Senzacija: Najavljen najveći transfer u povijesti nogometa!

Trakavica o odlasku nogometne zvijezde Reala Angela Di Marije iz Madrida napokon je pri kraju. Potvrdio je to i menažder Manchester Uniteda Louis Van Gaal te najavio pravu senzaciju – dolazak Lionela Messija.

Nizozemski stručnjak koji je ove sezone preuzeo Manchester United vidi argentinskog napadača kao glavnog playmakera u stvaranju novog Uniteda. Potvrdio je to Van Gaal riječima ‘pričekajte malo i vidjet ćete’. I ne samo to, najavio je i ‘bombu’ – dovođenje Lionela Messija.

“Jseam li zainteresiran za Di Mariju? Naravno, ali ne želim dovesti samo njega nego i Artura Vidala i Lionela Messija“, izjavio je Nizozemac i osvojio naslovnice.

Zbog te je izjave uz drugi plan pao i novi kiks Uniteda na početku prvenstva. Nakon poraza od Swansieja u prvom kolu, njegova momčad nije uspjela pobijediti ni Sunderland u gostima ove nedjelje, završilo je 1:1.

Možda je i to argument za nova ulaganja u pojačanja. Di Maria bi Realu trebao donijeti oko 75 milijuna eura odštete plus 15 milijuna raznih bonusa, a njegova plaća u Manchesteru bi trebala biti oko 200.000 funti tjedno, čime bi Argentinac postao jedan od pet najbolje plaćenih nogometaša na Otoku. Postao bi to i rekordni transfer Premiershipa, te treći najskuplji nogometni posao u povijesti.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Naravno, ako u međuvremenu ne dođe i Messi, što je trenutno, objektivno gledajući, poprilično nerealna opcija. Iako Van Gaal nije neozbiljan trener koji olako daje bombastične izjave, ovoga se puta čini da je ‘malo’ pretjerao. Iskusni nogometni stručnjak vjerojatno samo trasira put za budućnost, možda za neku novu sezonu kada će Messi biti bliže odlasku iz Barcelone. Na kraju krajeva, plan oživljavanja velikog Manchester Uniteda tek se počeo ostvarivati i nije projekt za jednu godinu.

Povratak na Net.hr