FIFA se ne šali: / Ukrajinci nadrapali, što li tek čeka Šimunića i HNS?

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) odbila je žalbu, te je kaznila Ukrajinski nogometni savez zbog rasizma i nacističkih ispada navijača te reprezentacije.

28.11.2013.
8:29
VOYO logo

Navijači (huligani) te reprezentacije nisu se iskazali tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv San Marina, koja je odigrana u Ljvivu.

Naime, rasistički su vrijeđali jednog reprezentativca San Marina, a uz to su izveli i nekoliko nacističkih ispada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je tako odlučila kazniti tamošnji savez s 45 tisuća švicarskih franaka, jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama (premijera u idućim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine), a 'zamrznut' je i stadion u Ljvivu, gdje se više neće moći održavati reprezentativne utakmice u tim kvalifikacijama.

Krovna svjetska nogometna reprezentacija tako je opet pokazala da ima nultu toleranciju prema ovakvim incidentima, pa Hrvatski nogometni savez i Josip Šimunić imaju razloga strahovati dok čekaju kaznu zbog ispada reprezentativca nakon utakmice Vatrenih i Islanda, zbog kojeg je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske braniču reprezentacije izreklo maksimalnu kaznu od 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo