Sad je tocno objavljeno: Mamic je izgubio pravo bogatstvo!

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u ponedjeljak kako ce pobjednik ovosezonske Lige prvaka osvojiti minimalno 37.4 milijuna eura.

16.9.2014.
8:07
VOYO logo

Svaki od 32 kluba koji je izborio nastup u natjecanju po skupinama zaradit ce minimalno 8.6 milijuna eura, a ostatak ovisi o uspjesnosti i marketinskih prava. Ukupno ce UEFA klubovima podijeliti vise od 900 milijuna eura. Aktualni prvak Real iz Madrida svojim je rezultatima prosle sezone zaradio vise od 50 milijuna eura.

Podsjetimo, svaka pobjeda u skupini donosi klubu po milijun eura, bod pola milijuna, a klubovi iz marketinski 'najzanimljivijih' zemalja mogu dobiti i pravo bogatstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji je primjer Juventusa iz sezone 2012/2013, koji je zaradio 65 milijuna eura, od cega 45 milijuna od marketinga, te samo 20 milijuna zahvaljuci rezultatima jer su ispali u cetvrtfinalu. Dok je prvak - Bayern, dobio deset milijuna manje, a od toga je 36 milijuna pripalo novcu iz nagradnog fonda, a 19 milijuna od marketinskih prihoda.

Dinamo je tako zbog kiksa protiv Aalborga i ove godine ostao bez mogucih desetak milijuna eura, milijuna koji ce se osjetiti u klupskoj blagajni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo