Dinamova legenda: 'Ovo će štetiti klubu i igraču'

'Ja stalno kao primjer kluba navodim Porto. Mislim da tamo to nikada ne bi došlo do medija. Ovakve stvari se trebaju riješavati unutar kluba.

25.9.2012.
21:53
VOYO logo

Sportska priča dana dolazi iz Maksimira odnosno malo dalje, iz Vukovarske ulice. Tamo je završio nestašni bek ModrihDomagoj Vida, nakon što ga iz klupskog autobusa izbacio trener Dinama Ante Čačić. Bećar iz Donjeg Miholjca na ulici se našao jer je poput srednjoškolca koji putuje na maturalac, a ne na Kup utakmicu u Vrsar, usred autobusa otvorio i počastio se limenkom piva.

Bit će to jedna od najskupljih piva u povijesti, jer je klub kaznio veseljaka Vidu s čak 100 tisuća eura. Nakon Sammira koji je zbog noćarenja morao platiti 270 tisuća eura, Vidinih 100 tisuća druga je najveća kazna koju je Uprava Dinama odredila svojim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić strogoću je već trenirao i na drugi način, pa su iz momčadi letjeli tadašnji kapetani Igor Bišćan i Jerko Leko kao i Nikola Pokrivač. Iako je klub i ovaj put čvrsto stao iza trenera, nekadašnji igrač Modrih Tomo Šokota nije oduševljen tim metodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se složio. Mislim da je to sve normalno što se tiče igrača. Oni su profesionalci i znaju neka pravila ponašanja. Oni će sigurno biti kažnjeni, no međutim smatram da taj način na koji je klub postupio nije dobar. Izbacivanje iz autobusa sigurno nije dobro. Vida je posljednjih godinu dana najbolji igrač Dinama i klub sigurno želi zaraditi na njemu. Izbacivanje će štetiti i klubu i igraču", smatra Šokota dodavši da je Vidino izbacivanje iz autobusa bio potez nedostojan velikog kluba.

"Ja stalno kao primjer kluba navodim Porto. Mislim da tamo to nikada ne bi došlo do medija. Ovakve stvari se trebaju riješavati unutar kluba. Šteti se klubu i igraču", ističe Šokota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni trenerski lisac Ivan Katalinić nije želio pretjerano komentirati 'slučaj Vida' i potez stratega Modrih Ante Čačića.

"Nikad se ne dozvoljava da se unosi pivo u autobus. Kažnjavanje je normalna pojava, a izbacivanje iz autobusa je druga priča. Nisam bio tamo, ne znam zbog čega je on unio pivo u autobus, možda je bila zezencija. Nisam bio tamo, Čačić je bio tamo i on zna što je napravio", zaključio je Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo