Crna pozadina skandala: 'Niko Kovač i igrači ne znaju što se događa!'

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota na zanimljiv je način objasnio nerede na utakmici Italije i Hrvatske u Milanu. U razgovoru za Sportski.

19.11.2014.
6:53
VOYO logo

Kako vama izgleda ova Kovačeva Hrvatska? Pa Hrvatska je odigrala jednu dobru utakmicu, nadigrali smo Talijane, bili daleko bolji i prava je šteta što nismo išli s malo više rizika po tu pobjedu. Rekao bih da smo odigrali i pomalo ziheraški. Ova hrvatska momčad je bolja od Italije, to je i pokazala, ali nedostajalo je više hrabrosti, i da sve riješimo već u ovoj utakmici. Doduše, i ovaj rezultat nam odgovara i gotovo sigurno idemo na Europsko prvenstvo, ali šteta što s ovakvom momčadi ne znamo odigrati još malo hrabrije. Po meni je od prve minute trebao igrati i Andrej Kramarić.

Umjesto koga? Pa svejedno je. On je trenutno najbolji hrvatski napadač i mislim da bi morao dobiti priliku od početka utakmice. Dokazuje to u kontinuitetu zadnjih mjeseci i mislim da bismo s njime bili još opasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/jZ42DPk8ueU

Nakon utakmice se ponovno više priča o navijačkim neredima, bakljama, specijalcima i kaznama. Kako vi na to gledate? Pa ja malo drugačije gledam na to. Način na koji se navijači bore za svoje interese je apsolutno pogrešan i to je za osudu, ali treba pogledati i malo širu sliku cijele priče. Očito je da je navijački bunt usmjeren protiv Hrvatskog nogometnog saveza, očito je da su neredi i bacanje baklji bili isplanirani, a očito je i da se to dogodilo i uz pomoć talijanske strane. Nemoguće je da se unese onoliko baklji na stadion bez pomoći 'iznutra'. Ponavljam, protiv sam svakog nasilja i takvih izraza neslaganja, ali i ti navijači su već godinama taoci lošeg stanja u našem nogometu, pa i šire, u cijeloj državi. Ovo se ne događa od jučer, iste scene se ponavljaju već godinam, a uzroci su puno dublji, pa bi trebale biti i posljedice. Osuditi samo navijače bilo bi pogrešno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su naš izbornik i reprezentativci jednoglasno osudili navijače nakon utakmice... Oni ne znaju što se već godinama događa u Hrvatskoj! Mi imamo izbornika koji živi u inozemstvu, imamo igrače koji žive u inozemstvu i oni ne znaju što se ovdje događa. Zato su nihove izjave takve. To govorim iz prve ruke. I ja sam igrao u inozemstvu i davao sam identične izjave kao oni sada. Tako sam razmišljao dok sam živio vani, ali kad ste ovdje, kad svaki dan vidite tko nam vodi nogomet i kad vidite pozadinu svega, kad pričate s ljudima, onda razmišljate drugačije. To je moje mišljenje. Znamo tko i kako vodi hrvatski nogomet, ali na kraju je najlakše sve svaliti na navijače. Riba smrdi od glave,", zaključio je Šokota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo