Talijani pomagali nerede: HNS otkrio istinu o skandalu u Milanu!

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk u pratnji MUP-ovog predstavnika za sprječavanje nasilja Dubravka Pereca izašli su pred novinare na press-konferenciji održanoj povodom velikih navijačkih nereda na utakmici u Milanu između Italije i Hrvatske.

“Šteta će biti velika, Uefa nam je poslala izvješće na 15-ak stranica u kojima su i slike s kukastim križevima. Nitko normalan ne može opravadati ono što se događalo u Milanu. Vjerujemo da će novčana kazna biti velika, o ostalom još ne želimo prejudicirati. Sve će se znati kroz desetak dana”, rekao je Vrbanović.

Divljanje hrvatskih navijača na tribinama San Sira i ubacivanje baklji u teren zamalo je rezultiralo trajnim prekidom susreta, ali srećom se situacija uspjela smiriti, a i sudac Björn Kuipers bio nam je naklonjen.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2ad9gq

“To je bila koordinirana akcija. Atentat na hrvatski nogomet. Ali utakmica nije prekinuta samo zbog suca i igrača”, dodao je Vrbanović.

Nije propustio spomenuti niti talijanske propuste u osiguranju.

“Pa na stadion se moglo unijeti što se htjelo. Navijače nitko nije pregledavao. Talijani su nas doslovno izručili huliganima.”

Na njega se nadovezao Cvrk.

“Talijani su napravili puno da utakmica ode u neželjenom smjeru. Ne želim govoriti je li to slučajno il namjerno. Mi smo odgovorni za svakog navijača na stadionu i tako ćemo i postupati. Zajedno smo postupali, dogodilo se što se dogodilo”, rekao je Cvrk.

Povratak na Net.hr