U ODABRANOM DRUŠTVU: / Dvojica Hrvata u borbi za najboljeg mladog nogometaša svijeta!

Image

Engleski mjesečnik Four Four Two na svojim internetskim stranicama glasovima čitatelja odlučuje tko je najbolji nogometaš svijeta do 21 godine.

15.10.2016.
9:30
VOYO logo

Bayerov Tin Jedvaj (20) i Dinamov Ante Ćorić (19) dio su popisa na kojem se nalaze već dokazana imena poput Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala (Manchester United), Dellea Allija (Tottenham), Renata Sanchesa (Bayern) ili, pak, sjajnog vratara Gianluigija Donnarumme (Milan).

U opisu onoga što nudi Ante Ćorić kazuje se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Hrvatski navijači nadaju se da bi 19-godišnjak mogao postati novi Luka Modrić, a šanse da se takvo što dogodi i postoje. Ćorić je vrlo elegantan veznjak, dobre kontrole i sjajnih dodavačkih mogućnosti što opravdava usporedbu sa zvijezdom Real Madrida."

Dodaje se da sam Ćorić, premda svjestan prepreka razvojnog puta, preferira Barcelonu, no i da je nakon interesa koje su iskazali Liverpool i Manchester City i dalje u Dinamu. Odbio je, nastavlja se u tekstu, neke od najvećih europskih klubova pa tako i minhenski Bayern u kojem postoji sustav stupnjevanja kojim se određuje potencijal igrača te je 'bio prvi igrač u povijesti kluba koji je sa maksimalnim brojem bodova odradio sve ispite ondje stavljene pred njega'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 17 godina debitirao je za Dinamo u kojem ima zapaženu ulogu, a spominje se i da zbog nešto nježnije građe nije u mogućnosti nastupati za klub u punoj minutaži. 'Da bi postao kompletan igrač mora fizički ojačati', zaključuje se uz podsjetnik da je bio dio momčadi koju je izbornik reprezentacije Ante Čačić vodio na Europsko prvenstvo na kojem, ipak, nije odigrao niti minutu.

Što se Jedvaja tiče, izvor navodi sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA
Image
Foto: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA

Tin Jedvaj

Velika je rupa nastala u Bayerovom zadnjem redu odlaskom Danija Carvajala u madridski Reala. 'U početku Romin Tin Jedvaj nije izgledao kao prikladna zamjena. Njegov zapanjujući pogodak protiv Werdera možda je uzbudio neke navijače, ali brzo je postalo jasno da je Hrvat obrambeno sirov', započinje se u tekstu, a onda dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od tada je talent desnog braniča narastao. Njegovo čitanje igre drastično se popravilo, a njegova upornost na strani odgovara Leverkusenovom načinu igre. Borba s još mlađim suigračem Benjaminom Henrichsom, a borba je to u kojoj Jedvaj trenutačno gubi, sjajna ja za klub, a bit će ključnja za Jedvajev napredak', dodaje se.

U zaključku se podsjeća da je Jedvaj još uvijek 20-godišnjak u čiji talent ne treba sumnjati, a nadolazeće godine pokazat će hoće li napraviti korak prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo