TALIJANSKI PRVOLIGAŠ DOVODI TROJICU HRVATA? / Ovo su potencijalno dobre vijesti za Dalića! Evo i zašto

Image
Foto: PIXSELL

Bolognino čelništvo u nadolazećem ljetnom prijelaznom razdoblju smjera osjetno osnažiti i zaoštriti momčadsku konkurenciju

16.3.2018.
18:21
PIXSELL
VOYO logo

Talijanski portal Tuttobolognaweb.it javlja kako je Bologna, odnosno uprava ovog talijanskog prvoligaša, zainteresirano za kupnju Filipa Bradarića (26) te Stipe Perice (22) i Marka Roga (22).

Bolognino čelništvo u predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju smjera osjetno osnažiti i zaoštriti momčadsku konkurenciju, kako bi se napravio veći iskorak u Serie A, iskorak koji bi težio prema europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAPETAN RIJEKE NE SLAŽE SE SA CVITANOVIĆEM: ‘Uvjeti su bili nenormalni, a teren je bio tvrd kao kamen’

Bradarić, Rog i Perica označeni kao potencijalni transferi

Tako se na popisu spominju tri hrvatska nogometaša. Filip Bradarić te Marko Rog i Stipe Perica koji su označeni kao potencijalne transferne akvizicije.

Prema navodima Tutto Bologna weba, Rijekin kapetan Filip Bradarić već je podulje na listi želja. I proteklog je ljeta Bologna pokušavala realizirati transfer, no pregovori su bili obustavljeni. Filip Bradarić trenutačno je vrijedan tri i pol milijuna eura prema Transfermarktu, te mu tekući ugovor istječe 15. lipnja 2020. godine. Ove je sezone za Rijeku nastupio u 34 susreta, zabio je tri gola uz 7 dodavanja u svim natjecanjima. Ukupno je Bradarić sakupio 2.683 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Leipzig's Guinean midfielder Naby Keita (L) vies for the ball with Napoli's midfielder Marko Rog during the UEFA Europa league football match between Napoli and Leipzig, on February 15, 2018 at San Paolo stadium in Naples. / AFP PHOTO / Andreas SOLARO

Marko Rog, pak, poznatije je nogometno ime koje na tržištu vrijedi deset milijuna eura, no Bolognini dužnosnici vjeruju kako bi Napoli pristao i na znatno manju financijsku ponudu. Rog u tekućoj sezoni prema prosjeku igra dvadesetak minuta i u sadašnjem sustavu trenera Maurizija Sarrija percipiran je uglavnom kao zamjena.

Rog nije zadovoljan minutažom

Rog i nije baš prezadovoljan svojom minutažom. Ove sezone u dresu Napolija nastupio je u 30 utakmicama, ali u minutama to ne izgleda baš tako bajno. Jer, za kvalitetu koju Rog posjeduje, 579 odigranih minuta, jedan gol i jedna asistencija i nisu baš brojke kojima je bivši dinamovac trebao biti sretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BURAN DAN NA RUJEVICI: Veznjak Dinama potpisao za Rijeku, Fiorentina lovi

Daliću treba Rog (ima ugovor s Napolijem valjan do 30. lipnja 2021. godine), ali treba mu Rog s minutama u nogama. Stoga, promjena sredine, u smjeru povećanja njegovih minuta na travnjaku, kao i u smjeru povećanja igračkih statusa Bradarića i Perice u nekom respektabilnom klubu, kao što Bologna i je, bila bi, prema našem mišljenju, dobra stvar za Dalića i navedene igrače.

U kontekstu minutaže na marginama se nalazi i Stipe Perica. Udineseov napadač uknjižio je 14 službenih nastupa, odnosno 608 minuta. Vrijedan dva milijuna i osamsto tisuća eura, ugovorno je za Udinese vezan do 30. lipnja 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo