TUGA U SPLITU: / Dinamo protutnjao Poljudom i došao na korak do finala

Image
Image

Pred 12 973 gledatelja Hajduk je na Poljudu izgubio od Dinama (0:2) u prvoj polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa. Na taj način momčad Damira Burića nastavila je niz koji je započeo 14.9.2013.

16.3.2016.
16:37
VOYO logo

Pravo je čudo što je Hajduk prvo poluvrijeme završio sa samo dva gola u mreži LovreKalinića. Momčad ZoranaMamića prvih je pet minuta krenula mirno u susret, a nakon toga preuzeli su potpunu konrolu na terenu.

U šestoj minuti MarkoPjaca prekrasno je odigrao za MarkaRoga, no njegov pokušaj iz blizine presjekao je Kalinić. Nakon toga zaredale su se prilike Soudanija, Roga i Pjace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golčina Soudanija

Bijeli su izdržali napade modrih do 23. minute, a tada je Soudani zabio vodeći gol na utakmici. Pjaca je prošao u sredinu, dao do Alžirca koji se na rubu kaznenog prostora namjestio za udarac i pogodio sami kut. O dominaciji Dinama najbolje govori podatak da su u 25 minuta imali 71 posto vremena loptu u svom posjedu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Polufinale Kupa između Hajduka i Dinama

Šest minuta nakon prvog gola Dinamo je došao i do drugog. Poslije kombinacije sa Soudanijem AnteĆorić krasnim je udarcem s 11-12 metara pogadio donji desni Kalinićev kut. Do kraja poluvremena Dinamo je zaprijetio još jednom preko Roga i Pjace, a jedini pokušaj Hajduka zabilježen je u 42. minuti kada je FranTudor tukao glavom s osam metara ali preslabo za Ježinu. Dinamo je poluvrijeme završio sa šest udaraca prema vratima Lovre Kalinića, od kojih se vratar Hajduka četiri puta spasio svoju mrežu.

Buđenje Hajduka

U nastavku Damir Burić je odmah napravio izmjenu. Umjesto Mujana u igru je ušao Velez. Energičnije Hajduk je ušao u drugo poluvrijeme te su bili dominantnija momčad, no to na kraju nije urodilo plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na početku prvi je udarcem glavom zaprijetio TinSušić, malo nakon toga i oštrim ubačajem u petererac. Modri su uzvratili u 55. preko Schildenfelda. Tukao glavom nakon ubačaja iz prekida, lopta je otišla malo pokraj vratnice.

Potom su navijači Hajduka bacili par baklji na travnjak pa je susret na kratko prekinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U nastavku igre pokušali su Nižić i Juranović, međutim bijeli nisu uspjeli smanjiti zaostatak. Sušić je u 60. minuti našao samog Tudora na lijevoj strani, no ovaj je bio brzoplet te je tukao preslabo za Ježinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda Pjace

Loša vijest stigla je za Dinamo u 64. minuti. Pjaca se ozlijedio te je morao napustiti igru, nagađa se da je riječ o ključnoj kosti.

Do kraja susreta Hajduk je stiskao modre. Roguljić i Sušić, kojeg je Dinamo dobro zatvorio, probali su nekoliko puta iznenaditi Ježinu, no bezuspješno. Intenzitet igre pao je u posljednjh 15-ak minuta pa se rezultat do kraja susreta nije mijenjao tako da Dinamo s velikim rezultatom dočekuje uzvratni susret 6. travnja u Zagrebu. Prije toga, ovu nedjelju, odigrat će još jednu utakmicu na Poljudu, ovaj put prvenstvenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Hajduk - Dinamo 0:2

Hajduk: Kalinić, Juranović, Šimić, Nižić, Jefferson, Roguljić, Vlašić, Mujan (Velez 46), Tudor (Maloku 71), Sušić. Klupa: Stipica, Bilji, Velez, Mastelić, Maloku, Pejić i Vojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Ježina, Matel, Sigali, Schidenfeld, Musa, Machado, Rog (Henriquez 66), Pjaca (Brekalo 64), Antolić, Ćorić, Soudani (Fernandes 73). Klupa: Eduardo, Brekalo, Henriquez, Fernandes, Pavičić, Stojanović, Taravel.

Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Pao je intenzitet utakmice te u zadnjih nekoliko minuta nema prilika.

78' - Stigle su i službene brojke o broju gledatelja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Roguljić je tukao iskosa s 18 metara, Ježina je opet obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Roguljić je tukao ravno u Ježinu.

68' - Fran Tudor krenuo je sam na Ježini, no sudac je svirao zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Pjaca je zbog ozljede morao napustiti teren. Brekalo ga je zamijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Soudani je povukao kontru, no prekasno je išao dodati pa su im bijeli presjekli izglednu akciju.

60' - Sušić je našao samog Tudora na lijievoj strani, no ovaj je bio brzoplet te je tukao preslabo za Ježinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Navijači Hajduka ubacili su nekoliko baklji na travnjak pa je susretn prekinut na kratko.

55' - Schildenfeld je tukao glavom nakon ubačaja iz prekida, lopta je otišla malo pokraj vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Kao da su se modri malo povukli nakon u nastavku pa je Hajduk preuzeo incijativu. Sušić je oštro ubacio u petereerac, Sigali je spasio Ježinu.

50' - Roguljić je ubacio iz prekida, no očistili su Dinamovi braniči, a Velez je potom morao spašavati protunapad te je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46 ' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

42' - Tudor je sada probao glavom, no preslabo za Ježinu. Trenutno je 7-1 u pokušajima za Dinamo.

39' - Marko Pjaca igra odličnu utakmicu. Iako se nije upisao u strijelce djeluje nezaustavljivo. Primio je loptu na lijevoj strani te je krenuo prema sredini nakon čega je opasno tukao s vrha 16-erca, ali je Kalinić odbio loptu u korner.

32' - Kalinić je sada opet bio mrvicu brži od Roga te je momčad spasio debakla.

29' - GOOL Ante Ćorić povisio je vodstvo modrih. Nakon kombinacije sa Soudanijem krasnim udarcem sa 11-12 metara pogadio je donji desni Kalinićev kut.

25' - Probao je Hajduk uzvratiti preko Mujana, no za sada neuspješno. Koliko je Dinamo dominantan govori podatak da u 25 minuta imaju posjed lopte 71 posto u svojim nogama.

23' - GOOOL Soudani je doveo modre u vodstvo. Pjaca je prošao u sredinu, dao do Soudanija koji se na rubu kaznenog prostora namjestio za udarac i pogodio sami kut.

20' - Pokušali su bijeli dugom loptom uposliti Vlašića, ali je Schieldenfeld presjekao njihov pokušaj

16' - Pjaca je tukao sa 16 metara, ali se lopta od Nižića odbila u korner.

14' - Dinamo dominira terenom te se većinom igra u Hajdukovoj polovici. Splićani očito čekaju na prilike iz kontri.

12' - Šimić je sada izbio ispred Roga, koji je utrčavao u kazneni prostor.

8' - Soudani je sada krenuo prema vratima Hajduka, odbio je njegov pokušaj Kalinć u korner.

6' - Pjaca je uposlio lijepo Roga, ali se Kalinić ispriječio napadaču Dinama.

6' - Iako tribine nisu ispunjene do posljednjeg mjesta čuje se gromglasno navijanje Toride.

4' - Miran početak utakmice na Poljudu. Suparnici još uvijek odmjeravaju snage.

2' - Zoran Mamić još nije nikad izgubio na Poljudu.

1' - Počela je utakmica.

17:22 - Oko 15 tisuća navijača skupilo se na Poljudu.

17:04 - Kao što se da primijetiti u sastavu modrih nema Hodžića koji se se razbolio i nije niti doputovao u Split.

17:00 - Iz Dinama su prije utakmice pustili priopćenje u kojem su se osvrnuli na jučerašnji sramotni ispad Torcide u kojem su poručili: "nećemo im dati satisfakciju i nećemo se uopće osvrtati na, moramo to reći, skandalozne i čak i za Hajduk i njihove vlasnike/navijače Torcidu sramotne poruke koje su dočekale Dinamo u Splitu. Stoga ćemo se radije okrenuti terenu, tamo se tako i tako Modri najbolje snalaze, a sve što se odvija oko toga neka je na čast onima koji se takvim stvarima bave".

16:37 - Iako je ranije u srijedu bilo najavljeno da bi bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić mogao sjediti na klupi pored brata i trenera ZoranaMamića izgleda da se to neće dogoditi. Dalmatinski portal objavio je da ga nema u službenom zapisniku što znači da neće sjediti na klupi. Slobodna Dalmacija pak javlja da je Mamić bio u Splitu, ali da je na kraju odlučio vratiti se u Zagreb.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo