VELIKA PROMJENA

U NOGOMETU SE DOGAĐA NEŠTO REVOLUCIONARNO: ‘To je budućnost ovog sporta, oduševljen sam’

Glavna tema Kupa konfederacija koji se ovih dana igra u Rusiji je uvođenje videotehnologije.

U četiri dosadašnje utakmice na turniru u Rusiji videoanaliza spornih detalja korištena je pet puta. Portugalu je poništen gol nakon Pepeova zaleđa protiv Meksika, a iz istog razloga je i Čilenacima poništen gol protiv Kameruna. Najzanimljiviji detalj bio je onaj kad je Australiji priznat gol protiv Njemačke nakon što je Toni Jurić igrao rukom, no suci su zaključili da nije bilo namjere.

GOLIJADA U SOČIJU: Svjetski prvaci jedva slomili Australiju u utakmici s pet golova, zabijali su i Hrvati

I dok su gledatelji u nekim situacijama pomalo zbunjeni, osobito na stadionima, i dok se još igrači navikavaju na ovu novinu, bitnu za igru, predsjednik Fife Gianni Infantino prezadovoljan je viđenim.

“To je budućnost nogometa, oduševljen sam. Ovo je veliki korak u razvoju nogmetne igre, a Kup konfederacija nam služi da videotehnologiju dovedemo do savršenstva”, rekao je Infantino čije riječi prenosi njemački Deutsche Welle i dodao da je Fifa napokon učinila ono što gledatelji žele godinama.

Infantino i društvo su još ranije ove godine najavili da će se videotehnologija koristiti na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, no to još ipak nije službeno potvrđeno

Povratak na Net.hr