 19. kolu hrvatskog prvenstva pobijedio Zagreb sa 4:2.

2.3.2012.
19:31
VOYO logo

Hajduk nije kontrolirao niti jednu utakmicu kao što je to bio slučaj u pobjedi (4:2) nad Zagrebom u Kranjčevićevoj ulici. Splićani su se otpočetka postavili kao gazde na travnjaku i u skladu s tim došlo je i vodstvo u 18. minuti. Anas Sharbini je, nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja prodora, po lijevoj strani ispremiješao cijelu Zagrebovu obranu i odmjerenim udarcem desnom nogom pogodio lijevi nebranjeni kut za vodstvo Splićana. Sjajnu priliku za povećanje vodstva imao je Ante Vukušić u 24. minuti kada je njegov udarac obranio Igor Vidaković. Samo deset minuta kasnije sjevnula je nova Hajdukova kontra.

Caktaš je pobjegao kroz sredinu i poslužio Sharbinija koji je na pod bacio Vidakovića, no njegova lopta od grede se odbila u gol-aut. I nakon promašaja uslijedila je kazna u 41. minuti. Sjajnom loptom Damir Šovšić je proigrao Besarta Abdurahimija koji je ušao iz drugog plana i pospremio loptu pored zakašnjele Hajdukove obrane i ispod Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah u sljedećem napadu opet je bljesnuo Anas Sharbini i sjajnim udarcem s 25 metara Hajduku vratio prednost. A u 44. minuti brzom akcijom sve iz prvog dodira Ozobić je dodao Anasu, ovaj Gabriću koji je s desetak metara poentirao za 3:1. Praćen velikom podrškom od oko 800 torcidaša Hajduk je bio dominantnija momčad i u nastavku susreta.

A sve je bilo gotovo kada je Anas Sharbini zaokružio svoj show asistencijom u 63. minuti za pogodak Ante Vukušića. Sjajnu izvedbu Splićana ovacijama je nagradila zagrebačka publika. Prvi put ove sezone Hajduk je igrao bez oznake glavnog sponzora na prednjem dijelu dresa. Konzumov logo bio je prekriven jer je Splićanima istekao ugovor. U posljednjoj minuti susreta Šovšić je zabio za Zagreb i ublažio poraz. Nogometaši zaprešičkog Intera pobijeđeni su i u drugoj utakmici nastavka prvenstva. Sva tri boda, baš kao i lani odnio je Slaven Belupo koji je pobijedio sa 1:0 pogotkom Dejana Glavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio treći poraz u nizu Intera od Slavena, a zanimljivo je da momčad Ilije Lončarevića već šestu utakmicu za redom ne zna za pobjedu. Od momčadi koja je ne tako davno držala vrh tablice, Zaprešićani su došli u vrlo opasnu zonu ispadanja, a u sljedećem kolu čeka ih teško gostovanje u Zadru. Imali su domaći dvije dobre prilike, ali je udarac Oršića sjajno obranio Rodić, dok je šut Jazvića zaustavila stativa. Gosti su do pobjede došli nakon sjajne akcije u tri poteza (Borovac - Mujanović - Glavica).

"U prvom poluvremenu ni jedna ni druga momčad nije igrala lijepo. Mi smo došli po tri boda i jednu od svojih prilika smo na kraju uspjeli iskoristiti za važnu pobjedu jer nam je cilj uhvatiti treće mjesto i izlazak u Europu", rekao je Roy Ferenčina, trener Slavena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija Lončarević, trener Intera bio je ljut.

"Igrali smo dobro tri mnute, a sve ostalo bilo je katastrofa. Vjerovatno smo momčad koja trenutno u HNL-u igra najslabiji nogomet. Ne znam otkud ta bojažljivost, otkud taj raspad sistema kod mojih igrača", rekao je Lončarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo