Obožava nogomet

TOTALNO LUDA PRIČA: Zloglasni El Chapo je namjeravao kupiti slavni klub

Zloglasni meksički kralj droge Joaquin El Chapo Guzman, koji je uhićen prošli tjedan, namjeravao je uložiti 868 milijuna dolara u kupovinu engleskog nogometnog kluba Chelseaja, tvrdi katalonski dnevni list Sport.

El Chapo je uhićen šest mjeseci nakon što je pobjegao iz maksimalno čuvanog zatvora kroz iskopani tunel dugačak oko kilometar i pol. Njegov kartel Sinaloa odgovoran je za šverc kokaina, heroina i metamfetamina u SAD, pa i ne čudi da su Amerikanci zatražili njegovo izručenje.

Fanatični navijač Pueble

A dok je još bio na slobodi, El Chapo je navodno intenzivno razmišljao o kupnji nogometnog kluba, a izbor je pao na Chelsea. Cijena od 868 milijuna dolara za njega je prava sitnica, a zasad nema informacija je li uopće kontaktirao vlasnika londonskog kluba Romana Abramoviča. No, s obzirom da cijeli svijet zna tko je i što je i da bi kao takav teško mogao obaviti posao, vjerojatno je imao spremnu osobu koja bi u njegovo ime obavila kupnju tako da na papiru sve bude ‘čisto’.

Sport piše da je El Chapo veliki obožavatelj nogometa, a posebno meksičkog kluba Franja del Puebla. No, kad je kupovina kluba u pitanju, ambicije su mu očito bile veće od Pueble.

 

Povratak na Net.hr