TAKVA SU VREMENA

UEFA OBJAVILA LOŠE VIJESTI ZA DINAMO I RIJEKU: Nadali su se ‘jackpotu’ u Europi, no od toga neče biti ništa

Prema izvješću iznesenom u Timesu engleski klubovi mogu očekivati pad prihoda od televizijskih prava i od novčanih nagrada za ostvarene rezultate u ukupnom iznosu od oko četiri posto

Europski nogometni savez (UEFA) odlučio je u sljedećih pet godina smanjiti iznose novčanih nagrada u Ligi prvaka i Europskoj ligi navodeći kao razlog financijske gubitke uzrokovane krizom zbog pandemije Covida-19, objavio je londonski dnevni list Times, a prenosi Reuters.

UEFA je obavijestila svoje članice kako je zbog odgode utakmica završne faze Lige prvaka i Europske lige u prošloj sezoni došlo do smanjenog priljeva novčanih sredstava od prodaje televizijskih prava i sponzorskih ugovora, što je rezultiralo financijskim gubitkom većim od 666 milijuna američkih dolara.

‘TO JE BILO ZBOG ONIH KOJI NISU VJEROVALI U MENE. PROTIV HAJDUKA I TORCIDE NEMAM NIŠTA’: Srušio je Bijele i uzburkao duhove u Splitu

Pad prihoda

Natjecanja su prekinuta u ožujku i nastavljena tek u kolovozu bez nazočnosti navijača na tribinama te u promijenjenom formatu natjecanja na neutralnom terenu u Portugalu, uz odigravanje samo jedne umjesto dvije utakmice po paru u četvrtfinalu i polufinalu.

Za 32 momčadi grupne faze Lige prvaka trebalo je biti izdvojeno 1,95 milijardi eura.

Prema izvješću iznesenom u Timesu engleski klubovi mogu očekivati pad prihoda od televizijskih prava i od novčanih nagrada za ostvarene rezultate u ukupnom iznosu od oko četiri posto.

Povratak na Net.hr