DIVERZIJA U OSIJEKU: / Travnjak u Gradskom vrtu je uništen, triput ih uhvatili u pokušaju; Sve podsjeća na slučaj 'svastika'

Image
Foto: PIXSELL

Čak triput su vandali pokušali demolirati teren u Gradskom vrtu

1.10.2020.
7:12
PIXSELL
VOYO logo

Nogometni klub Osijek već neko vrijeme muku muči s travnjakom u Gradskom vrtu koji je u očajnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj prolio otrov po njemu i uništio ga. Štoviše, nije to jedina diverzantska akcija kojoj je meta bio travnjak hrvatskog prvoligaša. Čak triput su vandali pokušali demolirati teren, ali na kraju su uhvaćeni. Teren je u vrlo lošem stanju, bez obzira na to što djelatnici NK Osijek zaduženi za njegovo održavanje čine velike napore kako bi ga sanirali i doveli u red. Međutim, pomoći nema, pa je nova zamjena većeg dijela trave jedino preostalo rješenje.

Image
'IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM': /

Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

Image
'IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM': /

Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

'Travnjak izumire'

"Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, a nije pomogla ni činjenica da se u posljednje vrijeme na njemu odigralo jako puno utakmica pa nije bilo mogućnosti za sanaciju. Oštećeno je gotovo 70 posto travnate površine i nemamo drugog izbora nego pristupiti zamjeni trave u prostoru između šesnaesteraca. Radovi počinju odmah sljedećeg tjedna, a u isto vrijeme bit će i određenih zahvata na travnatoj površini pomoćnog terena", rekao je za Glas Slavonije Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, travnjak stadiona u Gradskom vrtu temeljito je obnovljen u ljeto 2018., tada su ga prvi isprobali hrvatski reprezentativci koji su igrali protiv Senegala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Ali od tada se stalno događaju razne nevolje.

Prvo ga je prošle jeseni napala bakterija, koja je travi nanijela veliku štetu, a baš kada se oporavio, dobrim dijelom zahvaljujući i tromjesečnoj stanci zbog koronavirusa ovog proljeća, na njega je uoči susreta posljednjeg kola prošle sezone, s Lokomotivom, počinjena diverzija čiji počinitelji još nisu pronađeni. Naime, travnjak je tada poliven nekakvim otrovom, koji je opet uništio velik dio travnate površine, a posljedice tog napada tek sada su izišle na vidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetimo se svastike 2015.

Prva i druga momčad Osijeka su u posljednje vrijeme odigrali jako puno utakmica i travnjak je u sve gorem stanju. U klubu su svjesni da se teško može išta popraviti pa će reprezentativnu pauzu i pauzu od utakmica iskoristiti za promjenu većeg dijela travnjaka.

Image
Image

29.06.2015., Split - Kukasti kriz jos je uvijek vidljiv na travnjaku stadiona Poljud. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Podsjetimo, sličan problem imao je i splitski Hajduk prije pet godina kada su nepoznati počinitelji uoči utakmice Hrvatske i Italije kemikalijama 13 lipnja 2015. nacrtali svastiku koja je odjeknula svijetom, a reprezentacije je na kraju i kažnjena. Počinitelji i dan danas nisu uhvaćeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo