Tragikomedija u BiH: Suca ganjali sjekirama u šumu!

Nemile vijesti s nogometnih terena stižu iz najbližeg susjedstva. U utakmici 14.

21.11.2011.
15:28
VOYO logo

Kako prenosi portal relax-livno.hr, posebno je strašna priča glavnog suca susreta Drage Tabaka iz Tomislavgrada, koji je potpuno nezaštićen spas tražio bijegom izvan stadiona.

"Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom osiguranja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobijedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završi", rekao je Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, sigurnost na utakmici je bila na vrlo niskoj razini.

"Oko terena je bilo dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama, sjekirama. Već oko 15. minute sam tražio da se oni odmaknu, jer su vršili pritisak na prvog pomoćnika Berislava Vrdoljaka iz Livna. Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam vidio da mi je “glava u torbi”, bio sam naklonjen domaćinima", kazao je sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redari, kaže, nisu radili svoj posao.

"Oni su bili glavni poticatelji svih nereda. Već oko 70. minute direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i dopustio navijačima da dođu pred svlačionicu, gdje su nas čekali poslije utakmice. Po mojoj procjeni bilo ih je oko 200", rekao je Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S centra terena prvi su po okončanju meča krenuli nogometaši Čapljine koje su domaći, prema svjedočenju Tabaka, odmah napali pred svlačionicom.

"Vidio sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji. U tom kaosu je pet – šest policajaca koji su ostali s nama sucima krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad", dodao je sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pomoćnik Bonislav Perković (Tomislavgrad) je u naletu navijača dobio udarac palicom od kojeg se onesvijestio.

"Neki od navijača su pozivali da me ne diraju, “jer su imali najbolje suđenje dosad”, dok su drugi prijetili da će “ubiti ustašu”. Osjetio sam da sam moram spašavati živu glavu, pobjegao sam na suprotnu stranu od svlačionice i izvan stadiona", kaže djelitelj pravde iz Tomislavgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom terenu udarce su dobili i prvi pomoćnik Berislav Vrdoljak te četvrti sudac Danijel Zrnić iz Zenice.

"Mislio sam da će pedesetak navijača koji su me progonili odustati kada iziđem izvan stadiona, ali su nastavili. Trčao sam otprilike 2 kilometra kroz šumu, stigao do nekih kuća, gdje me jedna gospođa sklonila u šupu. Na isto mjesto su stigli i progonitelji, ali su usmjereni na krivi trag. Ta gospođa im je rekla da sam otrčao dalje. Njen muž me je kasnije uveo u kuću gdje nije dopustio da uđu napadači, koji su se ponovno pojavili sumnjajući da sam tu. Kontaktirao sam policiju i nakon nekih dva sata ispraćen iz Mionice", rekao je o svom strašnom iskustvu Drago Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo