TRANSFERI KOJI ĆE SE VJEČNO PAMTITI: / Došli su potpuno besplatno i ušli u anale

Image
Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE

Mnogi su skeptično vrtjeli glavom kad je prošlo ljeto Manchester United bez odštete u svoje redove doveo švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića (35).

29.1.2017.
8:00
AFP/GIUSEPPE CACACE
VOYO logo

Nitko nije dovodio u pitanje Zlatanovu genijalnost, ali zbog činjenice da ima 35 godina i da je došao u fizički najzahtjevniju ligu, dio je stručnjaka smatrao da neće uspjeti na Old Traffordu. No, Ibrahimović ih je sve demantirao i s 19 golova u 30 nastupa se pokazao kao jedan od najboljih 'besplatnih' transfera posljednjih godina. U nastavku vas podsjećamo na još nekoliko igrača za koje nije plaćena nikakva odšteta, a potvrdili su se kao briljantna pojačanja.

Roberto Baggio (Milan - Bologna, 1997.)

Kada su ga kao 30-godišnjka besplatno pustili u Bolognu, u Milanu nisu bili ni svjesni koliko su pogriješili. Baggio je s 22 gola i šest asistencija dovukao Bolognu do neočekivanog osmog mjesta i osigurao si transfer u Inter sljedeće ljeto te mjesto u reprezentaciji za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Pirlo (Milan - Juventus, 2011.)

Milan očito ništa nije naučio na prethodnom primjeru, pa je 2011. napravio još težu pogrešku. Pustio je Pirla u redove velikog rivala Juventusa i onda sljedeće četiri godine promatrao kako predvodi Staru damu do četiri naslova u Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Klose (Bayern - Lazio, 2011.)

Mnogi su mislili da s 33 godine Klose nema što tražiti u Seriji A, ali Lazio je bio voljan riskirati i to mu se isplatilo. Nijemac se pokazao kao veliko pojačanje, a 2016. je zaključio karijeru kao najbolji strani strijelac u povijesti Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul Pogba (Manchester United - Juventus, 2012.)

Pogba je za mnoge najveća pogreška Alexa Fergusona. Legendarni trener Manchester Uniteda besplatno je pustio francuskog nogometaša u Juventus gdje je postao jedan od najboljih veznjaka svijeta, osvojio četiri naslova u Seriji A i igrao u finalu Lige prvaka. Da priča bude bizarnija, prošlo se ljeto vratio u Manchester United koji ga je platio - 105 milijuna eura!

Robert Lewandowski (Borussia Dortmund - Bayern, 2014.)

Borussia Dortmund je 2013. odbila prodati Lewandowskog velikom rivalu Bayernu iako je znala da sljedeće ljeto za njega neće dobiti ni eura. Bavarcima nije smetalo, potpuno su besplatno dobili jednog od najboljih svjetskih napadača koji je prošlu bundesligašku sezonu okončao s 30 postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo