UGLEDNI SUDAC IMA ZANIMLJIV PRIJEDLOG: / Puno se prašine podiglo nakon skandalozne igre Japanaca

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

'Svrha nogometa je zabijanje golova i napad'

30.6.2018.
15:49
AFP
VOYO logo

FIFA bi trebala ukinuti pravilo fair-playa, odnosno da broj žutih i crvenih kartona odlučuje o prolasku dalje na SP, a umjesto njih bi pravednije bilo da poredak odlučuje broj udaraca s kuta, smatra Brazilac Arnaldo Cezar Coelho, koji je sudio finalnu utakmicu prošlog SP-a.

UŽIVO, JORGE SAMPAOLI NASTAVLJA ŠOKIRATI POTEZIMA: Stigao službeni sastav za Argentinu, tri ubojita napadača na klupi

Senegal je postao prva momčad u povijesti svjetskih prvenstava koja je ispala zbog većeg broja žutih kartona, a dalje je prošao Japan, koji u završnici dvoboja s Poljskom nije napadao iako je gubio s 0-1. Japanci su po svaku cijenu htjeli izbjeći da netko od njih dobije žuti karton, a ta njihova igra donijela je puno negodovanja u svijetu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem s žutim kartonima je taj što je to ipak subjektivna stvar. Neki suci puno lakše daju kartone od drugih te je stvarno i pitanje sreće kakvog ćete suca izvući. Korneri bi bili dobar kriterij. Svrha nogometa je zabijanje golova i napad, a korneri su posljedica napada. Sigurno u završnici dvoboja Japan - Poljska ne bi gledali onu sramotu da su odlučivali korneri, a ne kartoni", kazao je Coelho.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo