TUŽNA VIJEST: / Preminuo legendarni nogometaš Dinama i Hajduka, brat slavnog TV reportera

Image
Foto: Hajduk.hr

U splitskom Domu umirovljenika na Zenti u dobi od 87 godina preminuo je najstariji nogometaš Hajduka Svemir Delić, ujedno i nekadašnji igrač Dinama i reprezentativac Hrvatske.

8.1.2017.
14:51
Hajduk.hr
VOYO logo

Svemir Delić rođen je u Sinju, 14. rujna 1929. godine. Bio je obrambeni igrač, a karijeru je započeo u Junaku iz rodnog mu Sinja. Potom je od 1949. do 1952. godine bio nogometaš zagrebačkog Dinama s kojim je osvojio Jugoslavenski kup, igravši u paru sa Tomislavom Crnkovićem. Karijeru je 1952. godine nastavio u Hajduku u čijem je dresu igrao do 1954. Za NK Zagreb je igrao od 1954. do 1959. godine kada je i završio igračku karijeru.

Nastup za hrvatsku reprezentaciju

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, kao igrač NK Zagreba, nastupio je jednom, u utakmici protiv Indonezije u Zagrebu, 12. rujna 1956. (5-2). Ta je utakmica odlukom Hrvatskog nogometnog saveza priznata kao službena, tako da se i on vodi kao državni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračku karijeru prekinuo je relativno rano zbog teške ozljede koljena, a potom se posvetio zvanju diplomiranog ekonomista. Kao aktivan igrač, a i kasnije je bio sportski izvjestitelj više listova. Vrijedi istaknuti i da mu je brat bio slavni televizijski komentator Mladen Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo