UDARAC ZA MLADE VATRENE: / Šimunićevi odabranici doživjeli težak poraz od Gruzije

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dvoboj Gruzije i Hrvatske nije imao rezultatski značaj

15.10.2019.
22:19
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina poražena je od Gruzije sa 2-0 (2-0) u posljednjem dvoboju u kvalifikacijskoj skupini 13 za Europsko prvenstvo 2020. odigranom u utorak u Gyoru, ali je kao drugoplasirana izborila plasman u Elitni rundu natjecanja.

Pogotke za Gruziju postigli su Guliašvili u 8. minuti i Davitašvili iz kaznenog udarca u 23. minuti. Konačna statistika je pokazala čak 21 udarac izabranika Josipa Šimunića, od čega šest unutar okvira vrata, dok su Gruzijci iz sedam udarca, od čega dva unutar okvira, postigli dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Gruzije i Hrvatske nije imao rezultatski značaj, jer su obje reprezentacije pobjedama nad Kazahstanom i Mađarskom osigurale mjesto u nastavku kvalifikacija za Finalni turnir, kojem će u srpnju 2020. domaćin biti Sjeverna Irska.

Image
Image

05.09.2019., Zagreb, stadion Lucko - Medjunarodni prijateljski nogometni turnir U19. Utakmica Hrvatska - Rusija. Josip Simunic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dalje idu kao drugi

Gruzija je zahvaljujući pobjedi 2-0 osvojila prvo mjesto sa devet bodova, dok je Hrvatska druga sa šest. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od 13 kvalifikacijskih skupina te najbolja od svih trećeplasiranih plasirat će se u drugi kvalifikacijski krug (Elitna runda), u kojem je već izravno Portugal. Tih 28 reprezentacija bit će raspodijeljeno u sedam skupina po četiri, a pobjednici skupina će izboriti plasman na završni turnir uz domaćina, reprezentaciju Sjeverne Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina Elitne runde bit će održan 3. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo