Ulica žestoko odgovorila Zdravku Mamiću

Građanska inicijativa ZZD reagirala je nakon Dinamove konferencije za novinare na kojoj su članovi uprave kluba zajedno s igračima preklinjali navijače da se napokon vrate na Maksimir.

6.2.2014.
11:44
VOYO logo

"Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo posljednje četiri godine bori se za klub koji će poslovati sukladno zakonima i u kojem će svi članovi imati pravo birati ljude koji rukovode klubom.

U toj borbi pridružili su nam se brojni navijači Dinama koji su prepoznali vrijednosti za koje se borimo kao temelje istinskog građanskog kluba. Iz tog razloga sadašnjoj upravi kluba, koju smatramo nelegalnom, poručujemo da poštuje zakone i raspiše izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji način za taj prvi korak je, da se, kao što je to bilo do sada, izbjegnu manipulacije i trgovine tko će i u kakvoj skupštini kao manje odlučujućem tijelu kluba biti - da svim članovima na općoj skupštini bude omogućeno da biraju upravu kluba. I da se za tu upravu na čelu s legalno izabranim Predsjednikom Dinama kandidiraju svi oni koji to žele i ispunjavaju neke minimalne uvjete. Nitko od nas to sigurno neće biti, ali kandidata i te kako ima. Naši prijedlozi su odavno poznati i na web stranicama su naše inicijative.

Slatkorječivost i manipulacije koje s tiskovnih konferencija maksimirskog kluba dolaze iz usta trenutne uprave nas ne impresioniraju, kao i način na koji se želi na brzinu kupiti mir s tribinama. Svjesni smo taktike batine i mrkve. To vam neće proći. Uprava kluba je godinama pljuvala po navijačima i ZZD-u optužujući ih da su besprizorni huligani i politički plaćenici. Sad se odjednom nudi ruka pomirenja. Je li to možda zbog toga što nisu pomogle niti igrice s lažiranjem nalaza gradske inspekcije i što će uskoro doći drugostupanjsko rješenje ili USKOK na vrata kluba? Je li to možda od straha što su se navijači na tribinama ujedinili protiv nogometnog kriminala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, ZZD smatra da je trenutni način komunikacije uprave kluba s navijačima duboko nemoralan, što nas i ne iznenađuje s obzirom na način kako se klubom upravlja zadnjih deset godina. Zdrav klub koji živi s navijačima ne može se kupiti ustupcima, prljavim novcem i pokojom sinekurom u skupštini. ZZD ne možete kupiti jer nismo na prodaju niti nas interesiraju pozicije, niti u skupštini niti u upravi, a sadašnja uprava kluba, nakon što se raspuste sva sadašnja tijela prije izbora i ako budu zakonski kvalificirani za kandidaturu, neka provjeri sa svim potencijalnim kandidatima za upravu, kako stoje njihovi planovi i programi u očima članova Dinama.

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo