Torcidasi se vratili na Poljud, a Hajduk ih pocastio sjajnom predstavom

U 18. kolu domaceg nogometnog prvenstva Hajduk je na Poljudu, u gradskom derbiju, slavio protiv Splita 2:1. Hajduk je poveo autogolom Ibriksa u 6. minuti, dok je za 2:0 zabio Antonio Milic u 16.

7.12.2014.
16:01
VOYO logo

HAJDUK: Kalinic – Nizic, Bradaric, Milic – Vrsajevic, Mikanovic, Caktas, Kouassi – Susic – Gotal, Vlasic

SPLIT: Zagorac – Ibriks, Galovic, Glumac, Rugasevic – Vidovic, Bagaric – Vojnovic, Rog, Glavina – Cikalleshi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 ag Ibriks (6'), 2:0 A. Milic (16'), 2:1 Jukic (69')

Torcida se konacno vratila na Poljud, a Hajduk je ulovio skalp gradskog rivala! Ovom recenicom najbolje bismo opisali dvoboj Hajduka i Splita. Trener Hajduka Igor Tudor se u najavi ove utakmice malo pribojavao kako ce njegovi igraci reagirati na huk s tribina. Jer, Splicani cak skoro tri pol mjeseca nisu igrali pred svojom publikom na Poljudu. Razlog tomu su kazne koje je Hajduk motao odradivati zbog nereda svojih navijaca. Ali, Bijeli su na navijanje odgovorili sjajnom predstavom, pogotovo u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je krenuo odlucno i agresivno u ovu utakmicu. Vec u 6. minuti Majstor s mora je poveo autogolom Ibriksa. Samo deset minuta kasnije na 2:0 je povecao Antonijo Milic. Poljud je tada eruptirao od zadovoljstva, a Split je bio potpuno u soku.

Mogli su Bijeli povecati vodstvo, ali nisu bili precizni, odnosno, nije bilo koncetracije kod zadnjeg dodavanja. Split nikako nije mogao odgovoriti na napade protivnika. U prvom poluvremenu, izabranici Ivana Matica izgledali su jako lose. Tek su se u drugom poluvremenu probudili. Igru Splitovaca najbolje opisuje rubrika udarci na gol. Naime, Split do 57. minute nije imao niti jedan udarac na gol. Medutim, samo dvanaest minuta kasnije, Jukic je zabio za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljud je nakratko pao u stanje soka, Igor Tudor je pozvao na mobilizaciju svojih igraca, a Split je zaigrao bolje. Tudor je na to odgovorio slanjem u igru veterana Artema Milevskog i mladoga Balica, i to je bila dobitna kombinacija. Balic je dva puta pred kraj dvoboja bio u izglednim prilikama, Milevskij je svojom "smekerskom" nogometnom osobnoscu pridonio boljoj igri u napadu, ali ipak Hajduk nije uspio zabiti i taj treci gol.

Split jednostavno nije imao snage niti koncetracije do kraja dvoboja poravnati rezultat i s Poljuda iscupati bod. Stoga je na kraju ipak ostalo 2:1 za Bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo