UMALO SU MU AMPUTIRALI NOGU, A SAD JE NJOME ZABIO REALU: / Ovo je priča dana nogometnog svijeta i dokaz da ništa nije nemoguće

Image
Foto: AFP

Vezni igrač Villareala Santi Cazorla priča je dana

4.1.2019.
9:55
AFP
VOYO logo

Trideset i četverogodišnji vezni igrač Villareala Santi Cazorla priča je dana. Nakon što je sinoć s dva gola otkinuo bodove Real Madridu na El Madrigalu u zaostaloj utakmici La Lige, njegova sporta i životna priča za nadahnuće ponovno su izašli na površinu i u središtu su pozornosti javnosti. U studenom 2017. godine u najpoznatijem španjolskom dnevnom sportskom listu Marci, njegova teška situacija i kalvarija s ozljedom osvanula je na naslovnici.

Image
REAL MADRID OPET BEZ POBJEDE: /

Kraljevi nisu slavili niti kod momčadi koja se bori za očuvanje prvoligaškog statusa

Image
REAL MADRID OPET BEZ POBJEDE: /

Kraljevi nisu slavili niti kod momčadi koja se bori za očuvanje prvoligaškog statusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao čak devet operacija

Naime, na naslovnici spomenutog medija našla se fotografija njegove desne noge koja govori sve! Cazorla je imao čak devet operacija tijekom kojih je ostao bez osam centimetara tetive noge. Vladala je velika opasnost od amputacije noge, bio je 636 dana van terena, karijera itkako upitna. Liječnici su mu rekli da "može biti sretan ako će moći opet hodati sa sinom po dvorištu", kako je i sam ranije kazao u intervjuu za Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puknuće kosti gležnja

A on je na najgoru moru koju mu je serviralo puknuće kosti gležnja dok je igrao za Arsenal, odgovorio bajkovitim povratkom u Villarrealu, klubu njegovog života. I to u 34. godini. Prije pet godina, 10. rujna 2013. godine u Genevi gdje je Španjolska igrala protiv Chilea prijateljsku utakmicu, Cazorla je bio ozlijeđen. Otišao mu je gležanj, napravila se pukotina u kosti. Od tada je naučio živjeti i igrati s boli u desnoj nozi...

Marca, stoga, ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kalvarija Cazorle".

Patnja

Pretprošli Božić, onaj krajem 2017. i 33. rođendan, Cazorla je trebao proslaviti konačnim povratkom na teren, nakon kalvarije koja traje još od listopada 2016 i utakmice s Ludogorecom u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je dokazano u kakvu patnju se za Cazorlu pretvorilo ono što se činilo rutinskom ozljedom i operacijom. Tetovirani dio oko gležnja nije s kože na tom dijelu tijela, nego je Cazorli tamo presađen s ramena. Cazorla je u intervjuu za Marcu u studenom 2017. godine novinarki Loreni González kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Budi sretan ako ćeš moći normalno hodati sa sinom po parku'

"Doktori su mi rekli da, ako budem ponovno mogao normalno hodati sa svojim sinom u parku, da ću biti sretan.

Upravo tijekom kirurškog zahvata dobio je infekciju koja je prerasla u gangrenu, nakon čega su liječnici ozbiljno razmatrali da mu amputiraju nogu jer je rana postala opasna po život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to vrijeme sam još uvijek igrao, bio igrački aktivan. Mecinski stručnjaci kazali su mi kako će sve biti u redu, ali problem je nastao jer rana nije dobro zacijeljivala i rana se otvorila, inficirala", objasnio je tada Cazorla.

Iznimno jaka infekcija

Dr. Mikel Sanchez u svibnju 2017. godine šokirao ga je liječničkim izvještajem njegovog zdravstvenog stanja, odnosno stanja noge...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla mi je da sam imao iznimno jaku infekciju, da mi je ozbiljno oštećena kost u nozi i da mi je infekcija pojela dio Ahileve pete. Nedostaje osam centimetara", govorio je Cazorla i više od godinu i pol kasnije zabija Realu na svom stadionu dva gola, od toga jedan upravo tom desnom nogom i jed. E, to se zove nogometni junak godine, a godina još nije niti počela.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo