UEFA ODGODOM EURA GUBI STOTINE MILIJUNA EURA: / Naplatu će tražiti i od hrvatskih klubova?

Image
Foto: AFP, JOHN THYS

Prvi čovjek europske nogometne federacije Aleksander Čeferin naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u,

17.3.2020.
17:00
AFP, JOHN THYS
VOYO logo

Europska nogometa federacija (UEFA) i službeno je odgodila Europsko prvenstvo za ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa.

Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, međutim krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odgodila turnir za iduće ljeto. Novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni je to zaključak velike video konferencije koju je UEFA održala s čelnicima svih 55 zemalja, predstavnicima Udruge europskih klubova (ECA), predstavnicima nacionalnih liga i Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro).

Sva UEFA-ina natjecanja i utakmice, uključujući prijateljske, za klubove i reprezentacije, za muškarce i žene stavljena su na čekanje do daljnjeg. Susreti play-offa za plasman na europsko prvenstvo, koji su predviđeni za kraj ožujka, igrat će se početkom lipnja, pod uvjetom da to situacija dopušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovana je i radna skupina čiji je posao usuglašavanja kalendara za 2021. godinu u kojoj su trebala biti održana brojna druga natjecanja čiji se originalni termini preklapaju s novim terminom za odigravanje EURA.

Image
OTKAZAN JE EURO: /

Stigla potvrda iz Uefe, ništa od nogometa na ljeto! Poznat je novi termin Europskog prvenstva

Image
OTKAZAN JE EURO: /

Stigla potvrda iz Uefe, ništa od nogometa na ljeto! Poznat je novi termin Europskog prvenstva

Ogromni troškovi

Prvi čovjek europske nogometne federacije Aleksander Čeferin naglasio je kako će odgoda EURO-a značiti velike troškove za UEFA-u, ali i dodavši kako će sve učiniti da to ne utječe na financiranje lokalnih projekata, ženskog nogometa i razvoja igre u 55 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki troškovi o kojima je pričao Čeferin iznose oko 300 milijuna eura, tako je bar napisao dnevnik The Athletic koji je također naveo da će taj novac krovna europska nogometna organizacija zatražiti od klubova i liga koji su njeni članovi. Naravno, to uključuje i hrvatske klubove i ligu.

Danas nije donesena takva odluka, već su oformljene radne skupine koje su zadužene za slaganje rasporeda natjecanja nakon kraja krize s koronavirusom, pišu strani mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka za navijače

UEFA je uputila poruku i svim navijačima koji su već platili ulaznice da će one vrijediti i iduće godine, Onima koji ne mogu prisustvovati turniru idućeg ljeta bit će vraćen sav novac u cijelosti. U sljedećih mjesec dana daljnje informacije o postupku povrata bit će poslane postojećim kupcima ulaznica putem e-maila i na euro2020.com/tickets.

"Važno je da je UEFA, kao upravljačko tijelo europskog nogometa, vodila proces i dala najveću žrtvu. Svrha i cilj ovog natjecanja je bila vodilja naše odluke, a ne želja za dobiti. Nogomet je uzdižuća i snažna snaga u društvu. Pomisao na proslavu paneuropskog festivala nogometa na praznim tribinama, s napuštenim navijačkim zonama dok kontinent sjedi kod kuće izolirano je besmislena i jedina koju ne bismo mogli prihvatiti u proslavi 60. godišnjice natjecanja," naglasio je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo