Istog vikenda umrle dvije nogometne legende

Njemačka tuguje zbog smrti dvojice bivših svjetskih nogometnih prvaka – Ottmara Waltera i Heinzea Flohea. Obojica su preminula ovog vikenda u starosti od 89 i 65 godina...

17.6.2013.
9:15
VOYO logo

Walter (89) je bio dio reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1954. godine u Švicarskoj, kad je u finalu preokrenula 0:2 protiv Mađarske, te u konačnici slavila 3:2. Najbolje godine svoje karijere Walter je proveo u Kaiserslauternu. Preminuo je u svom domu gdje je bio na kućnoj njezi.

Flohe je s druge pak strane preminuo u snu, također u svome domu, u 66. godinu života. Tijekom karijere upisao je više od 300 nastupa za Köln, za koji je nastupao čak 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flohe je za reprezentaciju upisao 39 nastupa, te je bio dio iste koja je 1974. godine osvojila naslov svjetskog prvaka u Njemačkoj, pobjedom nad Nizozemskom 2:1.

"Tužan je ovo dan za njemački nogomet. Obojica će zauvijek imati svoje mjesto u povijesti DFB-a (Njemačkog nogometnog saveza)", rekao je predsjednik DFB-a Wolfgang Niersbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Arsenala Lukas Podolski, koji je započeo svoju karijeru u Kölnu, oglasio se putem Twittera kako bi izrazio žaljenje zbog smrti Flohea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počivao u miru Heinz Flohe. Tvoj legendarni dres sada ima svoje mjesto u raju zauvijek. Nogometni navijači te nikad neće zaboraviti."

Ovoga je vikenda i hrvatsku sportsku javnost potresla tužna vijest. U 61. godini umro je proslavljeni nogometni trener Josip Kuže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo