POTVRĐEN TRANSFER

TUDOR ODRADIO PRVI TRENING U GALATASARAYU: Klub objavio koliko će novca zaraditi hrvatski stručnjak

Ako je i bilo nekih sumnji i dvojbi, sada ih definitivno više nema. Igor Tudor (38) novi je trener Galatasaraya, potvrdio je u popodnevnim satima srijede najtrofejniji turski klub.

Tudor je u Galtasaray došao iz Karabükspora, kluba koji je preuzeo prošlo ljeto i ostavio ga na desetom mjestu. Iza sebe ima pobjede protiv Galatasaraya i Beşiktaşa koje su mu i otvorile put do Türk Telekom Arene.

NAVIJAČ TRAŽIO OBRAČUN SA TUDOROM: Zaštitari imali posla sa onima kojima se ne sviđa potez hrvatskog trenera

Pet bodova zaostatka za Beşiktaşem

Tudor je potpisao ugovor na godinu i pol, a na klupi Galatasaraya je zamijenio Nizozemca Jana Oldea Riekerinka koji je ostavio momčad na trećem mjestu s pet bodova zaostatka za vodećim Beşiktaşem. U srijedu je hrvatski stručnjak već odradio i prvi trening s novom momčadi, a Galatasaray je objavio fotografije na društvenim mrežama.

Iz kluba su odlučili ništa ne skrivati pa su tako objavili da će Tudor do kraja ove sezone dobiti 400.000 eura, a sljedeće sezone još milijun. Tu je i bonus od 200.000 eura za izravan plasman u Ligu prvaka, odnosno 100.000 za plasman u kvalifikacije. Galatasaray će Tudorovom bivšem klubu Karabüksporu platiti 150.000 eura odštete.

 

Povratak na Net.hr