SLUŽBENO!

UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV HAJDUKA: Splitskom klubu na teret se stavljaju četiri prijestupa, ostaje bez 6 milijuna kuna?

Krovna organizacija europskog nogometa (Uefa) otvorila je disciplinarni postupak protiv Hajduka kojeg tereti po četiri točke zbog svega što se događalo u večernjim satima četvrtka na Goodison Parku na kojem je Hajduk gostovao kod Evertona u prvoj utakmici play offa Europske lige.

Uefina Disciplinska komisija je po pregledu snimke događaja s Goodisona odlučila i za što točno tereti splitski klub, kao i domaćine uz čije se ime veže jedan prijestup – bacanje predmeta na teren.

HAJDUK ČEKA KAZNU: Uhićen jedan navijač, ni podignuta razina sigurnosti nije spriječila divljanje Torcide


Druga točka članka 16. Disciplinskog pravilnika prilično je dobro razrađena pa se Hajduk po njoj, osim za činjenicu da su njeni navijači bacali predmete na travnjak, tereti i zbog izgreda među gledateljima, zbog upada gledatelja na teren te zbog uništavanje imovine.

Slučaj sada seli u ruke Uefine komisije za kontrolu, etiku i disciplinu nakon čega će se odrediti datum saslušanja.

UEFA je ove sezone već kaznila Hajduk zabranom igranja jedne utakmice uz prisustvo gledatelja, ali je nakon žalbe Splićana tu kaznu ublažila pa su navijači, ipak mogli pomoći Hajduku u uzvratu 3. pretkola protiv danskog Brondbyja.

Budu li se UEFA-ini disciplinski suci strogo držali pravilnika i tretirali Splićane kao recidiviste, jedna od mogućih sankcija i u ovom slučaju je odigravanje uzvratnog dvoboja protiv Evertona na praznom Poljudu, a za tu su utakmicu ulaznice rasprodane i prije nego li su Splićani poraženi s 2-0 u Liverpoolu. Zaradio je od toga Hajduk, vjeruje se, oko šest milijuna kuna. Bez kojih bi, dakle, mogao i ostati…

Povratak na Net.hr