TREĆA SREĆA: / Dick Advocaat ponovno nizozemski izbornik, čeka ga nikad teži posao

Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

Iskusni stručnjak Dick Advocaat (69) u utorak je službeno imenovan izbornikom Nizozemske, objavio je Nizozemski nogometni savez.

9.5.2017.
15:13
AFP, OZAN KOSE
VOYO logo

Advocaat je trenutačno trener Fenerbahçea s čije će klupe otići na kraju sezone, a treći put u karijeri preuzet će kormilo Nizozemske (1992.-1994. i 2002.-2004.). Pomoćnik će mu biti legendarni Ruud Gullit.

Ostaje do kraja kvalifikacija

Njegov prethodnik na klupi Nizozemske koji je smijenjen zbog loših rezultata u kvalifikacijama za SP 2018. bio je Danny Blind.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Advocaat je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za SP u Rusiji s opcijom produljenja do ljeta 2018. godine, ukoliko izbori plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne čeka ga lagan zadatak s obzirom da je Nizozemska na četvrtom mjestu u kvalifikacijskoj skupini A, iza Bugarske, Švedske i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Advocaat, koji je u 70. godini postao najstariji izbornik u povijesti Oranja, do sada je vodio reprezentacije Srbije, Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a od klubova, između ostalih, PSV, Glasgow Rangers, Borussiju Mönchengladbach, Zenit i Sunderland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo